Jump to content

Pobesneli prestolonaslednik

Оцени ову тему

Препоручена порука

Скандирање је супер. Требало је сви да му окрену леђа.

Отворено писмо Александру II Карађорђевићу

Косара Гавриловић 

Ваше Краљевско Височанство,

Када сам Вам 17. фебруара 2008. године у манастиру Бањска, после свечаног Молебна у Косовској Митровици, рекла да је Ваш говор, одржан у цркви препуној српског народа, био потпуно промашен јер сте говорили као представник британске владе а не као човек који се нада да ће једног дана бити престолонаследник Краљевине Србије, Ви сте се наљутили и дали маха тој љутњи до таквог степена да сам мислила да ћете ме не само вербално већ и физички напасти. Принцеза Катарина, у покушају да Вас умири, нашла је за сходно да ми каже да не смем тако да говорим "свом краљу." Указала сам јој на чињеницу да Ви нисте краљ, на шта је она одговорила "Он је мој краљ". "Али није мој. Нити је краљ српског народа. Нити ће бити ичији краљ ако овако продужи."

После овог Вашег најновијег срамног чина, има ли иједног Србина који се данас не би сложио са мном?

У Београду, 31. маја 2011.

Косара Гавриловић

Напомена Уредништва НСПМ

Косара Гавриловић (рођена 1924) једна је од најугледнијих представница старог српског исељеништва. Ћерка је др Милана Гавриловића (1882-1976), краљевског министра и дипломате. Дипломирала је француски и руски на Кембриџу. Предавала је на Универзитету Џорџ Вашингтон у Вашингтону и радила у Светској банци. Након пензионисања, била је преводилац Владике Артемија, и једно време живела у манастиру Грачаница (2008-2010). Поред препева 21 српске народне песме на енглески (Songs of Serbia, Serbian Literary Company, Toronto, 2002), госпођа Гавриловић је објавила и збирку песама на енглеском и српском Walls and Cracks in Walls, као и књигу Ребека Вест и Гавриловићи(Жагор, Београд 2008).

Повод за ово писмо Косаре Гавриловић било је следеће саопштење „Канцеларије Њ.К.В. Престолонаследника АЛЕКСАНДРА II“

Престолонаследник Александар честитао Председнику и Влади Србије поводом хапшења Младића

Београд, 26. мај 2011 – Њ.К.В. Престолонаследник Александар II честитао је данас председнику Србије Борису Тадићу, премијеру Мирку Цветковићу и Влади Србије на хапшењу најтраженијег Хашког бегунца генерала Ратка Младића. Престолонаследник је нагласио значај овог догађаја за европску перспективу Србије, јер је ово хапшење било један од главних услова које је Европска комисија поставила за наше чланство у Европској унији. Престолонаследник се нада да ће сада чланство Србије у Европској унији бити брже и да ће тај процес бити далеко једноставнији.

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/otvoreno-pismo-aleksandru-ii-karadjordjevicu.html

Одлично писмо!

facenew22222222

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 69
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ovde se ne zna ko je vise retardiran.Ovi sto skandiraju nemju pola mozga a i od toga samo cetvrtinu koriste,a tkz prestolonaslednik je jedan uobrazeni,naduveni i toliko tup covek da je to za pricu.Sve u svemu,reterdi sa retardom se spore...Da nema Grkinje da smiruje situaciju ili da ispegla neopisivu tupost svoga muza,odavno bi gospodin clan britanske kraljevske porodice zavrsio na spetlistu istorije,kao sto i jeste...

Подели на овим сајтовима

Без обзира на "квалитет" личности престолонаследника Александра и на све његове мане које су више него видљиве и неоспорне,а између осталог се једна од њих огледа у одсуству жеље да научи сопствени језик,тако нешто,на дан празника који има посебну симболку у српском народу,ова група људи није смела то да приушти нити њему нити себи,нити онима који су у прошлости на тај дан храбро,јуначки и хришћански дали животе.Све што се има некоме рећи то се мора учинити у одређено време и на одређеном месту и на одређени начин ...ови људи су,нажалост,образац "националне идеје" у Србији и њихов поступак,само наизглед некултувисан а суштински гледано више него дефинисан и пардигматичан, представља само још један у низу,безбројних показатаља да смо заувек онеспособљени да имамо праву,нормалну и истинску националну идеју и истински однос према њој.Скоро сви од лидера ткз."национално пробуђених" су на платном списку државе и ми причамо о нечему? Имамо другосрбијанце,преобучене комунисте који су наставили владавину својих отаца,који су са слашћу кренули путем њихових неморалних отаца који су им крваво утрли политички пут;имамо бандите и пљачкаше,вагабунде и пар екселанс хоштаплере који уништише све што је могло да се уништи,који су зарад својих неописиво себичних интереса спремни сваки кутак земље да продају,који доминирају у сваком сегменту друштва,оперисане чак и од призвика националног,безбројну омладину која је управо тим путем кренула и имамо поменуте који су сушто извитоперење нациналног...значи,ми немамо ништа! Ми треба што пре да нестанемо јер смо у последњих 70-так година (мада пропадање почиње још и раније),сваким атомом свог бића заслужили нестанак и о томе сам много пута писао...то је најбоље,пошто смо неспособни за било какву квалитативну трансформацију.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Не, не треба да нестанемо и нећемо нестати.

Разумљива је твоја огорченост, али треба разумети и несналажење, спотицање људи којима је 70 - так и више година претежак терет на кичми. А будући да смо систематски уништавани добро је да је и овако како јесте.

Наравно, све те паразите и вуцибатине које си набројао ни не рачунам у наш народ.

Нека остане 500 нормалних људи - нисмо нестали, а има их, Богу хвала, много више.

Подели на овим сајтовима

Не, не треба да нестанемо и нећемо нестати.

Разумљива је твоја огорченост, али треба разумети и несналажење, спотицање људи којима је 70 - так и више година претежак терет на кичми.

Наравно, све те паразите и вуцибатине које си набројао ни не рачунам у наш народ.

Нека остане 500 нормалних људи - нисмо нестали, а има их, Богу хвала, много више.

greengrin

prstgore Opet na Vidovdan imamo dilemu za koju Srbiju ćemo se boriti....

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

већина људи који су били на Газиместану ...су Срби са КиМ-а..и поред сваке жеље да разумем критичаре протеста који је народ упутио Александру Карађорђевићу....морате разумети да је тај народ напуштен и од државе и круне...и да држава и круна све више говоре о подели КиМ-а са арбанасима...а о помоћи које нема да и не говорим..

а поред свега круна и држава се шлихтају НАТО и ЕУ који су бомбардовали Србе...аминовали убијање, мучење и вађење органа тим истим Србима са КиМ-а...и поред свега признали терористима државу...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Без обзира на "квалитет" личности престолонаследника Александра и на све његове мане које су више него видљиве и неоспорне,а између осталог се једна од њих огледа у одсуству жеље да научи сопствени језик,тако нешто,на дан празника који има посебну симболку у српском народу,ова група људи није смела то да приушти нити њему нити себи,нити онима који су у прошлости на тај дан храбро,јуначки и хришћански дали животе.Све што се има некоме рећи то се мора учинити у одређено време и на одређеном месту и на одређени начин ...ови људи су,нажалост,образац "националне идеје" у Србији и њихов поступак,само наизглед некултувисан а суштински гледано више него дефинисан и пардигматичан, представља само још један у низу,безбројних показатаља да смо заувек онеспособљени да имамо праву,нормалну и истинску националну идеју и истински однос према њој.Скоро сви од лидера ткз."национално пробуђених" су на платном списку државе и ми причамо о нечему? Имамо другосрбијанце,преобучене комунисте који су наставили владавину својих отаца,који су са слашћу кренули путем њихових неморалних отаца који су им крваво утрли политички пут;имамо бандите и пљачкаше,вагабунде и пар екселанс хоштаплере који уништише све што је могло да се уништи,који су зарад својих неописиво себичних интереса спремни сваки кутак земље да продају,који доминирају у сваком сегменту друштва,оперисане чак и од призвика националног,безбројну омладину која је управо тим путем кренула и имамо поменуте који су сушто извитоперење нациналног...значи,ми немамо ништа! Ми треба што пре да нестанемо јер смо у последњих 70-так година (мада пропадање почиње још и раније),сваким атомом свог бића заслужили нестанак и о томе сам много пута писао...то је најбоље,пошто смо неспособни за било какву квалитативну трансформацију.

Potpis.

Подели на овим сајтовима

већина људи који су били на Газиместану ...су Срби са КиМ-а..и поред сваке жеље да разумем критичаре протеста који је народ упутио Александру Карађорђевићу....морате разумети да је тај народ напуштен и од државе и круне...и да држава и круна све више говоре о подели КиМ-а са арбанасима...а о помоћи које нема да и не говорим..

а поред свега круна и држава се шлихтају НАТО и ЕУ који су бомбардовали Србе...аминовали убијање, мучење и вађење органа тим истим Србима са КиМ-а...и поред свега признали терористима државу...

Mislim da se sve ovo što si nabrojao nikako ne može prišiti kruni. Takođe sumnjam da su ovi što viču sa KiM.

Подели на овим сајтовима

О каквој круни ви причате? Ми смо република а не монархија, чак и када би се вратила монархија, лично не верујем да би дотични био краљ. Са друге стране, без обзира на све, за онаква скандирања није ни време ни место, јер ако си дошао већ да обележиш нешто, понашај се у складу са тиме... Тако да један велики  greengrin за целу ситуацију.

Подели на овим сајтовима

без обзира на све, за онаква скандирања није ни време ни место, јер ако си дошао већ да обележиш нешто, понашај се у складу са тиме... Тако да један велики  prstgore за целу ситуацију.

greengrin

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Управо тако.

Док се ми опасуљимо да није свака будала која се буса у родољубиве груди пријатељ српског народа, као и да није свако ко се у исте не буса непријатељ, неће више остати никога ко би се опасуљио...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

greengrin prstgore prstgore

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...