Jump to content

Упознавање преко друштвених мрежа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Е, овако - интернет и комуникација преко њега (фејс бук, форум и сл.) су ми омогућили да упознам већи број људи, прво виртуелно, а затим и многе од њих и уживо.

Омогућила ми је да комуницирам са родбином и пријатељима које нисам годинама видела и чула, јер су далеко.

Што се тиче погрешних процена- правим их и уживо, па шта?Не желим, не могу и нећу због тога да се изолујем од људи  prst ka dole

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Одговори 98
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

добро, а чему наспрамност или искључивост - откад интернет искључује наставак дружења у опипљивом свету? чему упоређивање баба и жаба или неки инфантилни страх од виртуелне комуникације телефоном, интернетом и/или сличим медијумом?

Овде ти спомињеш бабе и жабе па сам те молила да ми појасниш ко су жабе а ко бабе. Али нема везе, не мораш, већ си нешто писао.

Него, да се осврнем на помашћени део из цитата. Сврха интернет комуникације креће и завршава се на интернету и не видим никакву мањкавост а тек не инфантилни страх. Уосталом, у посту изнад писала сам под којим условима бих пристала на упознавање.

како сад привид комуникације?  0110_hahaha

Привид се не односи искљаучиво на комуникацију јер комуникација често не одаје праву слику осим ако говориш о особи који си познавао и пре него што су вас миље удаљиле.

па изађем с неким у кафић и гледам и причам са њим, а исто ми је јел ћу га преко скајпа видети и чути док пијем нешто у соби. можда ће чак бити и конструктивније јер је опуштенија атмосфера, самим тим и однос у току разговора.

Замисли да сви мисле тако?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15888.msg502769#msg502769 date=1313102049] добро, а чему наспрамност или искључивост - откад интернет искључује наставак дружења у опипљивом свету? чему упоређивање баба и жаба или неки инфантилни страх од виртуелне комуникације телефоном, интернетом и/или сличим медијумом?

Овде ти спомињеш бабе и жабе па сам те молила да ми појасниш ко су жабе а ко бабе. Али нема везе, не мораш, већ си нешто писао.

Него, да се осврнем на помашћени део из цитата. [glow=red,2,300]Сврха интернет комуникације креће и завршава се на интернету[/glow] и не видим никакву мањкавост а тек не инфантилни страх. Уосталом, у посту изнад писала сам под којим условима бих пристала на упознавање.

како сад привид комуникације?  0102_laugh

Привид се не односи искљаучиво на комуникацију јер комуникација често не одаје праву слику осим ако говориш о особи који си познавао и пре него што су вас миље удаљиле.

па изађем с неким у кафић и гледам и причам са њим, а исто ми је јел ћу га преко скајпа видети и чути док пијем нешто у соби. можда ће чак бити и конструктивније јер је опуштенија атмосфера, самим тим и однос у току разговора.

Totalna glupost!!!!Znas li ti koliko je srecnih brakova danas i koliko je dece rodjena bas upravo upoznavanju prfeko internta!!Budale,kretene i bolesnike mozes sresti i u gradskom prevozu,prodavnici,na polsu,kaficu itd  itd. i to kada neko ima neuspesnu vezu/brak sa osobom koju upozna preko interneta,onda ljudi kazu "Eto,sta mu je/joj to trebalo da upoznaje zenu/muza preko inetrena!?To su totalne gluposti

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Све је то у реду, интернет је комуникација као и свака друга. Међутим, "упознавање" и "пријатељство" подразумевају тестирање кроз заједничку жртву, ризик, подршку и тако даље. Када неко дође да бесплатно читав дан од јутра до мрака меша малтер за плочу куће коју градиш онда је он кроз дело показао да је спреман да се жртвује за тебе и то ти је "пријатељ". Остали су ти само "познаници".

На интернету тога нема, него само лепе речи и сличице. Док се то не потврди на Сунцу од 40 целзијуса уз мешалицу, копање темеља и пиво нема ништа.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Све је то у реду, интернет је комуникација као и свака друга. Међутим, "упознавање" и "пријатељство" подразумевају тестирање кроз заједничку жртву, ризик, подршку и тако даље. [glow=red,2,300]Када неко дође да бесплатно читав дан од јутра до мрака меша малтер за плочу куће коју градиш онда је он кроз дело показао да је спреман да се жртвује за тебе и то ти је "пријатељ"[/glow]. Остали су ти само "познаници".

На интернету тога нема, него само лепе речи и сличице. [glow=red,2,300]Док се то не потврди на Сунцу од 40 целзијуса уз мешалицу, копање темеља и пиво нема ништа.[/glow]

Hhehehehehe,prijatelju moj,pa takvih danas ima retko i medju bliznjima,a kamo li medju prijateljima 0110_hahaha :drugarstvo: 4chsmu1 :bla: sHa_sarcasticlol

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Све је то у реду, интернет је комуникација као и свака друга. Међутим, "упознавање" и "пријатељство" подразумевају тестирање кроз заједничку жртву, ризик, подршку и тако даље.

Управо тако. Све остало , што се своди на он - оф варијанту је млаћење празне сламе и губљење времена.

Подели на овим сајтовима

Управо тако. Све остало , што се своди на он - оф варијанту је млаћење празне сламе и губљење времена.

Можда се на неком интернет месту млати празна слама ал' овде сигурно не као и на сваком сајту едукативно-информативног садржаја па чак и забавног. Никако не искључујем могућност остваривања  квалитетног контакта али ми то није приоритет. 4273667656.gif

Подели на овим сајтовима

Све је то у реду, интернет је комуникација као и свака друга.

Па није баш као и свака друга, зар не?

... то ти је "пријатељ". Остали су ти само "познаници".

А пријатељ ти је некада био само познаник. Са те тачке се мора кренути, а даље како Бог да.

На интернету тога нема, него само лепе речи и сличице. Док се то не потврди на Сунцу од 40 целзијуса уз мешалицу, копање темеља и пиво нема ништа.

Свако правило има и изузетак. Примера ради, на интернету сам упознала пријатеља који ми је прво био само познаник. Пријатељство се доказало. Да није био мој суграђанин вероватно да до тога не би дошло. Мој пријатељ није само пролио зној за моје добро већ се и радовао мојој срећи, е то је прави пријатељ. Takoje8630.gif

Подели на овим сајтовима

Све је то у реду, интернет је комуникација као и свака друга. Међутим, "упознавање" и "пријатељство" подразумевају тестирање кроз заједничку жртву, ризик, подршку и тако даље. [glow=red,2,300]Када неко дође да бесплатно читав дан од јутра до мрака меша малтер за плочу куће коју градиш онда је он кроз дело показао да је спреман да се жртвује за тебе и то ти је "пријатељ"[/glow]. Остали су ти само "познаници".

На интернету тога нема, него само лепе речи и сличице. [glow=red,2,300]Док се то не потврди на Сунцу од 40 целзијуса уз мешалицу, копање темеља и пиво нема ништа.[/glow]

Hhehehehehe,prijatelju moj,pa takvih danas ima retko i medju bliznjima,a kamo li medju prijateljima 0503_music 1000000001010 0304_smile4 0304_smile4 :cheesy:

мајкл 0504_music0505_music e vala zvonko tako kazu protestantski ili kako neki biblijasi  isto pa kad ulove tako da im neko pomogne ili u prici ga zavedu od dobrote kako treba zrtvovati-onda kazu isus poslao,  to je to robovi  a oni vjerni hahhahahahha 0513_music 0914_sport 0442_feel 29dz8zk ima toga nesto u svemu ,jesil ti isao nekome  se znojiti za dzaba
Подели на овим сајтовима

како сад привид комуникације?  0442_feel

сестро, ти си изгледа наплашена контакта људи који ти нису пријатељи пријатеља. што је и у реду, с обзиом на то да си женско, али немој генерализовати да су баш сви са нета манијаци.

што се тиче слике о себи или другоме, сви имамо слепу тачку и само донекле се можемо упознати вербално или видно, а онда се потврђујемо, или офирамо, живим искуством, што би рекло - делима.

