Jump to content

Размислите, одговорите: Где ће куглица пасти?

Оцени ову тему

Где ће куглица пасти?  

5 члановâ је гласало

1. 1. Где ће куглица пасти?

• Лево од средине торња
      0
    • Директно испод торња
      1
    • Десно од средине торња
      4

Препоручена порука

Прочитао сам све што си написао и видео сам све побркано. Неко ко не познаје проблематику неће се ни оптерећивати, али то је теби и јасно па зато тако пишеш да нико не разуме. У гомили свега што си написао има и нечега тачног, онако као што си ''покупио'' негде са нета, итсл.

Ствар је у томе што си написао и погрешан одговор. Глупо је да из једне реченице покажеш нешто што противречи једно другом; то изазива лудило, морам тако да кажем.

На пример, цитираћу оно што си нетачно навео: ,,угаона (десна) брзина куглице је иста као и ротиција Земље, па у идеалном случају ће тачно испод центра висине торња, у средину основе, да падне''. Итд, не могу да се замарам.

Знаш када се решавају тестови за возачку дозволу. Тамо нема препирања у вези постављених питања, одговорио си тачно или нетачно. Тако је овде одговор или тачан или нетачан. Видео си слику, одговорио си нетачно, шта сада имаш да се оправдаваш. Тиме само збуњујеш неупућене да посумњају у решење задатка, што је велики грех. Тако наш народ не верује да су људи крочили на Месец због паметњаковића.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 105
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

301 confused

jooojconfused1 confused1 confused1 confused

брате, узми лепо формулу о брзини и сам је реши, и узми у обзир решење задатака који си поставио, оно о 16 центиметара ђидања од замишљене линије из врха торња, прошири мало свој уски поглед да стане и основа торња, јер кад смо већ узели у обзир висину торња па не можемо и остале димензије игнорисати јер није вертикална раван у питању већ тродимензионални простор, и укапирај да је пала куглица ИСПОД ТОРЊА, између све четри ноге, са читавих 16 центиметара помераја удесно, али у оквиру 10282 квадратна метра основе ајфеловог торња.

самим тим је једини од три понуђена одговора:

1. лево ОД торња

2. ИСПОД ТОРЊА

3. десно ОД торња

бити само тачан одговор под два, јер се не рачуна од ВРХА ТОРЊА, већ од његове ЦЕЛЕ физичке димензије.

да је задатак постављен у односу на линију која је нацртана, која се иначе нигде не помиње у поставци три могућа решења и само смета, ја би реко - милане царе, ја ти се клањам, ћутим, лупо сам глупости.

како је ситуација сасвим супротна, одбијам свако завијање мозга позивањем на грех и неукост, као и позивање на ауторитете.

Подели на овим сајтовима

Твоја је срећа што питање није савршено постављено, али првобитно незнање и погрешан одговор који си дао нећеш да признаш. Признај као човек, да ли си знао да због момента импулса (= угаоног мометна) куглица мора да пада у десну страну, не касније него одмах када си одговорио да пада ''испод''?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто би се понашали као слабићи који не признају грешку.

Висина торња није толико битна. Лепо се на слици види да је торањ висок као полупречник Земље, огромна висина, али поента је да куглица увек пада у десно. Било какав да је торањ. То је решење које треба да се научи, а не губити време на глупости.

Све што се помера ка центру ротације, задржава угаони моменат који мора да се одржи. Тако ова куглица пада у десно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто би се понашали као слабићи који не признају грешку.

Висина торња није толико битна. Лепо се на слици види да је торањ висок као полупречник Земље, огромна висина, али поента је да куглица увек пада у десно. Било какав да је торањ. То је решење које треба да се научи, а не губити време на глупости.

Све што се помера ка центру ротације, задржава угаони моменат који мора да се одржи. Тако ова куглица пада у десно.

Pada u desno u smislu pravca ali nece pasti desno od tornja nego ispod tornja.

Подели на овим сајтовима

Твоја је срећа што питање није савршено постављено, али првобитно незнање и погрешан одговор који си дао нећеш да признаш. Признај као човек, да ли си знао да због момента импулса (= угаоног мометна) куглица мора да пада у десну страну, не касније него одмах када си одговорио да пада ''испод''?

