Ayla Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 3 minutes ago, Млађони рече @Ayla I kaze da sam najlepsi i najpametniji, i vala.. u pravu je zena, realno! Ma ni u to ne sumnjam...samo se pitam koliko ti je puta to divno biće reklo da si nemoguć, grozan, nedisciplinovan i lijen? Аурор and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 4 minutes ago, Млађони рече @Ayla I kaze da sam najlepsi i najpametniji, i vala.. u pravu je zena, realno! To je nemoguće, moja mama je to rekla meni. Ayla and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 3 minutes ago, Господин Дареалис рече To je nemoguće, moja mama je to rekla meni. Moja meni nije nikada, ali sam znala da misli tako. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 minute ago, Ayla рече Moja meni nije nikada, ali sam znala da misli tako. Hoćeš da ti govorimo @Млађони i ja? Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Управо сада, Господин Дареалис рече Hoćeš da ti govorimo @Млађони i ja? Ne...jer znam šta i vi mislite...tako da ću vjerovati onome što je mama prećutala. Hvala u svakom slučaju АлександраВ and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 7 minutes ago, Ayla рече Ne...jer znam šta i vi mislite...tako da ću vjerovati onome što je mama prećutala. Hvala u svakom slučaju Mi mislimo da si ti najlepša i najpametnija! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Управо сада, Господин Дареалис рече Mi mislimo da si ti najlepša i najpametnija! Eh... ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 hour ago, Ayla рече Ma ni u to ne sumnjam...samo se pitam koliko ti je puta to divno biće reklo da si nemoguć, grozan, nedisciplinovan i lijen? Sve mi se to oprasta jer sam lep i pametan. Molim lepo! Ayla је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 hour ago, Господин Дареалис рече Mi mislimo da si ti najlepša i najpametnija! Ja ne mislim. :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Sad sam se čuo sa mamom, kaže da je @Ayla ipak najlepša i najpametnija, a ne ja. Млађони, АлександраВ and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 7 hours ago, Господин Дареалис рече Sad sam se čuo sa mamom, kaže da je @Ayla ipak najlepša i najpametnija, a ne ja. Samo si je naljutio...ne misli mama tako. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 pjesma koja me konstantno ostavlja u čudu. godina 1988, album LoveSexy -10 studijski album. Na ovom albumu Prince je u svojim kasnim 20-tim, iza sebe već ima karijeru na kojoj mogu da mu pozavide čitave 80-te godine, godine kad je Prince bio nezaustavljivi provodnik čiste muzičke genijalnosti. Mada, istini za volju to je ostao do samog kraja. između njegovog prvog i zadnjeg albuma nema razlike. Prince nije imao faze u muzičkom smislu ali je prirodno uzrastao i napredovao godinma kao muzičar (bivajući da je njegov post-80-ti period trenutno na hibernate i još uvjek ne zadobija pažnju koju bi trebalo) njegovo faze su bile faze samoispitivanja, bukvalno bogotražiteljske faze - rečeno na jeziku bliskom ovom forumu. LoveSexy je album jedinstvene ekstaze, i dok je pjesma 'Alphabet St.' dovoljna da vam kaže o čemu se tu muzički radi, pjesma 'Anna Stesia' je moj lični favorit jer ima tok koji je nepredvidljiv i završava se u traganju za maksimom - ljubavlju Božijom. Odnos ljubavi i seksa je u ovim godinama bio za Princa izazovan. Podsjetimo se da se prethodnik LoveSexy albuma, dupli album Sign o the Times, zatvora sa vjerovantom njegovnom najljepsom baladom - Adore, u kojoj opisuje da dok vodi ljubav sa svojom dragom cuje zvuk nebeskih andjela koji placu radosno i izlivaju suze radosnice na