Jump to content

"Манастир" за скидање црне магије

Оцени ову тему

Препоручена порука

И сада када неко потоне дубоко, шта Бог да чини?! Чудо! Па не крши ли тада твоју вољу? Он то неће...зато те пушта да те ђаво вуца и млатара као сламу, ако би ти увидио са ким коло играш, и онда СВОЈЕвољно пришао Богу. Када приђеш већ е тада се огањ благодати спушта на таквога. "Иштите и даће вам се". Е сад зависи ко иште, и ШТА иште и зашто иште.

не слажем се са овим да Бог пушта ђавола на нас да би нас потерао ка Њему.

ђаво је ту да убије гордост човеку, јер је јачи, а слабост наша нас понизи и тек онда укапирамо да смо ништа без Господа.

није то манипулативна игранка, ал и вера која се не тестира - није поуздана, нити храбра, као ни тврда.

лепо реко владика Атанасије Јевтић - неће Бог ни наивчине, а ја бих додао - оће усправне, храбре и вољне људе.

То си ти рекао Медо не ја!

Не пушта Бог ђавола на нас, него ми окрећемо Богу леђа и идемо ђаволу - то је разлика. Дакле "матиран" нашом слободом да ми НЕЋЕМО Бога, Бог нас пушта да идемо куд смо наумили. Када кроз страдање које НИЈЕ од Бога већ од ђавола, јер ђаво само страдање проузрокује, маша ВОЉА и опредлење каже: па добро човјече идем ја Богу моме, ето Бога одмах!

Ти си то мало изопачио. Што Оци кажу "ми сагрешисмо а Ти се расрди", и то се провлачи, то попуштање страдања? Па не кажњава Бог, него брате ми оћемо ђавола и он бави своју работу. Шта ту има комликовано. И уркос томе, стално нас анђели чувају по ономе Јововом "само се душе не дотичи"...а то је већ тема за Иконичност нашу.

Брате свуда ти је ђаво или Бог, ми смо између тога. Сад што нас Бог НИКАДА неће оставити, ни када Му окренемо леђа то је посебна прича. Па има ту и наши преци, јер Бог гледа личност али гледа и ЛОЗУ, и само Он зна дубина и тајне нашега срца. Ако ИШТА нађе на дну, у одаји за коју и не знамо иако је наша, сакривенаод гријеха, што оће Бога...опет ће нас спасити.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

• Одговори 98
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Страшно је то што сам овде прочитао. 

0205_whistling

Да ли онда можемо да зкључимо да Манастир није место, нити је свештеник особа за скидање  магије?

0110_hahaha

До јуче нисам ни знао да та магија заиста делује.

Зар свака навежбана будала може да нас угрози на даљину?

Нисам знао ни да оседнутост (ђавоименост) заиста постоји.

Зар нас ђаво напада и док целивамо Мошти?

0110_hahaha

А лека нема?

(Осим лека бесмртности - евхаристије)

jeste svestenik osoba za skidanje magije,i jeste manastir idealno mjesto za tako nesto,ali postoje izuzeci,i bas zato sto su izuzeci me tjeraju na razmisljanje,kako i pored Pricesca-u pitanju su monasi,a ko se pricescuje dovoljno ako ne oni,i pored blagodati,korak na samoubistvo?

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Да ли постоји у Србији неки манастир где се може упутити особа да затражи помоћ ,која дубоко верује да је под утицајем црне магије,да јој се прочита нека молитва и томе слично?Ако има,да ли можете да оставите контакт телефон,јер се ради о старијој особи која не поседује рачунар и интернет и једино може телефоном да се обрати

kako ti uvek imas neka cudna desavanja oko sebe ?  0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' />

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да ли постоји у Србији неки манастир где се може упутити особа да затражи помоћ ,која дубоко верује да је под утицајем црне магије,да јој се прочита нека молитва и томе слично?Ако има,да ли можете да оставите контакт телефон,јер се ради о старијој особи која не поседује рачунар и интернет и једино може телефоном да се обрати

kako ti uvek imas neka cudna desavanja oko sebe ?  0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' />

Јер тако је у могућности  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

kako ti uvek imas neka cudna desavanja oko sebe ?  bangin.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' />

Јер тако је у могућности  0110_hahaha

0110_hahaha :) bangin bangin bangin bangin bangin bangin

Подели на овим сајтовима

Нека дотична особа добро размисли, ако има неке проблеме нека покуша да их ријеши, ако можда болује од нечега нека тражи помоћ љекара, а можда има некакав страх потпуно неоснован и треба да престане да се плаши.

Колико могу да видим особа није поседнута, дакле треба му просто рећи да престане вјеровати да црна магија утиче на људе, и онда неће имати параночне изливе. Јер црна магија просто има утицај само на оне који вјерују да има магија може нешто наудити, они који у то не вјерују њима се неће догађати такве помисли.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Каква је то сада теорија? Ваљда те штити вера у Бога, а не невера у моћ магије.

Није то никаква теорија. Што генерално међу људима који нису вјерујући, а нису сујеверни нема готово уопште случајева да је неко омађијан? Омађијани буду увије сујеверни људи. И уопште је питање шта је магија? Са магијом је исто као са хипнозом, ако невјерујеш хипнотизеру да те може хипнотисати, оне те неће ни хипонитсати, ово кажу и сами хипнотизери.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Moje skromno mišljenje na ovoj temi jeste da Bog štiti ljude koji su Mu odani i verni. Oni koji su maloverni, plaše se da im neko ne naudi i veruju da ih mogu zaposesti demoni i slične stvari. To je i logično pošto nemaju čvrsto pouzdanje u Boga. Što se tiče vernika, oduvek me je zbunjivala činjenica da više razmišljaju o đavolu nego o Bogu, više o tami, a manje o svetlosti.

Međutim, ovde se radi o ljudima koji malo ili nimalo ne veruju u Boga tako da su jedini lek za to Crkva, post i molitva. Isus kaže da se "rod taj izgoni postom i molitvom" misleći na demone. Mislim da je tu rešenje, ali prvo moramo čvrsto verovati da je Bog tu za nas i da će nam priteći u pomoć. Čvrstom verom odgonimo od sebe zle duhove i oni tada nemaju pristupa nama jer ih ne slušamo u njihovim podlim namerama...

Inače, imam kuma koji je vernik ali neprestano priča o demonima i crnoj magiji. Stalno mi priča da se čuvam nekih ljudi i ja mu se redovno usprotivim. Kaže: pa šta ti misliš da tebi ne može niko ništa? Ne može! Ja sam ubeđena da je Bog uz mene, znam to kao što znam da će sutrašnji dan da svane. Najjača sila koja tera đavola od nas je molitva, jer kad je blagodat Svetog Duha na nama, đavo beži od takve duše...zanimljivo o tome piše i starac Tadej koji kaže da nas demoni nagone na pomisao da nam naši bližnji čine zlo. Kad odete kod vračare, verovatno će vam reći da vam crnu magiju "smešta" neko bližnji, neko iz familije- i eto razdora...đavo upravo to i želi, da stvori razdor u porodici i među prijateljima. Prema tome, molitva Bogu i post su nezamenjivi a crnoj magiji ne treba pridavati toliki značaj jer ona i ide na one koji veruju u nju...

Подели на овим сајтовима

Није то никаква теорија. Што генерално међу људима који нису вјерујући, а нису сујеверни нема готово уопште случајева да је неко омађијан? Омађијани буду увије сујеверни људи. И уопште је питање шта је магија? Са магијом је исто као са хипнозом, ако невјерујеш хипнотизеру да те може хипнотисати, оне те неће ни хипонитсати, ово кажу и сами хипнотизери.

Па неће омађијани да се хвале унаоколо или да подносе извештај теби и мени. Сигурно да их има.

Подели на овим сајтовима

Па неће омађијани да се хвале унаоколо или да подносе извештај теби и мени. Сигурно да их има.

Види, оно што ти брат горе прича.

Знаш да је Господ вазда када су тражили да их исцијели питао "вјерујеш ли да могу"? Зашто? Да им појача вјеру! Ако ти вјерујеш да си способан да купиш Голфа, и ако ти је то силна жеља ти ћеш наћи начина за то (мало теже код Тадића 0442_feel ). дакле било шта што радимо долзи од наше ВЈЕРЕ. Из ње извире све.

Када неко иде врачарамо, нема врачара ни моћ ни власт да га омађија, нити икога тамо комшију. Шта се дешава? Па ти/ја који идемо код ње/њега окрећемо се од Бога, и ми вјерујемо у мађијање које Свето Писмо изричито забрањује. Дакле ти си своју вјеру усмјерио у ђавола, њему вјерујеш. И онолико колико вјерујеш он ће ти и подарити. Шта ће ти подарити? ОПСЈЕНУ! Дакле ти си се сам препустио оним ЛАЖИМ које ти лукави сервира - кроз помисли, и твоју вјеру.

Е сада, има случајева када ти се та вјера ПОТВДИ неким догађајем. Али то ђаво нађе начина да те још више УВЈЕРИ у твојој (криво)вјери. Дакле то је, та ВЈЕРА у мађијање, уствари препуштање ђаволу. Оно може даоде и предалеко, и зато то није безазлено.

Али да не вјерујеш у то, ништа не би било.

То може да иде толико далеко да човјек рецимо има "сексуални однос" са вилом. А виле имају само у народним пјесмама. Али он вјерује у то. Отуда и окултизам - он је настао из вјере ђаволу. Ђаво постоји, али га се не треба плашити јер не може ништа ако му се не "повјеримо" slava3

Зато људи не контају. Магије нема, аили и има! Зависи како поимаш.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Види, оно што ти брат горе прича.

Знаш да је Господ вазда када су тражили да их исцијели питао "вјерујеш ли да могу"? Зашто? Да им појача вјеру! Ако ти вјерујеш да си способан да купиш Голфа, и ако ти је то силна жеља ти ћеш наћи начина за то (мало теже код Тадића :) ). дакле било шта што радимо долзи од наше ВЈЕРЕ. Из ње извире све.

Када неко иде врачарамо, нема врачара ни моћ ни власт да га омађија, нити икога тамо комшију. Шта се дешава? Па ти/ја који идемо код ње/њега окрећемо се од Бога, и ми вјерујемо у мађијање које Свето Писмо изричито забрањује. Дакле ти си своју вјеру усмјерио у ђавола, њему вјерујеш. И онолико колико вјерујеш он ће ти и подарити. Шта ће ти подарити? ОПСЈЕНУ! Дакле ти си се сам препустио оним ЛАЖИМ које ти лукави сервира - кроз помисли, и твоју вјеру.

Е сада, има случајева када ти се та вјера ПОТВДИ неким догађајем. Али то ђаво нађе начина да те још више УВЈЕРИ у твојој (криво)вјери. Дакле то је, та ВЈЕРА у мађијање, уствари препуштање ђаволу. Оно може даоде и предалеко, и зато то није безазлено.

Али да не вјерујеш у то, ништа не би било.

То може да иде толико далеко да човјек рецимо има "сексуални однос" са вилом. А виле имају само у народним пјесмама. Али он вјерује у то. Отуда и окултизам - он је настао из вјере ђаволу. Ђаво постоји, али га се не треба плашити јер не може ништа ако му се не "повјеримо" :)

Зато људи не контају. Магије нема, аили и има! Зависи како поимаш.

Potpisujem od reči do reči greengrin Konačno se u nečemu slažem sa tobom prst ka dole

Подели на овим сајтовима

@Сања

То значи да напредујеш...(или је вријеме, да ја преиспитам своје ставове  prst ka dole)

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...