Jump to content

Да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

• За
      14
    • Против
      64

Препоручена порука

Ne razumem zašto nekome smeta šti ti monasi poštuju predanje i žele da žive poštujući utvrđeni tipik. Meni je to isto kao bilo koja druga zabrana ili pravilo npr. u kasarnu se ne može ulaziti osim kada je zakletva ili kada se dozvoli poseta, a i tada ne možeš da ideš kud hoćeš. Da li je to toliko primamljivo upravo zato što nije dozvoljeno?

Подели на овим сајтовима

ma to vam je ljudi moji nesto kao moja kuhinja...ja super radim kolace-tako kazu :) al' samo ako mi se niko ne petlja u taj moj pos'o,inace mjesto secera sipam so,biber,i tako  :291291291: i zato lijepo sve najurim vani dok to zavrsim,i to nikako ne znaci da sam sebicna,ja to pravim za moju porodicu,prijatelje,komsije,ko god svrati ima kolac,a i sama dosta maznem 4chsmu1 znaci trebam uslove ako hocu dobar rezultat,i ponavljam radim to radi onih koje volim...

takva vam je i sveta gora,pa taman da izuzmemo predanje,da je avato recimo cisto njihova inicijativa

oni se tamo mole za cijeli svijet,pa tako i za sve zene ovog svijeta,a tokom cijele ove teme istice se to kako samo monasi imaju korist od zabrane...ja nikako ne mislim da je tako,mislim da bi sama zena puno izgubila da tamo ima pristup,jer ugrozila bi djelotvornost molitvi koja se tamo svakodnevno za nju vrse...i kako vec neko rece,kud ces veci dar za zenu od te sobe sa fotografijama djece koja su dosla na svijet bas tim molitvama svetogorskih otaca...dakle onaj ko je stvarno upoznat sa njihovim delanjem nema nikakav problem sa zabranom,isto kao i ovi moji s pocetka price,sad cim naredim da izlaze,oni i izadju,jer dosadilo im da jedu slani desert confused

p.s- neki su se zalili da su za ovakvu temu nuzni teolozi jer,eto,mi obicni nismo u stanju ni da ukapiramo o cemu se radi,iako je eto uprosceno,pa s toga bas pominjem kuhinju,i evo bas sad kuckam sa sve pregacom...i da znate samo kako je moja pokojna baba sa samo dva razreda skole bila jedan divan bogoslov t1007

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

t4431 dada :cheesy2:

0110_hahaha Ima sigurno i neka komšinica koja bi rado da virne u tu tvoju kuhinju, ali bolje joj je da kasnije proba kolače nego da ti zagleda šerpe.

da,samo sto to ona jadna ne zna,pa moram da joj zalupim vrata pred tim nosem sto bi svuda da virne,za njeno dobro,inace je gotova,nikako ne podnosi so,muce je pritisci krvni 0102_laugh

ali zato poslije uziva dance67890

Подели на овим сајтовима

ma to vam je ljudi moji nesto kao moja kuhinja...ja super radim kolace-tako kazu crvenilo al' samo ako mi se niko ne petlja u taj moj pos'o,inace mjesto secera sipam so,biber,i tako  isus-sinai i zato lijepo sve najurim vani dok to zavrsim,i to nikako ne znaci da sam sebicna,ja to pravim za moju porodicu,prijatelje,komsije,ko god svrati ima kolac,a i sama dosta maznem 4chsmu1 znaci trebam uslove ako hocu dobar rezultat,i ponavljam radim to radi onih koje volim...

takva vam je i sveta gora,pa taman da izuzmemo predanje,da je avato recimo cisto njihova inicijativa

oni se tamo mole za cijeli svijet,pa tako i za sve zene ovog svijeta,a tokom cijele ove teme istice se to kako samo monasi imaju korist od zabrane...ja nikako ne mislim da je tako,mislim da bi sama zena puno izgubila da tamo ima pristup,jer ugrozila bi djelotvornost molitvi koja se tamo svakodnevno za nju vrse...i kako vec neko rece,kud ces veci dar za zenu od te sobe sa fotografijama djece koja su dosla na svijet bas tim molitvama svetogorskih otaca...dakle onaj ko je stvarno upoznat sa njihovim delanjem nema nikakav problem sa zabranom,isto kao i ovi moji s pocetka price,sad cim naredim da izlaze,oni i izadju,jer dosadilo im da jedu slani desert 0102_laugh

p.s- neki su se zalili da su za ovakvu temu nuzni teolozi jer,eto,mi obicni nismo u stanju ni da ukapiramo o cemu se radi,iako je eto uprosceno,pa s toga bas pominjem kuhinju,i evo bas sad kuckam sa sve pregacom...i da znate samo kako je moja pokojna baba sa samo dva razreda skole bila jedan divan bogoslov t1007

Него да ти поделиш колаче не истомишљеницима па да видиш "теолошку" расправу о састојцима истих (онако пуних уста и док их жваћу), посебно ако су са орасима. Узгред штета што преко форума не могу да се шаљу колачи, јер би ти ја први тражио .please. исте, са орасима или без.

Подели на овим сајтовима

ma to vam je ljudi moji nesto kao moja kuhinja...ja super radim kolace-tako kazu 4chsmu1 al' samo ako mi se niko ne petlja u taj moj pos'o,inace mjesto secera sipam so,biber,i tako  isus-sinai i zato lijepo sve najurim vani dok to zavrsim,i to nikako ne znaci da sam sebicna,ja to pravim za moju porodicu,prijatelje,komsije,ko god svrati ima kolac,a i sama dosta maznem t1007 znaci trebam uslove ako hocu dobar rezultat,i ponavljam radim to radi onih koje volim...

oni se tamo mole za cijeli svijet,pa tako i za sve zene ovog svijeta,a tokom cijele ove teme istice se to kako samo monasi imaju korist od zabrane...ja nikako ne mislim da je tako,mislim da bi sama zena puno izgubila da tamo ima pristup,jer ugrozila bi djelotvornost molitvi koja se tamo svakodnevno za nju vrse...i kako vec neko rece,kud ces veci dar za zenu od te sobe sa fotografijama djece koja su dosla na svijet bas tim molitvama svetogorskih otaca...dakle onaj ko je stvarno upoznat sa njihovim delanjem nema nikakav problem sa zabranom,isto kao i ovi moji s pocetka price,sad cim naredim da izlaze,oni i izadju,jer dosadilo im da jedu slani desert .please.

Него да ти поделиш колаче не истомишљеницима па да видиш "теолошку" расправу о састојцима истих (онако пуних уста и док их жваћу), посебно ако су са орасима. Узгред штета што преко форума не могу да се шаљу колачи, јер би ти ја први тражио crvenilo исте, са орасима или без.

e vala bas steta,i uopste ne bi morao da trazis 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Е ако ми неко објасни како смо од строгих монашких правила стигли до колача... 0203_cool

Ал то је тај чувени православни "благочестиви хаос", који је, као у оном вицу,  доказ да смо истинита вера  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Е ако ми неко објасни како смо од строгих монашких правила стигли до колача... smej.gif

Ал то је тај чувени православни "благочестиви хаос", који је, као у оном вицу,  доказ да смо истинита вера  0110_hahaha

samo ti nastavi tamo gdje si stao 0203_cool

Подели на овим сајтовима

Е ако ми неко објасни како смо од строгих монашких правила стигли до колача... smej.gif

Ал то је тај чувени православни "благочестиви хаос", који је, као у оном вицу,  доказ да смо истинита вера  0110_hahaha

samo ti nastavi tamo gdje si stao 0203_cool

nijedno pravilo u pravoslavlju nije radi pravila,ni strogoca nije radi strogoce,vec na duhovnu korist i spasenje...

Подели на овим сајтовима

"Тавита", шалим се ја мало, не замерам...  0110_hahaha

А шта да наставим, видиш да смо, изгледа, дошли до краја теме, пошто Младен ("Нишизава") не одговара?

Подели на овим сајтовима

"Тавита", шалим се ја мало, не замерам...  0110_hahaha

А шта да наставим, видиш да смо, изгледа, дошли до краја теме, пошто Младен ("Нишизава") не одговара?

pa sta ce covjek,vi's kol'ko ima neistomisljenika,tacno mi dodje da predjem na "njegovu stranu" 0110_hahaha i da iskoristim priliku...nishizawa,ja sam naglasila da tek AKO ne vjerujes predanju,onda ne bi' voljela da mi poducavas dijete,a ako te time uvrijedih izvini...jer,znas,jedno je kad ja,obican laik, dovedem u pitanje predanje,a potpuno druga stvar kad to cinis ti,koji si teolog,bas onaj koji bi trebao da ga prenese svojim djacima,i isto tako da u njima probudi ljubav prema atosu i svetogorcima...

Подели на овим сајтовима

Па нема потребе, будући да си почео да износиш аргументе који више иду у прилог мојој тврдњи него твојој...

i da iskoristim priliku...nishizawa,ja sam naglasila da tek AKO ne vjerujes predanju,onda ne bi' voljela da mi poducavas dijete,a ako te time uvrijedih izvini...jer,znas,jedno je kad ja,obican laik, dovedem u pitanje predanje,a potpuno druga stvar kad to cinis ti,koji si teolog,bas onaj koji bi trebao da ga prenese svojim djacima,i isto tako da u njima probudi ljubav prema atosu i svetogorcima...

Ма не вређам се ја тако лако. Да се вређам, не бих висио оволико по форумима...

Иначе - верујем ја Предању, не верујем предањима...

И немам ама баш ништа против Свете Горе и Светогораца...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...