Гости Guest - . . .- Написано Јануар 29, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Мени је просто невероватно да неко са толико "храбрости" налази мане свим могућим људима, а сам се крије иза лажног форумског имена. Ако већ хоћеш да све ово кажеш, лепо кажи и своје име јер ово што радиш је кукавички. Ја заиста разумем да на све начине покушаваш да оправдаш расколничку екипу око Артемија (који сада и да хое не може да обрне причу, јер има да га нема- то је толико јасно, само слепац не може да увиди), но зар не осећаш да сам упадаш себи у стомак? Смета Ти леп Епископ, смета Ти Епископ који седи са своим пријатељима, смета Ти Владика Иринеј, смета Патријарх, сметају сви- само не смета Артемије- јер он брани веру... од кога је брани? Заиста човек мора да буде веома необавештен да прогута те неистине. ( http://www.eparhija-prizren.com/sr/arhiva2 ) Што се тиче оне фамозне изјаве да је испод направљен намеран квар на Артемијевим колима- другим речима да је опоменут- ништа није чудо. Сада мора да игра како други свирају или ће бити свашта... а кривац ће бити ко други него Црква. Иначе, рече да си када си разговарао са Владиком Григоријем био у цивилу? Да ли си то свештеник? Ватрогасац? Можда полицајац? Заправо, не занима ме, можеш да будеш ко го хоћеш, али желим да знаш да веома пратим детаље 0442_feel Жив био. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Какав ботокс човече Божији,таква му генетика.Моја мајка је малтене без и једне боре а рођена је 48 године,цео живот се умивала хладном водом и користила бекутан дечју крему.То је ствар генетике и бака ми је имала здраво лице.Ботокс... 0110_hahahaДок сам одговарао брату Евгенику, ви сте већ успели да направите читаву причу.Тако да је објашњење и за вас. Извињавам се ако је добило другачији контекст. Мислим да је све на њему природно, али неговано. Да се вратимо на ваш утисак како сам ја био надмен као онај у Кг. Лепо сам описао све како је било, сем можда његовог акцента, или намерног нагалшавања, "ТЕЕЕОЛООООГИЈА О МУУУВИ"..све остало је аутентично. Интересанто да када сам дошао кући, и када сам са неким блиским колегама и пријатељима попричао о томе, они су говорили како је из те приче владика био надмен према мени. Ко ће га знати. Знам да нисам ни трунку био као брат из крагујевца, и ако је тако одреаговао владика Атанасије, онда свака му част, јер смо га упамтили на ескурзији и на својој кожи осетили његов другачији став. Их,брате мој мили,шта мислиш да ми нисмо осетили и на својој кожи Владикино поучавање(Вл.Атанасија)? greengrinКолико пута ми је рекао само мутава,бежи тамо мутава а да не причам како је изгрдио брата Пеђу и мене када смо се направили паметни па отишли да видимо његову капелу,место где је припремио себи да га сахране.Претрпесмо али све је код њега са љубављу,он и кад виче и критикује...све је с љубављу. Слушам његово предавање пре неки дан,у сред приче,усред богословке мисли,он убацује и да мајке требају детету дати корицу хлеба а не цуцлу greengrin Не знам...како те Бог учи.Могуће да је био надмен Владика Григорије али и ти си дошао са својим демонима код њега па му покренуо,можда,негативну страну,и он је човек као и сви ми. Ја не мислим да си био надмен,него да си био луд и наиван ако си мислио да ћеш тим гестом нешто учинити,променити.Ми смо хришћани и позвани смо на смерност,љубав и мудрост.Размисли о томе. dada Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Problem Srpske Pravoslavne Crkve jeste pokušaj guruizacije episkopa. Pazite nije problem zahtevati transparentnost (koje trenutno nema) Dragi i poštovani vladiko molim kako ste koristili Crkveni novac ne shvatam zašto je to problem . Za deset godina nakon fakulteta sam bio sa par vladika i da primetio sam koliko samovoljno i neozbiljno troše silu novca na sebe i za svoje potrebe . Ali to govori samo da je vladika živ čovek ,problem je da ne shvata šta znači život u odricanju . Vladike su u moralnoj obavezi da izadju sa racunima zavrsnim za proteklih 10 godina svi . Mnogo novca se vrti u tim krugima pod mnogo možete videti o.Artemija i njegove konake nikle odjednom .+Vasilija Kačavendu itd Vozni park naših vladika je oduvek bio zanimljiv bar nama ljubiteljima lepih automobila . Možda sa ovog foruma i treba da potekne ta misao . Pa ako je vladika dao novac gladnima ,ili za štampu ,ili za naučne radove onda nema problema . Ali jednog sam lično vodio u jedan od skupljih spa centara u Evropi ,pogodite ko je platio račun (nije bolestan treba mu antistres masaža) Manite se guruizacije to što je neko sveštenik ili vladika ,nije nedodirljiv pa da mu se ne može postaviti pitanje gde su novci koje su naši dedovi donirali ne njegovi preci ! Pitanje gde su novci je pitanje koje vidim da je najteže i o kome se najviše priča . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Слика савременог верника ( добро, добро, не свих) од 2 и 10. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Ajte molim vas,Mudrov rekao episkopu da unijati narod,još je dobro i prošao . Znate li vi koliko je to velika optužba koja čoveka diskredituje kao Hrišćanina Pravoslavnog i kao čoveka. Trebao je njega vladika tužiti Crkvenom sudu ,nego je verovatno procenio o čemu se radi 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mila Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Pazite nije problem zahtevati transparentnost (koje trenutno nema) Dragi i poštovani vladiko molim kako ste koristili Crkveni novac ne shvatam zašto je to problem . А који бизнис има конкретно Вл. Григорије, ако није тајна? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Pazite nije problem zahtevati transparentnost (koje trenutno nema) Dragi i poštovani vladiko molim kako ste koristili Crkveni novac ne shvatam zašto je to problem . А који бизнис има конкретно Вл. Григорије, ако није тајна? Svoj biznis nema već ima eparhija sa kojom vladika upravlja.Imaju vinariju u manastiru,imaju valjda neki hotel imaju konjički klub i ne znam da li još nešto imaju ali daće Bog pa će imati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Da evo dobit evo rashodi evo donacije evo održavanje automobila itd Ružno je reći episkopu vi unijatite ili slično to nije ljudski ,a zasnovano je na jednoj pogrešnoj percepciji . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 29, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Da evo dobit evo rashodi evo donacije evo održavanje automobila itd Ružno je reći episkopu vi unijatite ili slično to nije ljudski ,a zasnovano je na jednoj pogrešnoj percepciji . Па наравно да све то постоји јер постоји Епархијски управни одбор и тачно се зна где суотишла средства. Бар је тако у нашој Епархији. Управо је то био један од проблема око бившег Владике Артемија ако се сећате. Отац Срђан који је био секретар Епархије рашко-призренске је открио разне финансијске неправилности у раду Епархије, да би одмах потом добио акт о хитном напуштању Епархијејер "уноси немир и раздор". На крају је на тог човека пуцано од стране плаћеног Србина (ко га је платио питамо се 1405_love ), док су му у ауту била деца и супруга. Ово није та тема, али када већ пишемо... Мислим да треба да се вратимо на текст интервјуа који је дао Преосвећени Григорије. Шта има у тексту што је оставило утиска на вас? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Јануар 30, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2011 О.Иван: Мени је просто невероватно да неко са толико "храбрости" налази мане свим могућим људима, а сам се крије иза лажног форумског имена. Ако већ хоћеш да све ово кажеш, лепо кажи и своје име јер ово што радиш је кукавички. Смета Ти леп Епископ, смета Ти Епископ који седи са своим пријатељима, смета Ти Владика Иринеј, смета Патријарх, сметају сви- само не смета Артемије- јер он брани веру... од кога је брани?Колико обрћања теза, колико подметања!Оче, коме сам ја нашао мане? Зар не смем имати право на своје мишљење? Не смета ми леп епископ, не смета ми епископ који седи са својим пријатељима, и то сам навео као доказ да се и са владиком може причати отворено, и ако је то могуће некоме нецрквеном, ваљда и мени грешном може посветити пар секунди да решим недоумице, и изјадам тугу. Хтели су сменити патријарха Павла, личност која је обједињавала све у нашој Цркви, и била кохезиони фактор, и нешто непоновљиво, а то прогласили највећим достигнућем, и њега сметњом функционисању Цркве. Зато приђох владици Григорију, и да је био не знам ко, не бих се усудио, али после писма које је одзвањало тих дана, и где сам скоро био сигуран да је смена готова ствар, јер после такве припреме ретко се точак враћа назад, нисам могао оћутати. И дан данас ми није јасно, шта се то преломило у Митрополиту Амфилохију, када је већ готову акцију стопирао, и рекао не и владици Григорију и владици Иринеју, а самим тим свим њиховим ученицима. Заиста невероватна храброст. Ја заиста разумем да на све начине покушаваш да оправдаш расколничку екипу око Артемија (који сада и да хое не може да обрне причу, јер има да га нема- то је толико јасно, само слепац не може да увиди), но зар не осећаш да сам упадаш себи у стомак?Заиста ме насмејасте као ретко ко.