Jump to content

Гаврило Принцип херој- да или не?

Оцени ову тему

Пивопија

Препоручена порука

• Одговори 287
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нишизава:

Ако нађеш и једну особу међу Србима или Хрватима која је прихватљива за обе стране и да је свако назива херојем, частим те дуплим вискијем у Београд! 7896634

Ако ћемо неког Хрвата назвати херојем који је спашаво Србе, онда је он можда омржен код сопствених Хрвата...конташ?

Ево Јован Дивјак је као Србин херој муслиманима...али зато га ми презиремо!

Ајд покушај и добијаш дупли виски :cheesy:

Иако не подносим када треба дискутовати у стереотипима, будући да је таква логика унапред осуђена на пропаст, кад си ме већ овако прозвао, ево за тебе:

http://books.google.com/books?id=RaBh3kd2HoMC&pg=PA13&lpg=PA13&dq=miho+klavora&source=bl&ots=lZxLAEFSqU&sig=PBuVuoORVyYl7CHdJybzEDBrOdo&hl=en&ei=ZfLrTej_EI2h-Qbs1ojKDw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=7&sqi=2&ved=0CEUQ6AEwBg#v=onepage&q=miho%20klavora&f=false

Михо Клавора, Хрват, пилот чувеног Шестог ловачког пука, који је 6. априла 1941. године бранио Београд од нациста. ПОгинуо 7. априла 1941. године код манастира Крушедол.

Истински херој, којег поштују и признају и Срби и Хрвати, и то не зато што је био Хрват, и не зато што је бранио Београд - него зато што је имао петљу да са још десетак пилота краљевског ваздухопловства нападне неколико стотина пута надмоћнијег непријатеља.

Виски не волим, али Southern Comfort нећу одбити - под условом да признаш да си погрешио.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Нишизава, ок, нашао си неког Хрвата којег нико и не зна, али добро, твоје је пиће 0110_hahaha

Али ајде сада нађи једног Србина који је нама и Хрватима херој а да је после 1945 живјео и чинио херојске ствари...

Хоћеш ти рећи да Ратко Младић није био јунак и да није гајио чојство?А ето, муслимани га не могу видјети очима!

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Хероја одликује јунаштво и чојство. Ако једно фали - нема херојства.

Па ето, свакога кога сам набројао одликује јунаштво и чојство. А ипак муслимани неће да признају да је Карађорђе херој, да је Дража Михаиловић херој и тако даље...

Подели на овим сајтовима

Србима свеукупно. Да сам мислио на Образовце, на листу би ставио и Димитрија Љотића и Милана Недића. spam

Ево ја се не слажем са листом.Како сад ти говориш у моје име или сам ја сад неки антисрбин и противник СрБства?

Мудрујеш превише 0110_hahaha

Ајд реци кога сам то навео у листи кога ти не сматраш херојем...

Пошто си млад, нећу те назвати антиСрбином...једноставно млад и неискусан, ниси упознат.

Али да си старији, да, назвао би те издајником!

Подели на овим сајтовима

Нишизава, ок, нашао си неког Хрвата којег нико и не зна, али добро, твоје је пиће Just_Cuz_19

Ух...

Шта да ти на ово одговорим, а да се не огрешим о правила форума...

То што си ти бедно, нацизмом задојено дериште, и што упркос томе што си нас све сморио ко што се Спајдермен смори у Војводини бусањем у срБске патриЈотске груди а да се притом ни зацрвенео ниси због чињенице да никад ниси чуо за легендарни Шести ловачки пук, само говори о томе колико ни сам не знаш одакле си све шупаљ, бедо једна образјугендовска...

Никада у животу ниси за Србију и Србе учинио милијардити део онога што је учинио тај човек, ти мора да имаш не образ, него тракторску гуму, да га назовеш тамо неким Хрватом за којег нико не зна...

Рекао си данас да има Срба који су атеисти, а далеко су већи Срби од неких Срба који су православци. Управо си нам показао да има и Хрвата који су милијарду пута већи Срби од тебе.

После ове изјаве - радије бих гутао жилете него попио пиће са тобом.

Подели на овим сајтовима

Па стварно нисам чуо за тог Хрвата.

Иначе сада могу рећи да чак и непријатељског Томпсона више цјеним од тебе...он бар воли свој народ за разлику од тебе 0304_smile4

А кажеш тај Хрват је херој и Хрватима...па баш би волио да чујем шта би хрватски националиста Томпсон за њега рекао Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

После ове изјаве - радије бих гутао жилете него попио пиће са тобом.

Није то због моје изјаве (гдје уопште не вријеђам тог Хрвата, али стварно никада нисам чуо за њега), већ због тога што знаш да би се напијо као летва када би ја и ти отишли заједно да цугамо Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Иначе сада могу рећи да чак и непријатељског Томпсона више цјеним од тебе...он бар воли свој народ за разлику од тебе 0304_smile4

А кажеш тај Хрват је херој и Хрватима...па баш би волио да чујем шта би хрватски националиста Томпсон за њега рекао Just_Cuz_19

У сваком народу се нађе понеки мегаидиот - код Хрвата Томпсон, код нас - ти.

И не сумњам да га цениш - толико тога имате заједничког, ко браћа рођена.

Подели на овим сајтовима

Не цјеним ја њега, али тебе још мање цјеним Just_Cuz_19

Ајд да ти се извинем због тог упорођења са Томспоном, али стварно си ме почео вријеђати и ако ти ништа лоше нисам рекао...проблем је што ти у себи правиш неку слику која нема везе са реалношћу!

Ја рецимо нигдје нисам рекао да је тај Хрвате небитан, али нисам чуо за њега...

Подели на овим сајтовима

Da li je čojstvo i gađanje običnih ljudi (civila) snajperima sa brda ?

Nije on gađao, ali, naravno, bilo je uz njegov blagoslov (on je mogao da zabrani to da je hteo).

Just_Cuz_19 0304_smile4 algabacaju

Какви снајпери, какви бакрачи болан?

И да јесте гађао, ипак би био хуман. Имао је наоружање да Сарајево сравни са земљом...али није јер је знао да ће много људи да настрада!

П.С: У Сарајеву је страдало 10 000 Срба, тако да је требао да евакуише Србе и да Сарајево поспе са бомбама!Али је био и сувише хуман са непријатељем...

Муслимани су имали срећу што је генерал ВРС био Ратко Младић а не Семберац!!!

Подели на овим сајтовима

1. znači, to što je bio u mogućnosti da počini još veći zločin, to mu je olakšavajuća okolnost što je činio samo manje, malecke zločine? Mislim, usput, dok je branio (ili "branio") Srbe u BiH...

2. ne reče mi DA LI JE ČOJSTVO to gađanje snajperima civila sa brda...

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...