метод размишљања сам оставио у оног дугачком објашњењу, кад сам дошао до апсурда, кренуо сам логиком и дошао до закључка.

а нисам ни био лош из физике током основне школе, и касније сам се интересовао за физику и још увек ме занима, као и остатак науке.

пази, можемо и тај проблем да поставимо, и онда бисмо дошли до тога да морамо да претпоставимо да куглица никад не би пала - јер би се спалила у атмосфери током пада на Земљу, привучена гравитацијом као и сваки мали предмет у њеној орбити.

ај једно питање за тебе - на коју страну би била привучена куглица са почетном брзином нула, да је толико високо, практично ван атмосфере?  301

Подели на овим сајтовима

Хајде да заокружимо да је торањ висок као на слици, нека буде округло 6 хиљада километара. Колико ће куглица пасти десно од торња?

Не може никако пасти испод торња, јер куглица мора одржати угаони моменат који има на тој висини.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Прво питање на овој теми нагласило је да се не подразумева отпор ваздуха. Зашто сада покретати питања као да смо мала деца.

ај једно питање за тебе - на коју страну би била привучена куглица са почетном брзином нула, да је толико високо, практично ван атмосфере? 

Какво је опет то питање?

На висини од 6 хиљада километара и даље постоји сила земљиног гравитационог поља. Та је сила слабија, али куглица ће свакако пасти на Земљу. Замисли торањ висок 6 хиљада км. Просто; куглица пада десно од торња, и то ко зна колико даље, можда падне толико далеко да обиђе цео круг и заврши на левој страни торња. Поента је да пада у десну страну.

Видећемо ускоро решење где ће тачно пасти са висине од 6 хиљада км.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Хајде да заокружимо да је торањ висок као на слици, нека буде округло 6 хиљада километара. Колико ће куглица пасти десно од торња?

Не може никако пасти испод торња, јер куглица мора одржати угаони моменат који има на тој висини.

ма ко то зна ...

тачно може да се деси од убрзања да обрне једном или двапут око Земље за време пада и да слети лево од торња  0102_laugh joooj

ал без шале, сад сам бацио на папир и са те висине се добије брзине пада од 10850 метара у секунди при ударцу у Земљу, а то је равно 39060 километара на час. то је веће од друге космичке брзине која одваја предмете из гравитационог поља Земље што значи да би тачно негде на 8/9 пута ка Земљи куглица само наставила право ван Земље, орбите и на крају би остала даље негде у Сунчевом систему јер није довољна брзина да се ослободи Сунчевог загрљаја 0102_laugh

то јест, ако се не истопи и нема трења.

0409_feel

Подели на овим сајтовима

Видећемо решење тог задатка када га математичар физичар израчуна. Поента је да пада у десну страну, то је све што се тиче питања.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Космичка брзина нема утицај на угаони моменат у том смислу да ће куглица одлетети у свемир; *** нећу да паметујем да не бих лупио нешто.

На пример, Међународна Свемирска Станица креће се брзином скоро 30 хиљада км/ч., и орбитира око Земље на висини преко 350 км.

прва космичка брзина

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B0

друга

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B0

трећа

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B0

четврта

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%82%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B0

30000 km per hour in kilometres per second

http://www.google.com/search?q=20+km+per+second+in+k&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#sclient=psy&hl=en&safe=off&client=firefox-a&hs=obs&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&source=hp&q=30000+km+per+hour+in+kilometres+per+second&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=804c136e9e03bc4a&biw=2048&bih=970

11.2 km per sec in kilometres per hour

http://www.google.com/search?q=20+km+per+second+in+k&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#sclient=psy&hl=en&safe=off&client=firefox-a&hs=myX&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&source=hp&q=11.2+km+per+sec+in+kilometres+per+hour&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=804c136e9e03bc4a&biw=2048&bih=970

Подели на овим сајтовима

Невероватно је да ни aquilio није у стању да призна да не зна и да је погрешио.

Рекли смо да је поента приче да куглица пада у десну страну од торња. Што је већа висина то ће куглица пасти даље у десну страну. И то је све што се тиче питања.

Хајмо да поновимо: куглица пада у десну страну због закона одржања угаоног момента, чију силу куглица има више док стоји на врху торња него што је та сила на подножју торња.

Не мора нико нужно да поверује у решење питања. Само је безвезе да остане на томе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...