Jump to content

Najnovija zbivanja u anti sekularnoj Srbiji

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 426
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Како не настане? Па настаје сасвим нова комбинација гена која до тада није постојала. Она одређује јединствен организам.

Odredjuje ali ga ne cini. To sto ti mislis da cim se dva genetska materijala spojila da to odma cini zivi organizam i jedinku koja je subjekt prava na cije ponasanje nikako ne utice OSOBA koja te gene nosi dok se ne razviju, to je problem ti iskljucujes majcinu zelju u celoj prici - da li ona zeli da se taj genetski materijal razvije jeduci njene resurse.

I to je pitanje - pravo majke, ona koja nosi plod.

Problem je sto vi hocete da odlucujete umesto nje.

Ја тражим да ми Јурис покаже након тога сличну ствар где долази до квалитативне промене која одређује тако важну ствар као што је право на живот. Не знам зашто је проблем да на то разумно одговори.

Embrion i fetus su potencijalni zivot u razvoju a ne zivot. Zato je to problem.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ма зови га како хоћеш, али све је то веома тужно и трагично да смо толико остали без срца. Сећам се кад сам био клинац па смо се занели у игри и кренули да кидамо младе гранчице и пупољке са неке воћке... И наиђе деда каже "немојте децо, гре`ота"...

Ono sa cim bi mogao da se slozim je da je radjenje dece verovatno najplemenitije delo koje covek moze da uradi.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ako vec pominjete dokumentarce na ovu temu, preporucujem film Lake of Fire... odlican... i prilicno isbalansiran...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ne, ona nastaje u gametogenezi.

Не знам да ли си побркао појмове или имаш нешто друго на уму. Гаметогенеза је процес којим настају полне ћелије (сперматозоиди и јајне ћелије) чији се хромозоми приликом оплодње (тј. приликом прве просте деобе) комбинују и тек онда настаје нова комбинација гена оба родитеља.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ono sa cim bi mogao da se slozim je da je radjenje dece verovatno najplemenitije delo koje covek moze da uradi.

Ето нечега што нам је заједничко и одакле би могао да крене прави разговор.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Odredjuje ali ga ne cini. To sto ti mislis da cim se dva genetska materijala spojila da to odma cini zivi organizam i jedinku koja je subjekt prava na cije ponasanje nikako ne utice OSOBA koja te gene nosi dok se ne razviju, to je problem ti iskljucujes majcinu zelju u celoj prici - da li ona zeli da se taj genetski materijal razvije jeduci njene resurse.

I to je pitanje - pravo majke, ona koja nosi plod.

Problem je sto vi hocete da odlucujete umesto nje.

Родитељи су своју слободу искористили када су дете направили. Сада више нису две особе у питању, него три. Значи сваки човек је одговоран за своје поступке, или како каже наш народ - после ..... нема кајања. Ако родитељи не желе да се "генетски материјал" развија и троши им ресурсе, онда немој да га праве. Проблем јесте што они одлучују уместо детета - нега га роде па нека само одлучи да ли хоће да изврши самоубиство.

Embrion i fetus su potencijalni zivot u razvoju a ne zivot. Zato je to problem.

Изнад си рекао да беба непосредно пре рођења јесте особа која има право на живот. У ком тренутку током трудноће "потенцијални живот" постаје живот?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ДА! Погледајмо рецимо разна уметничка и научна достигнућа, колико људи уложе труда да створе велика дела, а опет родити дете је боље од било какве уметности или достигнућа. И то је тако лако, природно за мужа и жену (добро жени нешто теже). Е, а онда иде труд подићи и васпитати дете.

Подели на овим сајтовима

Изнад си рекао да беба непосредно пре рођења јесте особа која има право на живот. У ком тренутку током трудноће "потенцијални живот" постаје живот?

Totalno ti je premisa pogresna. Iz sledecih razloga(koje sam neposredno u tekstu i naveo):

1. Zato sto joj to pravo garantuje roditelj koji je resio da je rodi (manje vazan razlog)

2. Zato sto moze da prezivi van majke prosto receno ne treba joj majka da bi zivela. (vise vazan razlog)

Ono sto je izavadjeno kao embrion ili fetus u prvih 2-3 meseca trudnoce tesko moze da prezivi samo na svome. Mislim da cak nikako nema nacina.

Poenta abortusa nije da se ubije plod vec da se odstani iz nosilje. Mozda nekad medicina i uznapreduje pa cim se beba razvije u nesto sto iole podseca na coveka, nece vise biti abortusa vec ce tu decu slati automatski na razvoj uz pomoc masine a majke ce jednostavno gubiti starateljstvo. To bi po meni bio "idealan" nacin.

sve to ti je ujedno i odgovor na ovo:

У ком тренутку током трудноће "потенцијални живот" постаје живот?

Onog trenutka kada moze da prezivi bez majke t.j osove koja nosi i u kojoj se razvija plod.

Ja se recimo ne slazem. Mislim da nije dobro praviti i radjati decu bezazleno, kako ti se cefne bez ikakvog plana i ideje kako ces da ih izdrzavas i slichno. Posebno zato sto je sve sto ti treba za pravljenje dece jeste josh jedna osoba i hormonski stimulans. Te u tom toliko laganom i prirodnom procesu nema nista "plemenito".

Подели на овим сајтовима

Па дете ни након рођења дуго не може да преживи "само на своме". Да ли то значи да могу да га "абортирам" кад ми проспе кафу?

To sto vadis iz konteksta nije lepo. Jasno sam rekao bez majke koja nosi plod. Kristalno je jasno da se ne mislim bukvalno samo na svome bez ikakve asistencije.

Rodjeno dete moze da hrani bilo ko, moze cak i druga majka, otac il ibilo koja druga osoba.

Na stranu to sto iskljucujes u potpunosti prava osobe koja nosi plod.

Posto je to u njoj devet meseci, njoj otezava i ugorzava zivot, ona ce da prodje kroz enormne bolove da to, hrani se iskljucivo preko nje i kroz nju i onemogucava je da funkcionise u potpunosti. Drugim recima ti hoces nekog kome je pukao kondom da osudis na to.

Подели на овим сајтовима

Ja nigde nisam rekao samo na svome hvala ti sto izvrces moj argument,

Молим лепо:

Ono sto je izavadjeno kao embrion ili fetus u prvih 2-3 meseca trudnoce tesko moze da prezivi samo na svome.

rekao sam moze da prezivi bez majke koja nosi plod. Mislim da sam bio kristalno jasan te ti je ovaj argument ekstremno falichan jer nema veze sa mojim argumentom. Nisam rekao "samo na svome".

Na stranu to sto iskljucujes u potpunosti prava osobe koja nosi plod.

Posto je to u njoj devet meseci, njoj otezava i ugorzava zivot, ona ce da prodje kroz enormne bolove da to, hrani se iskljucivo preko nje i kroz nju i onemogucava je da funkcionise u potpunosti. Drugim recima ti hoces nekog kome je pukao kondom da osudis na to.

То се батице зове зрелост и одговорност. Појмови који су данашњем човеку страни јер смо постали балави, килави и неодговрни. Свако је свестан да кондом може да пукне и да није 100% поуздан. Када у животу нешто урадиш, макар било и нехотице, одговоран си за последице.

Ја не искључујем ничија права, већ покушавам да кажем да слобода носи са собом и одговорност. И уопште не говорим о жени. Жене и девојке су ту углавном жртве лицемерног друштва. Срамота је за мушкарца да се понаша као балавац, уместо да буде мушко и да стане иза својих поступака.

Ако си направио дете брате дигни главу и кажи - е сада сам ћале. Ко пипне ово дете има главу да му откинем. То се зове мушко.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли си побркао појмове или имаш нешто друго на уму. Гаметогенеза је процес којим настају полне ћелије (сперматозоиди и јајне ћелије) чији се хромозоми приликом оплодње (тј. приликом прве просте деобе) комбинују и тек онда настаје нова комбинација гена оба родитеља.

Ne, rekombinacije su u gametogenezi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...