ја имам фине пријатеље са овог форума, неке вероватно и доживотно. скапирали се, упознали, мало дружили, помагали се и радовали, чујемо се и видимо ...

тако да никако да укапирам што је тако компликовано упознавање преко било којег савремног медијума комуникације?

а шта фали том размишљању?

чему ограниченост на услове који се налазе у твом уму, а у мом уму не постоје?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :drugarstvo: link=topic=15888.msg505066#msg505066 date=1313434377]сестро, ти си изгледа наплашена контакта људи који ти нису пријатељи пријатеља. што је и у реду, с обзиом на то да си женско, али немој генерализовати да су баш сви са нета манијаци.

што се тиче слике о себи или другоме, сви имамо слепу тачку и само донекле се можемо упознати вербално или видно, а онда се потврђујемо, или офирамо, живим искуством, што би рекло - делима.

Изгледа да ниси прочитао све што сам писала па преносим део:

Свако правило има и изузетак. Примера ради, на интернету сам упознала пријатеља који ми је прво био само познаник. Пријатељство се доказало. Да није био мој суграђанин вероватно да до тога не би дошло. Мој пријатељ није само пролио зној за моје добро већ се и радовао мојој срећи, е то је прави пријатељ. Takoje8630.gif

Нисам рекла да нешто фали само сам питала. Не умањујем могућност комуникације преко скајпа али је стављам као добру алтернативу ако је другачије немогуће.

Не знам због чега си стекао утисак да ми је ум ограничен. Потпуно сам друштвена, волим људе, имам двоје деце, пријатеље, сестру, брата, кумове...

Подели на овим сајтовима

сестро, ти си изгледа наплашена контакта људи који ти нису пријатељи пријатеља. што је и у реду, с обзиом на то да си женско, али немој генерализовати да су баш сви са нета манијаци.

Изгледа да ниси прочитао све што сам писала па преносим део:

јесам прочитао, ал како је то постало изузетак, а не правило?

тачније, зашто је по теби правило да је комуникација и упознавање преко интернета ''привид'' а да је изузетак да није?

Нисам рекла да нешто фали само сам питала. Не умањујем могућност комуникације преко скајпа али је стављам као добру алтернативу ако је другачије немогуће.

Не знам због чега си стекао утисак да ми је ум ограничен. Потпуно сам друштвена, волим људе, имам двоје деце, пријатеље, сестру, брата, кумове...

за мене друштвеност подразумева и интернет, не само уживо, јер су интернет, телефон, радио аматерски разговори и сличне комуникације на удаљеност само део тог друштвеног живота.

зато те и питам шта фали да сви мисле овако као што сам написао, пошто то никако не искључује живот уживо:

algabacaju

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15888.msg505832#msg505832 date=1313524945]

јесам прочитао, ал како је то постало изузетак, а не правило?

тачније, зашто је по теби правило да је комуникација и упознавање преко интернета ''привид'' а да је изузетак да није?

Па лепо, изузетак је зато што није честа појава. Већ други пута пишеш о комуникацији као привиду. Мислим да је јасно шта сам хтела рећи. Оваква комуникација подстиче машту и често добијамо погрешну слку о некоме и то је привид. (искључујем физички изглед, наравно)

за мене друштвеност подразумева и интернет, не само уживо, јер су интернет, телефон, радио аматерски разговори и сличне комуникације на удаљеност само део тог друштвеног живота.

зато те и питам шта фали да сви мисле овако као што сам написао, пошто то никако не искључује живот уживо:

Не спорим да је тако а добро је само онда када је у минималном проценту.

0212_rolleyes

Заиста, шта би било да су сви истомишљеници у овој ствари? Мене би то прилично забринуло.  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

у преводу, ти се нећеш на журци ником обратити, иако чујеш занимљив коментар ? мени је то потпуно исто.

из моје перспективе, то је баш велики социјални пропуст у животу, да не помињем комуникацију било које врсте.

мене брине што тако једносмерно размишљаш, а будућност комуникација долази, и то глобалних размера.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...