Просто ишчитавам ваш пост по неколико пута. Ви не да имате склоност ка теоријама завере, него су сви остали мале маце, и онима којима то приписујете(циу, папу, масоне, језуите) немају ни приближно толико маште. Владика Артемије дакле, већ 15-16 година по налогу служби, пише против екуменизма, папизма, говори против васељенског патријарха(кроз књигу о.Саве,ќоје се овај одриче), пише сабору о "јеретичким учењима" - (такав је цитат)владике Игњатија, ради на изласку СПЦ из ССЦ, организује "сопоћанске декларације", потписе, шири монаштво по СПЦ, бори се за Косово, преговара, куца, обија прагове, и на крају руши СПЦ, али схвата да је то лоше, вратио би се, али -) Што се тиче оне фамозне изјаве да је испод направљен намеран квар на Артемијевим колима- другим речима да је опоменут- ништа није чудо. Сада мора да игра како други свирају или ће бити свашта... а кривац ће бити ко други него Црква....и пошто "има да га нема", он мора да игра како други заповедају...нема назад, а покајао би се.Хм, значи Циа-мајка подржава Артемија против оних коју су кооперативни, ту су "дијалози" ТЕ-ЗЕ, БО-ЗЕ, који су блиски са коопертивним властима, која има новац, моћ, утицај, власт, медије, која уводе војно свештенство у пародију од војске(изгубила више авиона у миру него у нато рату),и који се спрема за интеграције(дакако оне атланске), где ће бити добра топовска храна на ратиштима где се бори против тероризма..а где ће по узору на "западне савезнике" војни владика и свештенство бодрити исповедати и причешћивати војнике у борби против светског исламизма и фундаментализма, широм Персије. Циа-мајка подржава владику против оних који организују долазак првог епископа града Рима, фараонске прославе за које и многи Циини пријатељи дреше кесу, "Хришћанске културне центре", помирење, интеграције, дијалоге. Случајно ето на интронизацију патријарха у Пећ дође такав државно-религијски дипломатски кор који нема ама баш никакве везе са Циа-мајком. На крају крајева - Артемија - Циа-мајка намерно истера са Косова, са све Кфором, Кпс'ом(ал'са Србима полицајцима,који су тамо јако битан фактор)и нашом удбом, да би лакше заварала траг, а народ то схватио како је он у ствари прогањан од Цие-мајке, али у ствари није и ради за њих. Он због Цие-мајке жртвује мирну старост, уз мало ћутања - тапшање по рамену, монографије, ордења, хвалоспеве: 50 година мученичког монашког живота, изнедрио највише монаха, борио се за Косово, схватио реалност на терену, деда владика, градитељ, обновитељ(ако је Митроп.Амфилохије већи од Његоша, Артемије је већи од Цара Душана). Циа нуди више, и он то све оставља, и креће у леп живот, где је лопов, воли паре, запоседнут, ксенофоб, ратни хушкач(и то против Циа-мајке), расколник, спава на душеку, у вили од 27квадрата, секташ, без медија, без подршке(ако изузмемо утицајну "Збиљу" Момира Лазића, веома богатог и утицајног магната, проф.Др.Миодрага М.Петровића тајкуна и велепоседника и власника неколико тв станица, проф.Чворовића агента КГБ'а, Жељка Которанина жестоког момка са БГ асвалта, и повезан са разним службама, Родољуба Лазића власника неколико фабрика воде, и блиског пријатеља председника државе и његових саветника итд итд итд). Не, неће њега убити Циа-мајка, па он ради за њу, и сви га обожавају на западу и у круговима блиским Ватикану. Размишљају да га кандидују за Нобелову награду за мир. А ко то добије, њио'в је! Да ли сам вас добро схватио? Иначе, рече да си када си разговарао са Владиком Григоријем био у цивилу? Да ли си то свештеник? Ватрогасац? Можда полицајац?Добро, можда сте ме ухватили неопрезног, а можда сам то намерно рекао, ко ће га знати, или сам доктор, или ватрогасац, а можда и поп, али који поп у Бачкој овако размишља, немојте бити смешни.Полицајац нисам сигурно, да Бог прашта згадили су ми се после оних сцена испред Грачанице, када су они у браон и црним кожним јакнама тукли монахе који су хтели у Грачаницу, а слика обишла цео свет, и сада свака бараба говори како су се попови чупали за браде. А слика лепо показује како цивли ударају монахе као по земљи. Оче Иване, ја вас стварно заволех ко брата. Онај који има овакву машту, је неискварена душа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 Традиција БиХ јесте мултиетичност и мултирелигиозност, каже епископ захумско-херцеговачки и приморски Владика Григорије Сарајево – Његово Преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије изјавио је јуче у Сарајеву да БиХ нема другу традицију осим мултиетничке и мултирелигиозне, оценивши да је парадоксално да нас мултикутуралности и мултирелигиозности покушавају научити „неки људи” који у томе имају „много мање искуства од нас самих”. „Остваривање и стварање заједнице подразумева дијалог, а дијалог опет значи разговор кроз који долазимо до остваривања заједнице”, рекао је владика Глигорије у уводном говору на сесији Асоцијације независних интелектуалаца о теми „БиХ и мултиетничка држава из перспективе Српске православне цркве у БиХ – улога дијалога”. „Када то схватимо, видимо да је реч везивно ткиво, да је она та основна веза коју користимо да бисмо створили заједницу”, нагласио је владика и додао да су људи „олако” употребљавали речи у времену када смо ми довели „сами себе” на руб живота. Према његовим убеђењу било би „добро” да схватимо да дијалог значи и „преиспитивање” нашег унутрашњег стања, унутрашњих опредељења, стремљења, нашег унутрашњег виђења ствари јер „без тог дијалога”, упозорио је он, „нећемо” моћи сами себе да преиспитамо. „Свима је потребно да покушамо да поставимо нови печат, који подразумева живот и суживот.Треба поштовати другога и не треба радити ништа што није у складу са основама вере”, рекао је владика, наглашавајући да је улога цркава и верских заједница круцијална и озбиљна у стварању мултиетничких заједница. Он је оценио да је нормално да се босански муслимани не осећају баш угодно у окружењу где су са једне стране Хрватска и Хрвати у БиХ, који природно воле Хрватску, а с друге Србија и Срби у БиХ, који воле Србију. „Нормално је да осећају грч, али Срби и Хрвати морају да их ослободе тог грча, јер ће нам тада бити боље, и њима, а када је њима боље и нама је”, истакао је владика Григорије, закључивши да је тај задатак тежак. На питање када ће врх Српске православне цркве „положити рачуне за оно што су поједини свештеници урадили у последњем рату распирујући нељудскост и националистичку мисао”, владика је одговорио да не може рећи када ће врх СПЦ реаговати. Након литургије коју је јуче одржао у Старој православној цркви на Башчаршији, владика Григорије изјавио је новинарима да је положај Српске православне цркве у БиХ „комплексан” и да се она не налази у истом положају у свим деловима БиХ.„Чини се да је у Сарајеву најкомплекснији, али је и најважније да се та комплексност доведе у неку нормалност”, нагласио је он. IZVOR Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 Slika je hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 Епископ Григорије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 Одгледао сам цео интервју са владиком Григоријем и извукао, по мени, један јако важан део из њега. Па ме интересује шта ви мислите... Питање : Да ли се нешто промијенило након Вашег писма које сте упутили архијерејима ? Еп. Григорије : Пуно је причано о том писму. Оно је изашло у јавност, тако како је изашло. По мом скромном мишљењу, промјенило се, али не због мог писма него зато што живот то налаже. Али, оно што је још, можда, боље да кажем, да се не враћамо на оно што је било, мораће још много тога да се промијени. Мораће јер ће нас живот довести да то промијенимо. Мораћемо да промијенимо многе ствари. Не, у смислу, да промијеним суштину, истину, тремељ, основу, стубове ... Него, ћемо морати да мијењамо врата, прозоре, кровове. Мораћемо некако увијек и изнова да будемо отворени за људе. И да будемо тај простор слободе за људе. Људи морају да нађу, пазите,ово је кључна ријеч – утјеху. Људи морају када дођу у Цркву, да осуше грло и да осуше ту душу – напоје водом живом. Питање : Па,могу ли то данас ? Еп. Григорије : Могу ако хоће. Али, треба признати, да се ми понекад ту испријечимо на вратима Цркве и кажемо : овај може да уђе, овај не може. То је увијек било опасно. У интервјуу : од 46:35 – 48:05. Иначе, цео интервју је одличан. Владика говори о животу у Босни, Херцеговини, о суживоту, толеранцији и нетолеранцији... (21.8.2011.) Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 Za Boga dragog, vi ste postali još gori i od Hrvata koji hoće da pokažu svoje hrvatstvo tim što svuda trpaju IJE tamo gdje ga nikad nije bilo, gdje ide JE, jer šta oni hoće da pokažu s tim to je jasno al šta vi hoćete da pokažete to mi nije jasno: promjene - ne promijene! Ja to ne mogu ni izgovorit koliko je to nakaradno. Tomu se kaže jotacija, tamo na to proměne je kratko e respektivno JE a u juožnoslovenskim jezicima je za to zamjena JE a ne IJE, to IJE je kod dugog E. Kad biste znali češki onda biste vrlo lako poznali te riječi jer sve te gdje je kratko e, tj, JE se pišu sa ě a gdje je dugo e tamo je ovo é ili obično e. Oni s tim problem nemaju ali zato imaju 42 slova, mi imamo slova samo 30 ali zato sa tim jotovanjem, jotacijom problema preko glave. Moram što prije napisati članak o jotaciji i zamolit naše lingviste da mi s tim pomognu i prikažem vam pravila i pomagala kako odrediti gdje je to dugo a gdje kratko e. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука