Batman Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 nema jos snimka, to je tek zavrseno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Владика Григорије је био као и увек феноменалан али госпођа Оља Бећковић га је много прекидала и није могао све да каже што је наумио. Диван владика заиста ! ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
igy81 Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Pa Olja ga je gledala kao tele. Malo je od svog Oca naučila... Владан Здравков Меденица and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Bog spava u kamenu, diše u biljkama, sanja u životinjama, a budi se u čoveku." Angelus Silesius Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Vladika ko Vladika, ima svoju priču. Ali na terenu je mnogo drugačija priča. sinčasnog Ozrena је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ne znam sta da kazem...sa jedne strane opet je lepo cuti istinu, ali ta istina otvara mnoga pitanja. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 ma olja voli da veruje ali da se to ne vidi Драшко and Баба је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladikin pomocnik Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Bilo je zestoko. Ima da se sve pusi sutra i prekosutra. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 za sad ovo... vic o Čak Norisu Candy Butcher, kron, Sudija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 u nekim delovima izgledao mi je kao pravi političar-mnogo priča a ništa ne kaže. Nemam baš neki poseban utisak, a i gledao sam sa prekidima... Гордана Николић and Баба је реаговао/ла на ово 2 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Po meni isto u dosta momenata je delovao kao politicar,pogotovo oko one price da je bio jedan dan u komisiji oko ispitivanje afere vezane za vladiku Pahomija pa posle nije hteo da kaze ostale pojedinosti,nije onda morao ni to da iznese,moje skromno misljenje.Isto tako par nespretnih izjava po meni. Ono sto je mene ostavilo u dilemi i sto je ostavilo dosta znakova pitanja su sledece stvari.Prvo iskren moram biti ja sam zeleo da slucaj oko vladike Kacavende je jedna izmisljena afera,nisam zeleo da poverujem da se tako nesto stvarno dogadja i da se dogadjalo i da je to samo produkt medija i ljudi koje iste koriste da bi blatili crkvu. Medjutim sad smo saznali od strane vladike da se o tome pricalo,govorilo,pa onda i znalo ali bez snage da se sve to otvori i razresi dosta godina unazad(ako se ne varam cak 20tak da je spomenuo vladika) Znaci 20 godina postoje saznjanja o tome,ali nikom nista. I da cela prica nije dosla do medija ne bi doslo cak ni do ovog "prihvacanja ostavke vladike Vasilija" Vladika Grigorije je spomenuo i slucaj vladike Pahomija i isto me malo poljuljao i ostavio pitanja. Dakle postoje saznanja i tu da su sve optuzbe ipak istinite,ali vladika Pahomija ta dela nije ponovio?! Gresan sam,da gresniji ne mogu biti,ali kako je moguce pravim paralelu ne zlonamerno,da se slucaj bivseg vladike Artemija tako brzo zavrsi i da se on tako brzo rascini,za mnogo manje losija dela od pederastije i pedofilije. Da se tu ne ide tako oprezno,lagano,usporeno.Da tu ne treba 10 ili 20 godina saznanja. Da se tu ne pise o tome kako je on dete crkve itd. Kako je moguce da se u jednom takvom slucaju jedan vladika u to vreme Artemije toliko javno i proziva i pise protiv njega od ljudi unutar crkve,a da se u drugim slucajevima prica zataskava i pored saznjanja od 10,20 godina,a da kad je stvar dosla do medija cak i onda se pazi i pisu onakva saopstenja gde se prihvata vladike Kacavende ostavka zbog bolesti i gde se iznosi da je dobro sto vladika Pahomije nije ponovio delo. Mozda paralele izmedju ovih slucajeva i nema,ali ja jednostavno vidim ovde dosta razlicitih arsina,pogotovo sto su mi pedofilija i pederastija mnogo gori greh od bilo kog drugog. Voleo bih da mi neko kao novom rastumaci da li gresim i gde gresim,ali ja ovako vidim te stvari. I ne mogu reci da nisam se lose osecao dok sam sve to slusao i kasnije razmisljao. hansbrough, N.Petrovic and Gerhard је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 nana, Срђан Шијакињић, Silence and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sinčasnog Ozrena Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Cista politika ! Zao mi je sto gledam i slusam ovakve stvari , daleko je ovo od Duhovnosti pravoslavlja ! Кад се опорави епископ Василије многима ће болест узнапредовати , живи били па видели ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sinčasnog Ozrena Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Mislim ljudi pa on kaza za sada samo propoveda on(misli na biskupa u tim zajednickim molitvama ) , pa sta bi trebao vise ljudi Kanoni su promjenjivi ali Dogmati su čistiji i kristalno jasniji od samog dijamanta !!!! Кад се опорави епископ Василије многима ће болест узнапредовати , живи били па видели ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 http://teslavision.tv/video/diaspora-broadcast-network/utisak-nedelje-552013.html evo cele emisije JESSY, Evgenik and DankaM је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Gresan sam,da gresniji ne mogu biti,ali kako je moguce pravim paralelu ne zlonamerno,da se slucaj bivseg vladike Artemija tako brzo zavrsi i da se on tako brzo rascini,za mnogo manje losija dela od pederastije i pedofilije. Da se tu ne ide tako oprezno,lagano,usporeno.Da tu ne treba 10 ili 20 godina saznanja. Da se tu ne pise o tome kako je on dete crkve itd. Kako je moguce da se u jednom takvom slucaju jedan vladika u to vreme Artemije toliko javno i proziva i pise protiv njega od ljudi unutar crkve,a da se u drugim slucajevima prica zataskava i pored saznjanja od 10,20 godina,a da kad je stvar dosla do medija cak i onda se pazi i pisu onakva saopstenja gde se prihvata vladike Kacavende ostavka zbog bolesti i gde se iznosi da je dobro sto vladika Pahomije nije ponovio delo. Mozda paralele izmedju ovih slucajeva i nema,ali ja jednostavno vidim ovde dosta razlicitih arsina,pogotovo sto su mi pedofilija i pederastija mnogo gori greh od bilo kog drugog. Једно су лични греси сваког од нас, ма колико ти греси страшни били, а друго су греси против заједнице, цркве. Монаси Артемијеви су ишли по другим епархијама и причали против СПЦ, и патријарха Павла, организовали протесте испред патријаршије, и никада због тога нису одговарали. Одлуке синода Артемије није хтео да спроводи,... Просто његов случај се своди на црквенорушитељски, црквоборни, а греси поменутих владика су њихови лични, у смислу да је све то тешко доказиво, и тешко испитиво, а гласине су постојале. Не знам да ли су докази постојали, или само гласине. Гледано дубље, Артемијеви греси су много већи. Шта рећи када он не признаје одлуке СПЦ, не признаје СПЦ, тј себе је прогласио за мерило истине, и православља, он себе сматра да је СПЦ, а ми смо у јереси, тј сви су у јереси ко се не слаже са њим. Јадранка-Дервента, Пг, Silence and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука