Divad Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Код св.Атанасија Великог тај псалам се односи на Цркву. 1405_love Али ово што дррадомир прича је смешно. eheeeej У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 И Богородица је ,,црква Логоса" - каже и Св. Јован Дамаскин, у Беседи на Успење БДМ. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 И Богородица је ,,црква Логоса" - каже и Св. Јован Дамаскин, у Беседи на Успење БДМ. И ми смо храм Божији. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 7, 2011 Да ме не схватите погрешно, ја само постављам питања, а евидентно је да та питања ми шаље сам ђаво, ја колико се могу борим се с њим, али живот је колико знате духовна борба константна. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Ја те нисам схватио уопште. Да ли је ова твоја последња порука иронична или стварно тако мислиш у вези својих питања? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 ja stvarno mislim da sam bedan i jadan vernik, i da me s pitanjima stalno potkopava verovatno đavo - ko bi drugi i njegove armije demona. Koliko mogu borim se, ali sam grešnik na kvadrat. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 mislim da sam u živom blatu sotone i greha i da me razvejava na sve strane. Kolebljiv sam i grešan u svakom pogledu. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Не видим шта је лоше у томе да неко има питања. Једино ако не налази одговоре. Онда значи да или не тражи одговоре заиста или поставља непотребна питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 nema pravih odgovora koji me zadovoljavaju jer je uistinu sve relativno. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 nema pravih odgovora koji me zadovoljavaju jer je uistinu sve relativno. Онда је релативно и да "нема правих одговора и да је све релативно". И онда му то дође као нека досетка типа камена који свемогући не може да подигне. Ево шта је на сличну ако не и исту тему писао на Јеванђеље од пре неки дан Свети Теофан Затворник. А када дође Он, Дух Истине, увешће вас у сву истину (Јн.16, 13). Зашто се у логикама не спомиње овај извор сазнања? Не треба се чудити што се он не спомиње у незнабожачким логикама. Међутим, зашто га нема ни у хришћанским? Зар Хришћанин треба да престане да буде Хришћанин и да заборави на сва верна и несумњива обећања која су му дата кад почне да се служи својим умом? О гледању и слушању се много пише. Довољно се објашњава и поступак уопштавања и закључивања из виђеног и слушаног. Међутим, како одгонетнути значење свега остављено је на вољу досетљивости ученика логике. Зашто да му се не скрене пажња: "Имаш обећања Духа истине; Њему следи; Њиме се решава значење свега постојећег, јер је Бог извор његовог бића"? Зар се због тог заборава нису све данашње књиге напуниле досеткама (о свету Божијем) и претпоставке се тако расплодиле? Није тешко видети да су оне плод дечје уобразиље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 ja stvarno mislim da sam bedan i jadan vernik, i da me s pitanjima stalno potkopava verovatno đavo - ko bi drugi i njegove armije demona. Koliko mogu borim se, ali sam grešnik na kvadrat. Јеси ли чуо причу о монаху који је хтео да се омрси јајетом за време поста, а није имао како да га испече. Снашао се тако што је ставио јаје на главу кључа и пекао га изнад свеће. Баш тада наиђе игуман и ухвати га на делу, а овај да се оправда рече "Нисам хтео,превари ме ђаво". у том тренутку зачу се глас "Лаже, за овај начин ни ја нисам знао." . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 ja stvarno mislim da sam bedan i jadan vernik, i da me s pitanjima stalno potkopava verovatno đavo - ko bi drugi i njegove armije demona. Koliko mogu borim se, ali sam grešnik na kvadrat. Јеси ли чуо причу о монаху који је хтео да се омрси јајетом за време поста, а није имао како да га испече. Снашао се тако што је ставио јаје на главу кључа и пекао га изнад свеће. Баш тада наиђе игуман и ухвати га на делу, а овај да се оправда рече "Нисам хтео,превари ме ђаво". у том тренутку зачу се глас "Лаже, за овај начин ни ја нисам знао." . чуј ђаво прича истину клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14743.msg460849#msg460849 date=1307572569] ja stvarno mislim da sam bedan i jadan vernik, i da me s pitanjima stalno potkopava verovatno đavo - ko bi drugi i njegove armije demona. Koliko mogu borim se, ali sam grešnik na kvadrat. Јеси ли чуо причу о монаху који је хтео да се омрси јајетом за време поста, а није имао како да га испече. Снашао се тако што је ставио јаје на главу кључа и пекао га изнад свеће. Баш тада наиђе игуман и ухвати га на делу, а овај да се оправда рече "Нисам хтео,превари ме ђаво". у том тренутку зачу се глас "Лаже, за овај начин ни ја нисам знао." . чуј ђаво прича истину winter 0110_hahaha 0110_hahaha Забезекнуо се од чуда па му се омакло. greengrin Уосталом то је прича старца Пајсија Светогорца а не моја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Zašto niko od Crkava ne govori o "smaku sveta" ili Danu Gnjeva Gospodnjega kad ći lepo kaže u ognju biti UNIŠTENI SVI STANOVNICI ZEMALJSKI kaže jasno Biblija tj prorok Sofonija: Knjiga proroka Sofonije 1. glava , stihovi od 14-18: 1:14 Blizu je veliki dan Gospodnji, blizu je i ide vrlo brzo; glas će biti dana Gospodnjeg, gorko će tada vikati junak. 1:15 Taj je dan, dan kada će biti gnev, dan, kada će biti tuga i muka, dan, kada će biti pustošenje i zatiranje, dan, kada će biti mrak i tama, dan, kada će biti oblak i magla. 1:16 Dan, kada će biti trubljenje i poklič na tvrde gradove i na visoke uglove. 1:17 I pritesniću ljude, te će ići kao slepi, jer zgrešiše Gospodu; i krv će se njihova prosuti kao prah i telesa njihova kao gnoj. 1:18 Ni srebro njihovo ni zlato njihovo neće ih moći izbaviti u dan gneva Gospodnjeg; i svu će zemlju proždreti oganj revnosti Njegove; jer će brzo učiniti kraj svima stanovnicima zemaljskim. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Zašto niko od Crkava ne govori o "smaku sveta" ili Danu Gnjeva Gospodnjega kad ći lepo kaže u ognju biti UNIŠTENI SVI STANOVNICI ZEMALJSKI kaže jasno Biblija tj prorok Sofonija: Knjiga proroka Sofonije 1. glava , stihovi od 14-18: 1:14 Blizu je veliki dan Gospodnji, blizu je i ide vrlo brzo; glas će biti dana Gospodnjeg, gorko će tada vikati junak. 1:15 Taj je dan, dan kada će biti gnev, dan, kada će biti tuga i muka, dan, kada će biti pustošenje i zatiranje, dan, kada će biti mrak i tama, dan, kada će biti oblak i magla. 1:16 Dan, kada će biti trubljenje i poklič na tvrde gradove i na visoke uglove. 1:17 I pritesniću ljude, te će ići kao slepi, jer zgrešiše Gospodu; i krv će se njihova prosuti kao prah i telesa njihova kao gnoj. 1:18 Ni srebro njihovo ni zlato njihovo neće ih moći izbaviti u dan gneva Gospodnjeg; i svu će zemlju proždreti oganj revnosti Njegove; jer će brzo učiniti kraj svima stanovnicima zemaljskim. Зато што нам је апостол Павле појаснио ову метафору. У Дан Господњи када се анђели огласе трубама бићемо узнети у сусрет Господу у облацима, мртви ће васкрснути и тако ћемо вазда са Господом бити. А то нам је Апостол рекао да не бисмо очајавали када су мртви у питању, као они који немају вере. Ове старозаветне причице су симпатичне, али ништа више од тога. Тако да крај становницима земаљским неће бити као у америчким филмовима и полуписменим документарцима. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука