Дејан Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 ANKARA - Ekipa italijanskog arheologa na čelu sa Frančeskom d'Andrijom pronašla je u Pamukaleu, antičkom gradu Hijerapolisu u zapadnoj Turskoj grob Svetog Filipa, jednog od 12 Hristovih apostola, prenosi agencija Anadolija. "Već godinama tragamo za grobom Svetog Filipa... Konačno smo ga pronašli u ruševima jedne crkve koju smo pre mesec dana iskopali", objašnjava arhelog D' Andrija, koji već više godina radi na ovom lokalitetu u Turskoj. On je precizirao da grob još uvek nije otvoren. "Jednog dana, biće sigurno otvoren. Ovo otkriće ima ogroman značaj za arheologiju i čitav hrišćanski svet", izjavio je arheolog. Filip je rođen u Galileji, današnjem Izraelu, i bio je jedan od Hristovih učenika. Pošto je širio hrišćanstvo na prostoru Male Azije, Rimljani su ga razapeli u Hijerapolisu. Danas je Pamukale atraktivna turistička destinacija poznata po termalnim vodama, sedimentnim stenama i belim kaskadnim terasastim pejsažom, po čemu je grad i nazvan "dvorac od pamuka". IZVOR Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 greengrin :cheesy: heaven 0110_hahaha ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? Зато што није аутентично, написано је у III или IV веку. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Слава Богу.. bgpj је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? Зато што није аутентично, написано је у III или IV веку. To sam citala. U tom Jevandjelju se pominje Marija Magdalena i kako ju je Isus vise voleo od ostalih ucenika i cesto ju je ljubio...to je interesantno heaven. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? Зато што није аутентично, написано је у III или IV веку. To sam citala. U tom Jevandjelju se pominje Marija Magdalena i kako ju je Isus vise voleo od ostalih ucenika i cesto ju je ljubio...to je interesantno heaven. Говори нешто о писцу... 0110_hahaha ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? Зато што није аутентично, написано је у III или IV веку. To sam citala. U tom Jevandjelju se pominje Marija Magdalena i kako ju je Isus vise voleo od ostalih ucenika i cesto ju je ljubio...to je interesantno heaven. Алузија је простачка и неумјесна. Говоримо о Христу сину Божјем без греха и страсти. Не о мелу гибсону. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? Зато што није аутентично, написано је у III или IV веку. To sam citala. U tom Jevandjelju se pominje Marija Magdalena i kako ju je Isus vise voleo od ostalih ucenika i cesto ju je ljubio...to je interesantno 0409_feel. Алузија је простачка и неумјесна. Говоримо о Христу сину Божјем без греха и страсти. Не о мелу гибсону. Јел ти мислиш да свако у том духу вјерује да можеш оштро да одбрусиш и онима који се декларишу као невјерујући, или се макар траже? На питање изгубљене одговара се онако како је Звонко одговорио, аргументовано и уљудно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? Зато што није аутентично, написано је у III или IV веку. To sam citala. U tom Jevandjelju se pominje Marija Magdalena i kako ju je Isus vise voleo od ostalih ucenika i cesto ju je ljubio...to je interesantno 0409_feel. Па тако причају гностици.Да је Марија била Исусова жена,да је Исус имао 3 детета,2 женска и 1 мушко.А да Немањићи су баш Свети због тога што им је лоза Исусове ћерке. Полемика је око оног стиха где је неко од Апостола био у "крилу" Исуса,па су онда рекли да је то била Магдалена.Али њих треба да се клонимо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? Зато што није аутентично, написано је у III или IV веку. To sam citala. U tom Jevandjelju se pominje Marija Magdalena i kako ju je Isus vise voleo od ostalih ucenika i cesto ju je ljubio...to je interesantno . Алузија је простачка и неумјесна. Говоримо о Христу сину Божјем без греха и страсти. Не о мелу гибсону. Јел ти мислиш да свако у том духу вјерује да можеш оштро да одбрусиш и онима који се декларишу као невјерујући, или се макар траже? На питање изгубљене одговара се онако како је Звонко одговорио, аргументовано и уљудно. Opusteno, ne postoji neverujuci i trazeci koji nije navikao na tkz. hriscansku uljudnost. Zato i postoje neverujuci i trazeci smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Nemojte zameriti na sali 0409_feel I kakve veze ima poljubac sa prostatlukom, ima raznih vrsta poljubaca. Osim ako nije neka projekcija womens 0409_feel 0409_feel http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Zasto Crkva nije kanonizovala Jevandjelje po Filipu? Зато што није аутентично, написано је у III или IV веку. To sam citala. U tom Jevandjelju se pominje Marija Magdalena i kako ju je Isus vise voleo od ostalih ucenika i cesto ju je ljubio...to je interesantno 0409_feel. Људи античког свијета нису користили израз љубав као ми данас. Данас кад двоје имају сексуалне односе, каже се да воде љубав, иако не воде љубав, него имају сексуални однос. Љубав је много више од обичне размјене течности и адреналина. У Јеванђељу кад се каже да је неко некога љубио, то онда значи да је тај био вољен. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Kratko, jasno, uljudno 0409_feel Mada, nisam ni mislila na neki poseban dodir, to je sekundarno, vec na mogucnost zenskog apostola. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Draga Izgubljena, suština je u tome da to "jevanjđelje" kao što reče Zvonko potiče iz III-IV veka, a sv.Filip je naravno iz I te ga nije mogao on napisati. Samim tim ne može biti prihvaćeno kao njegovo bez obzira što je nekima zanimljivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 У Библији постоје неке речи које се преводе и значе другачије рецимо по Даничићу "познати" значи имати односе... Адам позна Еву... Сама реч "љубити" не значи увек само пољубац,већ и некад већу врсту љубави... "И Лија затрудње, и роди сина, и надједе му име Рувим, говорећи: Господ погледа на јаде моје, сада ће ме љубити муж мој" 1 Мојсијева 29,32 Наравно љубав значи и пријатељска љубав "Ово вам заповиједам: да љубите једни друге" (Јован 15,17) "А ја ћу врло радо трошити и истрошићу се потпуно за душе ваше, иако вас ја одвише љубим, а ви ме мање љубите" ( 2 Кор 12,15) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука