JESSY Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 ja bih ti posle staraca Tadeja i Pajsija veoma preporucila starca Porfirija :0442_feel: Данче* and Hannes је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Поучна духовна литература Књиге Светог Владике Николаја Српског Веронаука Томас Хопко Hannes је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 https://www.pouke.org/forum/topic/32-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D1%83%D1%9F%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%98%D0%B0/ Hannes је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Putevi i stramputice pocetnika u veri - svestenik Anatolij Garmajev; Moj zivot u Hristu;-Sveti Jovan Kronstatski Данче* and Hannes је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Добродошла! 8086.gif Од мене топле препоруке: Монах Калист Касијана (Владика Николај) и Православна аскетика за мирјане(о борби са страстима) О.Павле Гумеров. Hannes је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Синиша Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Поздрав свима,Имам неколико питања на која не могу да пронађем одговор и нисам знао где да сместим тему, а верујем да се овде окупљају особе које ми могу дати тачне одговоре.Да ли је могуће крстити се на Каруљи(Света Гора)?Да ли постоје разлике и које су, у литургији Руске Заграничне Цркве и Српске Православне Цркве? Шта је скит? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Шта је скит? мала заједница монаха, односно мали манастир, или само неколико ћелија монаха, где се живи аскетски. Скитови се претежно налазе на теже приступачним местима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Синиша Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Хвала на објашњењу! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Синиша Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Да ли монаси имају право да крсте народ који их посети? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Naravno da imaju. U Hilandaru je tako skoro jedan Turcin dosao,ostao par meseci i izrazio zelju da se krsti i na kraju je krsten...skoro gledah neko predavanje oca Dositeja Hilandarca i cuh o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Поздрав свима, Добро нам дошао! Да ли је могуће крстити се на Каруљи(Света Гора)? Могуће је крстити се било где, колико ја знам. Да ли постоје разлике и које су, у литургији Руске Заграничне Цркве и Српске Православне Цркве? У практичном смислу не постоје две исте Литургије. Суштинских разлика нема. Да ли монаси имају право да крсте народ који их посети? Имају ако су у свештеничком чину (јеромонаси и сл.), тј. ако нису прости монаси. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Да ли постоје разлике и које су, у литургији Руске Заграничне Цркве и Српске Православне Цркве? https://www.pouke.org/forum/topic/23074-%D1%98%D0%BC-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%BB%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B5/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdara Написано Децембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2014 Помаже Бог браћо и сестре,Христос посреди нас, памтим да сам прочитао да свети оци кажу да платимо колико нам траже. Ако је коме у сећању где се то помиње био бих му благодаран да то напише. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lakars Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Pozdrav svima.Ja sam novi clan i registrovao sam se da bih vas nesto pitao Imam 15 godina,postim velike postove nekada i one krace,ne idem cesto na liturgiju ali makar 1 mesecno.Imam dosta pitanja ali ne znam kako da ih formulisem.Kako da se pripremim za 2 Isusov dolazak?Kako da ojacam svoju veru?Ne znam odakle da pocnem,sve mi deluje komplikovano :.mislise. Goran је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 10, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 @@Lakars, Добродошао. за почетак веома искусно користиш смајлије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука