Jump to content

Vreme početka Liturgije

Оцени ову тему

Препоручена порука

на капирам ни сталну потребу да се иде само у једну цркву у месту на Литургију, па и сам шетам по целом Београду и његовим црквама, а видим се са неким драгим људима и заједно причестимо и агапишемо тако.

Да ли некад одеш у храм Св,Трифуна код проте Дејана?

бејао позван једном дваред, ал никад отишао ... мислим, није да ми је потребна позивница, него кажем  stadaradim

шо питаш?

зато што ти топло препоручујем да одеш...на пр. у суботу, 15.јануара литургија Св Серафиму Саровском...

хвала на препоруци и позиву а имао сам част и задовољство да га упознам на неким предавањима.

можда, све зависи од посла за викенд, јер ми фирма ради 24/7  0102_laugh

морам да нађем неку црквицу која преко недеље служи Литургију  smej.gif

Подели на овим сајтовима

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

За нас је идеалан почетак Литургије у 8, дакле јутарња око 7-7и15. Деца се буде око 6и30-7, не би издржали гладни да је много касније, а после Литургије и дружења опет смо кући нааајдаље до 11. Ето га цео дан пред нама, а дивно је почео...Не бих то мењао, а тако је и суботом,недељом и празницима (осим радног дана кад није ,,црвено слово" а прота служи Литургију, тад почиње у 7). Као студент у БГ-у сам ишао понекад у Невски, тамо је почињала недељом у 9, и имао сам утисак да не знам куд ћу са собом од 7 до 9.

А подилазити народу није паметно, коме се долази тај ће доћи кад-год, а ко се веже за крилатицу ,,хедонизам јача организам" ни у 14 о`клок му не би одговарало...Имам кума родом из Прњавора, каже тамо је у 10,  деца не могу да издрже гладна да би се причестила, а дан оде док се врате кући...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Kod nas u 8 30 nedeljom i praznicima,a subotom 7 30.Odgovara.Samo,nema grejanja u crkvi,pa ne mogu sa sitnom decom dugo,hladno im je.Isto tako,po hladnoci nije lako izlaziti ispred sa malim detetom u rukama,to kad se dete unervozi.Jedva cekam lepse dane(vremenski).

Zanimljivo je kako ljudi koji jos nemaju decu nekako iskljucivo sve ovo posmatraju.Neko misli da se ljudi sa malom decom izvlace,pa ni na sv. pricesce ne dodju,a ne pomisle da bebi mozda rastu zubi i da ujeda sve oko sebe i da roditelji ne spavaju nocima ,te se jedno upiskilo,pa menjaj psoteljinu u tri ujutru,te drugo vristi,te  kaslju,pa zbog toga ne spavaju nocu,pa moraju malo ujutru da nadoknade...Ali,Bog zna,On vidi zasto mi sa sitnom decom ne mozemo stalno da dolazimo...Isto tako,mnogima smeta u crkvi kad se mala deca unervoze(ukaki se,upiski,pa mu hladno,pa hoce vodu,pa ovo ,pa ono...) i ometaju prepodobne u molitvi.Nije lako uvek sve to uskladiti.Mora se to nekako uskladiti sa detetovim shvatanjem ztve i trpljenja,inace ,ako ono mrzne u crkvi,ne razume ni 5%  od onoga sto se prica,moze samo averziju prema hramu da dobije.A posebno ako se ima vise male dece,pa raznog uzrasta,pa jedno pocelo da kapira,drugo ne rauzme nista,a roditelji onda moraju da paze na decu,od molive ni m...Kod nas retko koja popadija sa malom decom dolazi na Sluzbu,pa se onda pitam sot bih ja tamo isla da se satirem i kicmu unistvam.Sad opasno skrenuh sa teme,ali mi bas smeta kad neko ko nije u nasoj situaciji,kritikuje ...

Подели на овим сајтовима

на капирам ни сталну потребу да се иде само у једну цркву у месту на Литургију, па и сам шетам по целом Београду и његовим црквама, а видим се са неким драгим људима и заједно причестимо и агапишемо тако.

бејао позван једном дваред, ал никад отишао ... мислим, није да ми је потребна позивница, него кажем  0304_smile4

шо питаш?

зато што ти топло препоручујем да одеш...на пр. у суботу, 15.јануара литургија Св Серафиму Саровском...
хвала на препоруци и позиву а имао сам част и задовољство да га упознам на неким предавањима.

можда, све зависи од посла за викенд, јер ми фирма ради 24/7  :drugarstvo:

морам да нађем неку црквицу која преко недеље служи Литургију  0304_smile4

Мислим да сам чула да Вазнесењска црква има сваки дан литургију... 89898989898989

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

......

Zanimljivo je kako ljudi koji jos nemaju decu nekako iskljucivo sve ovo posmatraju.Neko misli da se ljudi sa malom decom izvlace,pa ni na sv. pricesce ne dodju,a ne pomisle da bebi mozda rastu zubi i da ujeda sve oko sebe i da roditelji ne spavaju nocima ,te se jedno upiskilo,pa menjaj psoteljinu u tri ujutru,te drugo vristi,te  kaslju,pa zbog toga ne spavaju nocu,pa moraju malo ujutru da nadoknade...Ali,Bog zna,On vidi zasto mi sa sitnom decom ne mozemo stalno da dolazimo...Isto tako,mnogima smeta u crkvi kad se mala deca unervoze(ukaki se,upiski,pa mu hladno,pa hoce vodu,pa ovo ,pa ono...) i ometaju prepodobne u molitvi.

....

Kod nas retko koja popadija sa malom decom dolazi na Sluzbu,pa se onda pitam sot bih ja tamo isla da se satirem i kicmu unistvam.Sad opasno skrenuh sa teme,ali mi bas smeta kad neko ko nije u nasoj situaciji,kritikuje ...

прво, не видим што си се нашла прозвана кад сам критиковао оне који се изговарају свачим, па и децом, за своју лењост. надам се да у твом случају није само један родитељ недељом доступан, као и нека приде родбина која је расположива на помоћ. поента је да је причешће подједнако важно за родитеља колико и његов најближи - дете.  0442_feel 0442_feel

друго, критика није била злонамерна, како сам већ објаснио, већ да се надам да се може човек организовати да се појави барем двапут у месецу на Литургији, па са децом или без а надам се и испред путира, колико то неки догађаји дозвољавају.

треће, критика је зарад удубљивања у догађај а не зарад критизерства односа родитељ-дете-Црква.

четврто, на конто попадије и попа, ми бројимо своје а не туђе, и угледамо се на Бога а не на човека у мантији.

Подели на овим сајтовима

бејао позван једном дваред, ал никад отишао ... мислим, није да ми је потребна позивница, него кажем  :)

шо питаш?

можда, све зависи од посла за викенд, јер ми фирма ради 24/7  0442_feel

морам да нађем неку црквицу која преко недеље служи Литургију  :)

Мислим да сам чула да Вазнесењска црква има сваки дан литургију... 89898989898989
фала за инфо, ће се распитам  0442_feel :)
Подели на овим сајтовима

прво, не видим што си се нашла прозвана кад сам критиковао оне који се изговарају свачим, па и децом, за своју лењост. надам се да у твом случају није само један родитељ недељом доступан, као и нека приде родбина која је расположива на помоћ. поента је да је причешће подједнако важно за родитеља колико и његов најближи - дете.  prst ka dole :)

друго, критика није била злонамерна, како сам већ објаснио, већ да се надам да се може човек организовати да се појави барем двапут у месецу на Литургији, па са децом или без а надам се и испред путира, колико то неки догађаји дозвољавају.

треће, критика је зарад удубљивања у догађај а не зарад критизерства односа родитељ-дете-Црква.

четврто, на конто попадије и попа, ми бројимо своје а не туђе, и угледамо се на Бога а не на човека у мантији.

Sta imas ti koga da kritikujes,batice?I sam kazes da brojimo svoje,a ne tudje...Da ti Bog da decu sto pre,pa da vidis koja je to uzivancija i kako nece uvek moci kako ti hoces...Inace,kod nas pricesti van postova gotovo da i nema...

Подели на овим сајтовима

прво, не видим што си се нашла прозвана кад сам критиковао оне који се изговарају свачим, па и децом, за своју лењост. надам се да у твом случају није само један родитељ недељом доступан, као и нека приде родбина која је расположива на помоћ. поента је да је причешће подједнако важно за родитеља колико и његов најближи - дете.  0110_hahaha 0102_laugh

Sta imas ti koga da kritikujes,batice?I sam kazes da brojimo svoje,a ne tudje...Da ti Bog da decu sto pre,pa da vidis koja je to uzivancija i kako nece uvek moci kako ti hoces...Inace,kod nas pricesti van postova gotovo da i nema...

ха чуј, одакле ми право да отворим уста  :cheesy2:

него, морала би да разликујеш неке ствари, поготово бројање од бројања:

критика је суд заслуге и мане рада или акције једног појединца од стране другог (критичар).

критика не подразумева да се пронађу грешке, али реч се често узима да значи једноставан израз предрасуда или неодобравања (критизерство).

други смисао критике је студија, процене и тумачења књижевности, друштвених покрета, филма, уметности, и сличне предмете и догађаје посматрања. циљ ове врсте критике јесте да разуме рад или догађај детаљније.

с друге стране, добронамерни предлог организације не диктира неко наводно правило с моје стране упућено теби, или било коме с децом/дететом, чак сам изразио најлепшу жељу да би требало да се најнормалније причешћују сви родитељи, и са децом присутном и причешћеном.

и да, најнормалније сам свестан свих ствари око деце и суживота са њима и брачним партнером, тако да заиста не видим у чему је проблем у мом писању.

једино ако ниси допуњавала нешто између редова, ал то већ није мој проблем.

а и нисам ја тај који ти ускраћује светињу причешћа, а поготово ти нисам рекао да су то твоја деца или ближи и ближњи, па немој ни мене подбадати кад не износе путир и не деле радост Христове предане љубави. сем тога што знаш моју жалост и мишљење по питању ретког причешћивања и о људима који спроводе такве ужасне праксе, јер нисам једном негативно реаговао кад си сведочила шта се и како ради у твојој парохији.

елем, молим те да прекинемо овај ниво комуникације, не свиђа ми се да ти помрачујем на било који начин радост вести које си данас примила.

праштај, нећу више коментарисати око овога.  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

Што би мени легло да код мене Литургија почиње у 10 пре подне, уух! ја сам лењгуза, волим да коњошем што дуже. Устајем ја у 7 да бих стигла у 8 у цркву, али зевам пола пута до тамо.. А некад и тамо у почетку, морам да признам  0442_feel

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Литургија углавном почиње у 9 тако је макар увек кад сам ја био  isus-sinai

Подели на овим сајтовима

У Цркви Вартоломеј и Варнава у Раковици је недељна литургија у 9 сати . Ја сам редовни посетилац уколико ме посао не омете . Наиме радим у ТЕНТ-у па се деси да ме позову ванредно на посао због неких проблема са постројењем па мора хитно да се сређује(балансира) млин или друге ротирајуће машине .

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Код мене у 8 почиње недељеом. Прерано!

За мене не, али многи неће у недељу кад се одмарају и то им је прилика да дуже спавају, да устану у 8 сати! Кад би била у 10 било би више људи, то гарантујем!

не замерам теби, већ ћу употребити твој пост да мало елаборирам своје мишљење.

елем, шта је то прерано?

ја сам некад ишао у манастир на крај београда и сваке недеље устајао у 4 да би стигао на бус у 5 и 20 и тамо био пред почетак Литургије у 6 и 30, а Литургија кретала у 7.

некима ни у 12 не би било довољно.

труд је потребан а не мажење по глави и нема изговора ни на децу, јер деца устају у цик зоре ко вампири  0516_music

океј бебе и ти мањи вампири, па нек дођу родитељи са лилипутанцима макар на причешће а некима је то опет изговор ни да се не појаве.

не мош човеку угодити, па треба ставити неко пристојно време и за Цркву и за човека и крај.

за мој појам, 9 је више него у реду за велики град и због велике слабости, манастир има свој типик, и амин.

Мени лично није прерано, јер и иначе врло рано устајем - навика.

Али кажем за остале. Не оправдавам их, само константујем да би било више људи. Сад, какав је то верник ако не може једном недељно да устане рано да би отишо у Цркву, а може некад да остане до 1-2 увече да гледа неки филм, то је друга прича...

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Ја волим утрење од 7 сати, а свету литургију од око 8:15, фино лепо устанеш у 6:30 и стигнеш пре прву кадионицу 0205_whistling , мада ми не смета и када јутрење почне у 4 сати :) . Смета ми кад се служи света литургија без јутрење, а особено кад се служи без јутрење од 9 сати :) .

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...