CecaV Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 .... za nas to znači ukidanje veronauke, kao i radnih mesta za teologe SPC Узјахали да државну грбачу, па им не пада на памет да сјашу ! -------------------------------- Понављам "до есхатона" : теологија и веронаука не припадају државнм школству, чак ни кроз "секције" које помиње Аца. Предмет историја религија је добродошао, али је ђаво у детаљима. Ко, колико дуго, шта? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Узјахали да државну грбачу, па им не пада на памет да сјашу ! -------------------------------- Понављам "до есхатона" : теологија и веронаука не припадају државнм школству, чак ни кроз "секције" које помиње Аца. Предмет историја религија је добродошао, али је ђаво у детаљима. Ко, колико дуго, шта? Слободна си и ти и сви којима смета да покренете иницијативу за измену закона, да лобирате, да оформите организацију и приближите се некоме ко може да вас заступа. Уместо тога и ти и сви којима то смета задовољавате се писањем по форумима по Интернету. Колико видим, то вам је баш велика кост у грлу, ал ништа не предузимате поводом тога. Не видим резон за такво поступање. Ако ти нешто смета, брате (сестро), предузми нешто, престани да тупиш о томе тамо где то нема било каквог ефекта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Узјахали да државну грбачу, па им не пада на памет да сјашу ! Нисмо ми никога узјахали него смо равноправни грађани ове земље који су се школовали за свој посао и по Закону засновали радни однос. А теби црвени картон због безобразног пропагирања дискриминације. 60 дана. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Слободна си и ти и сви којима смета да покренете иницијативу за измену закона, да лобирате, да оформите организацију и приближите се некоме ко може да вас заступа. Уместо тога и ти и сви којима то смета задовољавате се писањем по форумима по Интернету. Колико видим, то вам је баш велика кост у грлу, ал ништа не предузимате поводом тога. Не видим резон за такво поступање. Ако ти нешто смета, брате (сестро), предузми нешто, престани да тупиш о томе тамо где то нема било каквог ефекта. Госпођа очигледно има фашистичко-стаљинистички ум. Такви неће више писати на овом форуму, док сам ја администратор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Religija je i dalje u skoli za one kojima to smeta. Па такви онда треба да иду код лекара, код психолога не групне терапије. То су болесни умови и у надлежности су Министарства здравља а не просвете. Смета му!? Па нек удара главом у зид док не престане да му смета и док Тита и партију не избаци из малог мозга (пошто је велики очигледно затајио). Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Svi su obavezni da uce o necemu sto ih mozda ne znima niti pripadaju. По тој логици, ако питаш ђаке, били би избачени скоро сви, ако не и сви школски предмети. Плутон and Ламех је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 veronauka kakvu danas imamo, ima rok trajanja. Fakat. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 veronauka kakvu danas imamo, ima rok trajanja. Fakat. Мени не би сметале промене, али не бих смео да се закунем да верска настава неће остати конфесионална и у будућности. Све ово што смо изнели на теми су само наша размишљања и ништа више. Видећемо какву визију има владика бачки Иринеј. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 http://www.mpn.gov.rs/vesti/1183-odrzana-prva-sednica-komisije-vlade-republike-srbije-za-versku-nastavu-u-skoli Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 По тој логици, ако питаш ђаке, били би избачени скоро сви, ако не и сви школски предмети. Mislio sam vise u smislu razlike na ovaj nas format verske nastave. Ovde, koga ne zanima ili koji ne pripada ponudjenim granama verske nastave ima gradjansko/etiku i nije u obavezi da uci o religijama generalno nitit od specificnoj religiji. Dok drugi format to nema. Secam se preneku godinu sam citao clanak za Svajcarsku. Ucilo se o religijama sveta i bilo je obavezno za sve. Prvi koji su prestajali da dolaze na casove i koji su se zalili na to su bili ateisti. Mada isti razlog mogu da naprave pripadnici bilo koje religije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Prvi koji su prestajali da dolaze na casove i koji su se zalili na to su bili ateisti. Mada isti razlog mogu da naprave pripadnici bilo koje religije. Немају право. Учити о религији није наметање религије већ објективно сагледавање једне евиднентне појаве у друштву - религије. Религија је чињеница, она или оне постоје и као такве битно утичу на скоро све поре живота. Игнорисати ту чињеницу значило би игнорисати разумевање комплетне културе једне цивилизације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 http://www.novosti.test.mainstream.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:480400-Veronauka-dobila-keca Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 И тачно нема напретка ни решења док Владика бачки не појури мотком. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 Нисмо ми никога узјахали него смо равноправни грађани ове земље који су се школовали за свој посао и по Закону засновали радни однос. А теби црвени картон због безобразног пропагирања дискриминације. 60 дана. Госпођа очигледно има фашистичко-стаљинистички ум. Такви неће више писати на овом форуму, док сам ја администратор. Па такви онда треба да иду код лекара, код психолога не групне терапије. То су болесни умови и у надлежности су Министарства здравља а не просвете. Смета му!? Па нек удара главом у зид док не престане да му смета и док Тита и партију не избаци из малог мозга (пошто је велики очигледно затајио). CecaV and cloudking је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Ode nam i Avokado... mislim, posle ovog posta, samo je pitanje vremena... Ups... nije ovo trebalo da napisem. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука