Jump to content

Vreme početka Liturgije

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Вазда у 9 :)

Бањалучка епархија  :nene:

И београдско-карловачка Архиепископија  :229229229:

Подели на овим сајтовима

па јесте....боље је тако, ко Грци...

А јел то Грци иду у 7 на литургију :229229229:

Подели на овим сајтовима

Код мене у 8 почиње недељеом. Прерано!

За мене не, али многи неће у недељу кад се одмарају и то им је прилика да дуже спавају, да устану у 8 сати! Кад би била у 10 било би више људи, то гарантујем!

не замерам теби, већ ћу употребити твој пост да мало елаборирам своје мишљење.

елем, шта је то прерано?

ја сам некад ишао у манастир на крај београда и сваке недеље устајао у 4 да би стигао на бус у 5 и 20 и тамо био пред почетак Литургије у 6 и 30, а Литургија кретала у 7.

некима ни у 12 не би било довољно.

труд је потребан а не мажење по глави и нема изговора ни на децу, јер деца устају у цик зоре ко вампири  1000000001010

океј бебе и ти мањи вампири, па нек дођу родитељи са лилипутанцима макар на причешће а некима је то опет изговор ни да се не појаве.

не мош човеку угодити, па треба ставити неко пристојно време и за Цркву и за човека и крај.

за мој појам, 9 је више него у реду за велики град и због велике слабости, манастир има свој типик, и амин.

Брате фино си изнео тачне фактове. Проблем је у људима који су преразмажени и у највећем броју случајева ни не контају суштински литургију. Црква никако не треба да се прилагођава људима који су неспособни.

На пример моја ћера (4. год) и ја смо били данас међу првима у храму  у 5 до 9, већина људи без деце 85 посто су дошли у најбољем случају на пола, и онда као орлови нагрну на путир као да се причешће осваја на силу, исто тако и за нафору, нема смирења и да не кажем основног људског понашања. Но живимо где живимо даће Бог да се мало култивишемо и схватимо као народ (Срби) тајне наше вере да престанемо да будемо Хришћани који у кући у највећем броју случајева немају Јеванћеље, а који га имају и не читају, а камоли Свете оце и остале учитеље Цркве који нас уче како живети по Јеванђељу, основни проблем је тотална непросвећеност, а то се види у приступу Литургији..

www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti

http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric

Подели на овим сајтовима

А јел то Грци иду у 7 на литургију :cheesy:

Иду на јутрењу у Неђељу, пре Литурђије.

Зар у Србији, у већина цркава не служи се јутрење прије литургију? Па ја сам мислио да се то догађа само у Скопској Епархији (расколничкој).  joooj

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

А јел то Грци иду у 7 на литургију 0110_hahaha

Иду на јутрењу у Неђељу, пре Литурђије.

Зар у Србији, у већина цркава не служи се јутрење прије литургију? Па ја сам мислио да се то догађа само у Скопској Епархији (расколничкој).  0110_hahaha

U vecini crkava se, koliko znam, sluzi jutrenje u sklopu bdenija (vecernje + jutrenje), to znaci u subotu popodne...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...