njih, jer znaju da trebaju jedno drugo... U ovoj pjesmi (kazu da je Anna Stesia zapravo igra rijeci: anaesthesia - aludira na bezbolno stanje milosti/blagodati koju trazi, ili pak grcki ΑΝΑΣΤΑΣΗ sto bi znacilo vaskresenje) intro sa klavijaturama vas uvlaci u svijet u kojem kao prve znake tj. stihove imate pitanje kao iskustvo samoce i ostavljenosti gdje Prince pjeva: 'Have U ever been so lonely That U felt like U were the Only one in this world?' Odmah produbljuje to na nivo odnosa sa drugim: 'Have U ever wanted 2 play With someone so much U'd take Any one boy or girl?' Zatim poziva Anna Stesia, da dodje i prica sa njim, da mu oslobodu um, da ga zaludi... Anna Stesia come 2 me Talk 2 me, ravish me Liberate my mind Tell me what U think of me Praise me, craze me Out this space and time Zatim izmedju bijelog i crnog, dana i noci, Crna Noc izgleda kao jedina mogucnost u kojoj on igra/plese: Between white and black, night and day Black night seemed like the only way... So I danced Music late, nothing great (Music late, nothing great) No way 2 differentiate (No way 2 differentiate) I took a chance Zatim mu se Anna Stesia obraca: Gregory looks just like a ghost And then a beautiful girl the most Wets her lips 2 say "We could live 4 a little while If U could just learn 2 smile U and I could fly away, fly away." On shvata da ona moze da mu pokaze kako da voli: 'Maybe, maybe, maybe I could learn 2 love I mean the right way, I mean the only way Perhaps U could show me, baby (show me, baby)' Posle gitarskog sola i ponovnog prizivinja Anna Stesia, Prince trazi ponovo odgovor na pitanje kako da nauci da voli, ali ide i stepen vise i pjeva: 'Maybe, maybe, maybe I could learn 2 love If I was just closer 2 somethin' (closer) Closer 2 your higher self I don't know Closer 2 heaven (Maybe) closer 2 God (closer to God)' U sledecim stihovima kao da dolazi sebi, iz neke samoce, traganja i zedji da bude ljubljen, i obecava da ce bude jak i vatren kada je u pitanju sirenje njegove Rrijeci , stihovi idu: 'Save me Jesus, I've been a fool How could I forget that U are the rule U are my God, I am Your child From now on, 4 U I shall be wild I shall be quick I shall be strong I'll tell Your story, no matter how long (no matter how... no matter) na kraju razumijeva Njegov 'masterplan' i pjeva da je Ljubav Bog i Bog Ljubav, djeovjke i djecaci volite Boga (dok i dalje priziva Anna Stesiu...): We're just a play in Your master plan Now, my Lord I understand (I understand) Love is God, God is love Girls and boys love God above [repeated over chorus] p.s. - za one malo strpljivije, ima dosta live verzija po youtube, cak i je i verzija sa zvanickog live albuma iz 2002 zaista fantasticna, pa je pronadjite. p.p.s - kazu daj e ovo bila omiljena pjesma Princove mame! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 1 hour ago, Pancakes рече (kazu da je Anna Stesia zapravo igra rijeci: anaesthesia - aludira na bezbolno stanje milosti/blagodati koju trazi, ili pak grcki ΑΝΑΣΤΑΣΗ sto bi znacilo vaskresenje) Anesthesia kao anastezija bi bila zelja da se osjeti neko bezbolno stanje milosti/blagodati ali u ovom slucaju ipak lažne/varljive blagodati, kao neki seks koji je posledica strasnog zavođenja i u kod kojeg nema ljubavi i koji neminovno ostavlja trag neispunjenosti i žeđi za pravom ljubavi. Zato Prince uvodi Boga kao Ljubav. Tako da je zanimljivo da u zadnjem segmentu kada se pjeva Love is God, God is Love se čuje refren "Anna Stesi come 2 me, talk 2 me..." sa jednim dubljim glasom, koji je kao demonski i pokušava i dalje da ga zavede... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука