Jump to content

Episkop Grigorije: Jedino vjera može sabrati ljudsku osobu u jedno!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...
  • Одговори 664
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Одличан видео запис у два дела, заиста треба погледати:

У овом видеу чућете да Владика Игнатије отворено говори да и римокатоличка и протестантска Црква своје постојање заснивају на индивидуализму. О овоме што је Владика говорио заиста треба да се замисле и сами римокатолици и протестанти који прате наш форум. Ово је веома озбиљна тема, рекао бих и најозбиљнија јер се тиче еклисиологије, учења о Цркви. То је сигурно највећи камен спотицања за право и истинско уједињење.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Odgledao sam oba dela na sajtu pravoslavne besede i zaista je poucno.

Да. Оно што је трагично јесте да управо они који данас највише пљују по владикама ( а понајвише управо по + Игнатију) а наводно бранећи "веру прађедовску, свето православе, истинску веру..." управо подржавају став римокатолика и протестаната и своје постојање граде на индивидуализму. Зар се није један рашчињени епископ прогласио егзархом (не знам већ чега) и епископом и ако није у заједници са другим епископима? Сам је себи довољан... у томе је проблем.

Подели на овим сајтовима

Nazalost,puno je onih koji se odvajaju od zajednice Crkve jer su razocarani nekim stvarima i svoje spasenje i religoznost traze tako sto citaju knjige i sami sebi odredjuju neka pravila,uopste ne slusajuci Crkvu i njene svestenike.Hriscanstvo je zajednica i funkcionise kao zajednica.

"Gde su dvoje ili troje sabrani u ime moje onde sam ja medju njima".

Подели на овим сајтовима

Преосветљени Владико свака част на лепом и мудром разговору са , чиними се , острашћеним водитељем ! Блага реч је заиста потребна у овим постсулудим временима који су били и остали иза нас . likefaceeeeeeee likefaceeeeeeee likefaceeeeeeee

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Преосветљени Владико свака част на лепом и мудром разговору са , чиними се , острашћеним водитељем ! Блага реч је заиста потребна у овим постсулудим временима који су били и остали иза нас .

Znam da je lapsus, ali bas dobro zvuci... 0102_laugh

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Meni se sviđa mimika vladike G.

Emisija je politička pa je u tom smislu nezanimljiva, ali mimika, ton, boja glasa... sve je veoma zanimljivo kod vl.G.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

ХАХАХА ПРЕОСВЕЋЕНИ :-[ :-[

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Ово је стари интервју,од пре пар година,а што се водитеља тиче,човек је познати муслимански новинар,самим тим није обавезан да љуби руку владици...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...