Jump to content

Песма којом бисте изразили тренутно расположење или упитаност...

Оцени ову тему

Препоручена порука

3 minutes ago, Млађони рече

@Ayla I kaze da sam najlepsi i najpametniji, i vala.. u pravu je zena, realno! 

Ma ni u to ne sumnjam...samo se pitam koliko ti je puta to divno biće reklo da si nemoguć, grozan, nedisciplinovan i lijen? :D

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.8k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Господин Дареалис рече

:(

Hoćeš da ti govorimo @Млађони i ja? 

Ne...jer znam šta i vi mislite...tako da ću vjerovati onome što je mama prećutala.
Hvala u svakom slučaju 0703_read

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ayla рече

Ma ni u to ne sumnjam...samo se pitam koliko ti je puta to divno biće reklo da si nemoguć, grozan, nedisciplinovan i lijen? :D

Sve mi se to oprasta jer sam lep i pametan. Molim lepo! 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

pjesma koja me konstantno ostavlja u čudu. godina 1988, album LoveSexy -10 studijski album. Na ovom albumu Prince je u svojim kasnim 20-tim, iza sebe već ima karijeru na kojoj mogu da mu pozavide čitave 80-te godine, godine kad je Prince bio nezaustavljivi provodnik čiste muzičke genijalnosti. Mada, istini za volju to je ostao do samog kraja. između njegovog prvog i zadnjeg albuma nema razlike. Prince nije imao faze u muzičkom smislu ali je prirodno uzrastao i napredovao godinma kao muzičar (bivajući da je njegov post-80-ti period trenutno na hibernate i još uvjek ne zadobija pažnju koju bi trebalo) njegovo faze su bile faze samoispitivanja, bukvalno bogotražiteljske faze - rečeno na jeziku bliskom ovom forumu. LoveSexy je album jedinstvene ekstaze, i dok je pjesma 'Alphabet St.' dovoljna da vam kaže o čemu se tu muzički radi, pjesma 'Anna Stesia' je moj lični favorit jer ima tok koji je nepredvidljiv i završava se u traganju za maksimom - ljubavlju Božijom. Odnos ljubavi i seksa je u ovim godinama bio za Princa izazovan. Podsjetimo se da se prethodnik LoveSexy albuma,  dupli album Sign o the Times, zatvora sa vjerovantom njegovnom najljepsom baladom - Adore, u kojoj opisuje da dok vodi ljubav sa svojom dragom cuje zvuk nebeskih andjela koji placu radosno i izlivaju suze radosnice na njih, jer znaju da trebaju jedno drugo...

U ovoj pjesmi (kazu da je Anna Stesia zapravo igra rijeci: anaesthesia - aludira na bezbolno stanje milosti/blagodati koju trazi, ili pak grcki ΑΝΑΣΤΑΣΗ sto bi znacilo vaskresenje) intro sa klavijaturama vas uvlaci u svijet u kojem kao prve znake tj. stihove imate pitanje kao iskustvo samoce i ostavljenosti gdje Prince pjeva:

'Have U ever been so lonely
That U felt like U were the
Only one in this world?'

Odmah produbljuje to na nivo odnosa sa drugim:

'Have U ever wanted 2 play
With someone so much U'd take
Any one boy or girl?'

Zatim poziva Anna Stesia, da dodje i prica sa njim, da mu oslobodu um, da ga zaludi...

Anna Stesia come 2 me
Talk 2 me, ravish me
Liberate my mind
Tell me what U think of me
Praise me, craze me
Out this space and time

Zatim izmedju bijelog i crnog, dana i noci, Crna Noc izgleda kao jedina mogucnost u kojoj on igra/plese:

Between white and black, night and day
Black night seemed like the only way...
So I danced

Music late, nothing great (Music late, nothing great)
No way 2 differentiate (No way 2 differentiate)
I took a chance

Zatim mu se Anna Stesia obraca:

Gregory looks just like a ghost
And then a beautiful girl the most
Wets her lips 2 say

"We could live 4 a little while
If U could just learn 2 smile
U and I could fly away, fly away."

On shvata da ona moze da mu pokaze kako da voli:

'Maybe, maybe, maybe I could learn 2 love
I mean the right way, I mean the only way
Perhaps U could show me, baby (show me, baby)'

Posle gitarskog sola i ponovnog prizivinja Anna Stesia, Prince trazi ponovo odgovor na pitanje kako da nauci da voli, ali ide i stepen vise i pjeva:

'Maybe, maybe, maybe I could learn 2 love
If I was just closer 2 somethin' (closer)
Closer 2 your higher self
I don't know
Closer 2 heaven (Maybe) closer 2 God (closer to God)'

U sledecim stihovima kao da dolazi sebi, iz neke samoce, traganja i zedji da bude  ljubljen, i obecava da ce bude jak i vatren kada je u pitanju sirenje njegove Rrijeci , stihovi idu:

'Save me Jesus, I've been a fool
How could I forget that U are the rule
U are my God, I am Your child
From now on, 4 U I shall be wild
I shall be quick I shall be strong
I'll tell Your story, no matter how long (no matter how... no matter)

na kraju razumijeva Njegov 'masterplan' i pjeva da je Ljubav Bog i Bog Ljubav, djeovjke i djecaci volite Boga (dok i dalje priziva Anna Stesiu...):

We're just a play in Your master plan
Now, my Lord I understand

(I understand)

Love is God, God is love
Girls and boys love God above
[repeated over chorus]

p.s. - za one malo strpljivije, ima dosta live verzija po youtube, cak i je i verzija sa zvanickog live albuma iz 2002 zaista fantasticna, pa je pronadjite.

p.p.s - kazu daj e ovo bila omiljena pjesma Princove mame!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Pancakes рече

(kazu da je Anna Stesia zapravo igra rijeci: anaesthesia - aludira na bezbolno stanje milosti/blagodati koju trazi, ili pak grcki ΑΝΑΣΤΑΣΗ sto bi znacilo vaskresenje)

Anesthesia kao anastezija bi bila zelja da se osjeti neko bezbolno stanje milosti/blagodati ali u ovom slucaju ipak lažne/varljive blagodati, kao neki seks koji je posledica strasnog zavođenja i u kod kojeg nema ljubavi i koji neminovno ostavlja trag neispunjenosti i žeđi za pravom ljubavi. Zato Prince uvodi Boga kao Ljubav. Tako da je zanimljivo da u zadnjem segmentu kada se pjeva Love is God, God is Love se čuje refren "Anna Stesi come 2 me, talk 2 me..." sa jednim dubljim glasom, koji je kao demonski i pokušava i dalje da ga zavede...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...