Jump to content

Књига, песма или приповетка која вас је потресла

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Nekoliko puta mi se desilo da ne odem u školu jer sam čitao karla maja. ( sećam se da je to bilo 5 razred osnovne škole)

I sad sam duboko potresen činjenicom da su indijanci nasilno nestali od onih koji nisu hteli da im dolaze u goste.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Takođe sam rado čitala Vinetua; zaboravih, i danas kao i nekad dok bijah dijete,duboko sam potresena činjenicom da je Ana Frank umrla, i da je umrla, očajna i namučena, nekoliko dana prije oslobođenja logora...

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

^ Дневник Ане Франк ме је подсетио на руску девојчицу Тању која је водила дневник током опсаде Лењинграда. Последње што је написала било је "Тања је остала сама".  :((

Најпотреснијих књига које сам икада прочитала била је књига "Јелена '93.", Миле Кордић је аутор. Данима после те књиге сам се осећала лоше, у преиспитивањима, у неком недефинисаном стању између туге, страха и љутње. 

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Баш добра тема.

Приповетке Леонида Андрејева: "Елеазар", "Он", "Бен Товит", "Јуда Искариотски". Оне су оставиле посебан утисак на мене док сам спремала руску књижевност у завршној години. Језиво су добре, а притом су натопљене религијом (а чиме би другим =) ).

А песма која ме је ганула, али на радост, је заправо један прелеп хвалоспев са прелепим сликама и звуцима природе, која мене лично асоцира на Јаснују Пољану. Када се подеси фул скрин добија се посебан угођај  :)

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...