marko_13 Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 ma dobro, sve je to u redu, i taj Nestorije je bio budala kao i sektaši protestanti, ali baš je neobično čudna ta podudarnost da se i taj idol koga je Bog mrzeo u starom zavetu zvao Carica Nebeska i da sada mi u molitvama se molimo Carici Nebeskoj. To baš bode oči i smeta... А ти сваки дан срећеш те који се клањају паганској "богињи" истог имена па ти логично то боде очи... Држи се ти више Цркве, а не секте па ти ништа неће бости очи. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 ne srećem se ja sa sektašima, samo kad uzmem da čitam Bibliju tamo mnogo toga piše suprotno od onoga što rade Crkve. Npr. rečeno je jasno da Episkop mora biti jedne žene muž, i da ima uzornu decu, i naveden čak razlog zašto, koji je logičan a to je: JER ako ne zna svojim domom upravljati - kako će onda sa domom božijim sa Crkvom i stadom. Ali Crkva naravno, šta bi drugo nego proglasila suprotno u praksu, da je episkop tj vladika bezdetan i u celibatu. Normalno, ako ne znaš šta će crkva da uradi - uvek pročitaj u Bibliji pa suprotno od toga. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Код св.Атанасија Великог тај псалам се односи на Цркву. Разгледај и видећеш да све што се односи на Цркву односи се и на Богородицу, и што се односи на Богородицу односи се и на Цркву. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Carica iz Psalma 44 je Crkva. Сацарује са Христом. Општинство Светих тј. Црква је Царица Небеска, а Богородица је прва у том низу. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 ne srećem se ja sa sektašima, samo kad uzmem da čitam Bibliju tamo mnogo toga piše suprotno od onoga što rade Crkve. Npr. rečeno je jasno da Episkop mora biti jedne žene muž, i da ima uzornu decu, i naveden čak razlog zašto, koji je logičan a to je: JER ako ne zna svojim domom upravljati - kako će onda sa domom božijim sa Crkvom i stadom. Ali Crkva naravno, šta bi drugo nego proglasila suprotno u praksu, da je episkop tj vladika bezdetan i u celibatu. Normalno, ako ne znaš šta će crkva da uradi - uvek pročitaj u Bibliji pa suprotno od toga. Знаш шта значи секта и одакле води порекло та реч? Од речи поделити, оделити. Ако читаш Свето Писмо без познавања Предања, то је као да возиш аутомобил без мењача. Свето Писмо има упориште у Откривењу као и Предање. То су два крила и не може се летети само са једним. тако да се не мораш сретати са секташима, оваквим изјавама ти делиш недељиво и баштиниш секташки дух, дух који дели. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 ako je sekta svako deljenje i podela, onda šta reći za podelu na rimokatolike i pravoslavne, ili na podele unutar pravoslavne crkve sad oće npr i Crnogorci i Makedonci svoju crkvu. Hteće do kraja i svako selo svoju crkvu. A mi slavimo Svetog Savu što je ODELIO našu crkvu od carigradske. I onda ide priča i autokefalnosti i kako to nije sekta ali suštinski jeste. Umesto da imamo samo jednog glavnog npr. Vartolomeja i da nema autokefalnosti. Taj ko je izmislio autokefalnost je najveći sektaš i uništitelj pravoslavlja. Inače poznato je da je i hrišćanstvo bilo sekta do ga paganin Konstantin nije ozvaničio i pokvario. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 ako je sekta svako deljenje i podela, onda šta reći za podelu na rimokatolike i pravoslavne, ili na podele unutar pravoslavne crkve sad oće npr i Crnogorci i Makedonci svoju crkvu. Hteće do kraja i svako selo svoju crkvu. A mi slavimo Svetog Savu što je ODELIO našu crkvu od carigradske. I onda ide priča i autokefalnosti i kako to nije sekta ali suštinski jeste. Umesto da imamo samo jednog glavnog npr. Vartolomeja i da nema autokefalnosti. Taj ko je izmislio autokefalnost je najveći sektaš i uništitelj pravoslavlja. Inače poznato je da je i hrišćanstvo bilo sekta do ga paganin Konstantin nije ozvaničio i pokvario. Па то шта они "оће" је смешно. Али Тело Христово је недељиво и Његов хитон нико није успео да поцепа. Црква је Једна, Света, Саборна и Апостолска. Лупаш глупости! Свети Сава није ништа ОДЕЛИО већ је ДОБИО од истог цариградског патријарха. Немој причати о нечему што не знаш јер се претвараш у неозбиљног саговорника са ким се нема шта причати, јер нема шта словесно рећи. Константин озваничио и покварио!? Па баба на Златибору боље познаје црквену историју од тебе. Хришћанство никада није било секта јер је од Педесетнице оно Црква које је недељива и непромењљива. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 iz aspekta Rimljana i Jevreja hrišćanstvo je bilo tipična sekta i krili su se u katakombama. A kad je paganin Konstantin ozvaničio hrišćanstvo , onda je postalo zvanična religija Rimskog carstva i zato je Carstvo ubrzo i propalo. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 iz aspekta Rimljana i Jevreja hrišćanstvo je bilo tipična sekta i krili su se u katakombama. A kad je paganin Konstantin ozvaničio hrišćanstvo , onda je postalo zvanična religija Rimskog carstva i zato je Carstvo ubrzo i propalo. Из аспекта кога!? Знаш колико ми је стало до њиховог аспекта. Из сваког нашег аспекта ми смо Црква до века. Из мог аспекта ти си секташ, али да ли је то тебе брига? Када је постало званична религија Римског царства? Римско царство је пропало 1453. за твоју информацију. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Dobro, mika, ja sam sektaš jer propagiram ljubav, mir, radost, jedinstvo, humanizam, nauku. Mi se možemo vratiti u srednji vek i tamo nam i ne treba tehničko-tehnološki napredak, i slično. Naš Patrijarh Pavle je legenda i on treba da bude svetac ako već pričamo o svetima. On je rekao: BUDIMO LJUDI! E to i ja kažem. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Драдомире,слушај ме сад добро.Ти не покушаваш да нађеш истину,ти покушаваш да пронађеш нешто што ће бити супротно православљу.Као да хоћеш себи да оправдаш своје грешке које си правио. То што ти причаш причају секте и они који хоће да нападну цркву.Ако хоћеш да те не напада ђаво,јер он то и ради,ти људи раде против Христа.Немој више да се бавиш њима,обриши све са фејсбука,све текстове што си снимио.Све обриши и само читај оно што су Свети оци писали,видећеш како ћеш увидети колико си био наиван и глуп! И ја знам човека који као ти пропагира мир,љубав веру у Бога и сл.Али тај човек тврди да је реинкарнација Исусовог брата,тврди да ће после ове катаклизме постати Бог.А тек да не причамо што све говори ЈА;ЈА ПА ЈА!Мисли да је најбољи,највећи,гордост му је врлина!Јел видиш какви се људи крију иза љубави,мира радости,хуманизма и осталих "лепих" ствари! Поздрав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Dobro, mika, ja sam sektaš jer propagiram ljubav, mir, radost, jedinstvo, humanizam, nauku. Mi se možemo vratiti u srednji vek i tamo nam i ne treba tehničko-tehnološki napredak, i slično. Naš Patrijarh Pavle je legenda i on treba da bude svetac ako već pričamo o svetima. On je rekao: BUDIMO LJUDI! E to i ja kažem. Брате не пропагирају секташи само мржњу и сл. Ти си вероватно неки Њу ејџ фазон, једна религија, ванземаљска интелигенција, Ерик фон Деникен пророк и сл. Али ви сте вукови у јагњећој кожи. Начин на који наводно тумачиш Свето Писмо показује да ниси део Цркве. Пази, нисам те ја осудио, то је принцип самодисквалификације који одувек успева. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Braćo, ja nisam sektaš, ali sam slobodni mislilac. Zašto je u crkvama zabranjeno misliti svojom glavom, već samo se mora raditi ono što kažu izvesni "pastiri"? I čim čovek razmišlja svojom glavom onda je on gord. To je klasična fora da se vlada širokim narodnim masama. Inače ja nemam nalog na fejsu jer je to bezveze a i ne znam šta bih pametno reklamirao. Ima jedna zanimljiva pesma od Rambo amadeusa : Poslije cetvrtog svjetskog atomskog rata zagadise se zemlja, vatra, voda i vazduh bogati su disali uz pomoc specijalnih aparata sirotinja je prislanjala noseve na auspuh Pocelo je tako sto Ameri nisu slusali Engleze pa su abnormalno iznervirali Kineze Japanci iskoristise trenutak slatki pa vratise Amerima za Hirosimu i Nagasaki, Nagasaki Ruski se generalstab od muke napije pritiskom na dugme sjeba' pola Evrope i Indije osta' tek nesto zivota na selu ostala prasina prasini, pepeo pepelu Ljudi krenuse lutati k'o nomadi pjevajuć ko radi, ne boji se gladi jer ljudska je nada nenadjebiva narocito sektor privatna inicijativa Neka se Ukrajinka o jadu sjetila da staru nuklearku radijacija nije ostetila nekom ludom ekologu, prodade traktor za te pare iznajmi nuklearni reaktor Uredila baba objekat sa puno stila ubrzo krenuse da se skupljaju gosti Gazdarica Motel Cernobila brojec' pazar skace od radosti Jer gostiju je bilo raznih, neki su disali na skrge drugi su opet imali neke izrasline, kvrge covjecanstvo jedno, mutacije mnoge osam ruka, sedam glava, dvije kicme, cetiri noge Uprkos razlikama, nikad nije bilo sorke u potocima se tocio koktel od olova svirao je dvoglavi Elvis i sijamske petorke smekerski puzec' izmedju stolova Ali gazdarica Cernobil motela nikad ni sa jednim gostom nije htjela krijuci je za svog dragog džemper s dva rukava plela Ref. Na sred sela aktivna kafana iz nje viri glava mutirana mutirana od atomskog rata to je glava mladih mutanata Iz kafane trijezan ja izlazim cinjenicno stanje ja nalazim lijevo, desno, nigdje moga stana oj planeto, alaj' si sjebana Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Није забрањено мислити, али ти не показујеш да си превише промислио о теми. Ово што пишеш је тотално без основа, довољно је мало се информисати. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Па ствар и јесте у томе да се има право слободно мислити и промишљати, али ово што ти радиш је неприродно калемљење. Да би о Цркви размишљао није довољно да знаш теорију, већ и да у Цркви живиш. Значи Свето Писмо и Свето Предање. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука