JESSY Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Arsen DedicPONOVO TI GOVORIM LJUBAVI MOJAPonovo ti govorim ljubavi mojaposlije putovanja i svog zivota pusta,ljubavnu pjesmu ponovo ti pisemposlije pjesama iskustva.Ponovo ti govorim ljubavi mojaonaj kom je bilo premalo da voliponovo je ovdje pred vratima tvojimi ponovo spreman da te moli.Ponovo ti govorim ljubavi mojapoceo sam sjajno da ponizavam i grijesimgotovo pri kraju i gotovo mrtvacna pocetku tu sam da se tjesim.Ponovo ti govorim ljubavi mojana obratnom putu pretvorenim u tamuposlije sedam mora i vlastite zemljedosao sam umrijet u tvom stanu.Ponovo ti govorim ljubavi mojanegdje sam vec bio, sad ostavljam sve toda ti poslije srece, hrabrosti i znanjada ti poslije svijeta vratim tvoje mjesto.Ponovo ti govorim ljubavi mojaposlije loseg drustva, vina, nocas stojimsam pred tvojim licem spreman da ti kazemkao prvi puta opet: Ja te volim! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 SUSRETKad ugledam gdje miU susret koracasvidim plahu kosutuKraj sumskog izvora.Moju dusu obuzmeSilna radost zivotaIzvadivsi ludo srce,Na dlanu bih ga pruzioTebi...Dragutin Tadijanovic Ayla је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Ако сам често сниваоја нисам себе појао,и нисам звук уживаоја сам се себе бојао И зла са многим чаримаи страх ме скупо стојаоИ кад сам бос, с ромаримапо голом трну газаони младима, ни старимаја нисам ране казао Ayla је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 "Ne bira se ljubav" - Pero Zubac Ne bira se ljubav kao ni smrt. Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano. Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima. Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan. Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti. Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Rudyard Kipling 1865-1936.Nobelova nagrada 1907.AKOAko možeš da sačuvaš svoju glavu kada svi oko tebeGube svoje i okrivljuju te za to,Ako možeš da veruješ sebi kada svi u tebe sumnjaju,i čak pridodaješ njihovim sumnjama,Ako možeš da čekaš, a da ti ne dosadi čekanje,ili ako si prevaren da ne lažeš,ili ako si omrznut da ne mrziš,A pored toga da ne izgledaš predobar ili premudar.Ako možeš da sanjariš, a da snovi ne ovladaju tobom,ako možeš da razmišljaš, a da ti maštanje ne bude cilj,Ako možeš da se suočiš sa uspehom i neuspehomi da smatraš te dve varalice kao da su potpuno iste.Ako možeš da podneseš kada čuješda su istinu, koju si rekaoizvrnuli nitkovi da bi napravili zamku za budale,Ili da posmatraš propast onoga čemu si posvetio ceo život,i da pogrbljen sa dotrajalim alatom ponovo stvaraš,Ako možeš da staviš na gomilu sve sto imaši da ga bacis na kocku,izgubiš i opet počnes iz početkai nikad ne izustiš reč o tom svom gubitku,Ako možeš da prisilis svoje srce i nerve i tetive,da te služe dugo iako ih više nemaš,I tako izdržiš kada nema ničeg u tebisem volje koja ti dovikuje: "Istraj".Ako možeš da razgovaraš sa najnižim,i da sačuvaš svoje dostojanstvo,ili da šetaš s kraljevima,a da ne izgubiš razumevanje za obične ljude.Ako ni neprijatelj ni prijatelj ne mogu da te uvrede,ako te svi cene, ali ne suviše,Ako možeš da ispuniš jedan nezaboravan minutSadržajem koji traje šezdeset sekundi,Tvoja je zemlja i sve što je na njoj,i iznad svega bićeš čovek, sine moj! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Sima Pandurović NJEN ODLAZAKOstavila si duh prošlih vremena U odajama svojim onog dana, Kad su te nemo od tvojih dracena, Ruža i snova odneli iz stana. Žalila nisi, izgleda što mena Života u smrt beše tako rana. Ispratiše te martovski vetrići, Sunce i uzdah sveta što je plak'o. O, ko bi rek'o da ćeš ti otići Mirna i bleda, ravnodušna tako Za sve što beše; da će ti smrt prići, Da sve sa njome zaboraviš lako! Sećam se uvek sumorne tišine Oblaka, lišća, nečujnih vetrova, Gle'do sam širok izraz tuge njine Kad su te dali mestu mrtvih snova. I ako život ovaj veo skine Nekad s ravnica, neba i bregova, - Ja znam da opet neće mi pomoći. ... Sećam se da je mirna bila soba S posteljom tvojom, moja svest bez moći; Sećam se da je u ponoćno doba Još mirisala svud kraljica noći Na strast, i mladost, i zadah od groba. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Zaboravi - Rade SerbedzijaAko me sretneš negdje u gradovima stranim,Po kojima se muvam u posljednje vrijeme,Sretni me,Kao da me sreceš prvi put.Nismo li se mi vec negdje vidjeli,Kaži...i zaboravi.Zaboravi dane koje smo nekada zajedno...,I noci zaboravi...Gradove kojima smo mijenjali imena,I ucrtavali u karte samo nama dostupne...Onaj hlad pod maslinama u našoj uvali,uvali mirnih voda.Otok nas i ime broda pjesnikakoji nas je tamo nosio...Zaboravi da si ikada rekla da me voliš,I kako se nikada, nikada, necemo rastati.Treba zaboraviti naslove knjigaKoje smo zajedno citali,Filmove koje smo gledali,Hemfri Bogarta i Kazablanku,Narocito zaboravi.Ulicu divljih kestenova s pocetka Tuškanca,I onaj nas poljubac na kišiZa koga bi znala reci:"Nikada necu zaboraviti".Molim te zaboravi...I kada ti kažem da zaboraviš,Kažem ti to zato što te volimKazem ti to bez gorcine,Otvori oci ljubavi,Našim gradom prošli su tenkovi.Odnijeli su sobom sve što smo bili,Znali..., imali...Zato... Zaboravi.Cemu sjecanja...?Pogledaj kako trešnja u tvome vrtu,Iznova cvjeta svakoga proljeca.Nasmiješi se jutru koje dolazi,Zagrli bjelinu novih danai zaboravi.Kasno je vec dragana, hocu da kažem,zreli smo ljudi,To jest, nismo više djecaI znam da nije lako,I znam da možda i boli, ...ali pokušaj,Molim te,....pokušaj...zaboravi!I ako me sretneš negdje u gradovima stranim,Po kojima se muvam u posljednje vrijeme,Sretni me, kao da me sreceš prvi put;Nismo li se mi vec negdje vidjeli,Kaži... i zaboravi. ines and Дуња је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Zaboravi - Rade Serbedzija Ako me sretneš negdje u gradovima stranim, Po kojima se muvam u posljednje vrijeme, Sretni me, Kao da me sreceš prvi put. Nismo li se mi vec negdje vidjeli, Kaži...i zaboravi. Zaboravi dane koje smo nekada zajedno..., I noci zaboravi... Gradove kojima smo mijenjali imena, I ucrtavali u karte samo nama dostupne... Onaj hlad pod maslinama u našoj uvali, uvali mirnih voda. Otok nas i ime broda pjesnika koji nas je tamo nosio... Zaboravi da si ikada rekla da me voliš, I kako se nikada, nikada, necemo rastati. Treba zaboraviti naslove knjiga Koje smo zajedno citali, Filmove koje smo gledali, Hemfri Bogarta i Kazablanku, Narocito zaboravi. Ulicu divljih kestenova s pocetka Tuškanca, I onaj nas poljubac na kiši Za koga bi znala reci: "Nikada necu zaboraviti". Molim te zaboravi... I kada ti kažem da zaboraviš, Kažem ti to zato što te volim Kazem ti to bez gorcine, Otvori oci ljubavi, Našim gradom prošli su tenkovi. Odnijeli su sobom sve što smo bili, Znali..., imali... Zato... Zaboravi. Cemu sjecanja...? Pogledaj kako trešnja u tvome vrtu, Iznova cvjeta svakoga proljeca. Nasmiješi se jutru koje dolazi, Zagrli bjelinu novih dana i zaboravi. Kasno je vec dragana, hocu da kažem, zreli smo ljudi, To jest, nismo više djeca I znam da nije lako, I znam da možda i boli, ...ali pokušaj, Molim te,....pokušaj...zaboravi! I ako me sretneš negdje u gradovima stranim, Po kojima se muvam u posljednje vrijeme, Sretni me, kao da me sreceš prvi put; Nismo li se mi vec negdje vidjeli, Kaži... i zaboravi. kako me nađe :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 kako me nađe :good2: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 Noći u kojima se borišnajbolje sukada je sve oružje uperenou tebe,kad svi glasovibljuju svoje uvrededok se sangasi.Noći u kojima se borišnajbolje sukada razumudara u samu suštinu,kada te trijumfalna kolatameokruže.Noći u kojima se borišnajbolje sukada smijeh ludihispunjavaprostor,kada se poljubac smrtividikao ljubav.Noći u kojima se borišnajbolje sukada je igranamještena,kada gomila vrištiza tvojukrv.Noći u kojima se borišnajbolje sunoći kaoovakada progoniš na hiljadekurvinih sinovaiz svoje glave,kada ustaješ protivnemogućeg,kada postaješ bratnježnoj sestri radosti inastavljaš daljebezobzirno.Bukovski Дијана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Dobrisa Cesaric Ko zna (ah, niko, niko nista ne zna.Krhko je znanje!) Mozda je pao trak istine u me, A mozda su sanje. Još bi nam mogla desiti se ljubav, Desiti - velim, Ali ja ne znam da li da je zelim, Ili ne zelim. U moru zivota sto vječito kipi, Što vječito hlapi, Stvaraju se opet, sastaju se opet Mozda iste kapi - I kad prođe vječnost zvjezdanijem putem, Jedna vječnost pusta, Mogla bi se opet u poljupcu naći Neka ista usta. Mozda ćeš se jednom uveče pojavit Prekrasna, u plavom, Ne sluteći da si svoju svjetlost lila Mojom davnom javom, I ja, koji pišem srcem punim tebe Ove čudne rime, Oh, ja neću znati, čeznjo moje biti, Niti tvoje ime! Pa ako i dusa u tom trenutku Svoje uho napne, Sigurnim će glasom zaglušiti razum Sve sto slutnja sapne; Kod večernjih lampi mi ćemo se kradom Poglédat ko stranci, Bez imalo svijesti koliko nas vezu Neki stari lanci. No vrijeme se kreće, no vrijeme se kreće Ko sunce u krugu, I nosi nam opet ono sto je bilo: I radost, i tugu. I sinut će oči, naći će se ruke, A srca se dići - I slijepi za stope bivšega zivota Njima ćemo ići. Ko zna (ah, niko, niko nista ne zna. Krhko je znanje!) Mozda je pao trak istine u me, A mozda su sanje. Još bi nam mogla desiti se ljubav, Desiti - velim, Ali ja ne znam da li da je zelim, Ili ne zelim. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Čekaj meČekaj me, i ja ću sigurno doći,samo me čekaj dugo.Čekaj me i kada žute kišenoći ispune tugom.Čekaj i kada vrućine zapeku,i kada mećava briše,čekaj i kada druge nikone bude čekao više.Čekaj i kada pisma prestanustizati iz daleka,Čekaj i kada čekanje dojadisvakome koji čeka.Čekaj me, i ja ću sigurno doći.Ne slušaj kad ti kažukako je vreme da zaboraviši da te nade lažu.Nek poveruju i sin i matida više ne postojim,neka se tako umore čekatii svi drugovi moji,i gorko vino za moju dušunek piju kod ognjišta.Čekaj! I nemoj sjesti s njima,i nemoj piti ništa.Čekaj me, i ja ću sigurno doći,sve smrti me ubiti neće.Nek rekne ko me čekao nije:Taj je imao sreće!Ko čekati ne zna, taj neće shvatiti,niti će znati drugida si me spasila ti jedinačekanjem svojim dugim.Nas dvoje samo znat ćemokako preživeh vatru kletu-naprosto, ti si čekati znalakao nikada na svetu.Konstantin Simonov Дијана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Volim te za sve žene koje nisam upoznaoVolim te za sva vremena u kojima nisam živioZbog mirisa velike pučine i mirisa topla kruhaZbog snijega što se topi i prvih cvjetovaZbog plahih životinja kojih se čovjek ne plašiVolim te zbog voljenjaPablo Neruda Јелина је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Момчило Настасијевић: ТРАГ Чудно ли ме слободи овочудније ли веза.букнем у теби, врео се уливам,језа је ово, ох, језа.И траг путањама твој,па ме пали.А чудно застрепи срце,а студим.Љубећи шта ли то убијам,шта ли будим?Јер и пепео ће ветри разнети,а нема разрешења.Тону без потонућа,без дна у налажењу,без дна се изгубе створења.И трагом куда сагорелисве болнија су обнажења.Врео се уливам,а чудно застрепи срце,а студим.Љубећи шта ли то убијам,шта ли будим? Јелина and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 "Sve moje tuge on jepretvorio u zrake,teškoće i terete sveu proleća oblake...Sve moje bolove on jeu radosti preobrazio,drugi kad su me vređali,on me je mazio. Grehove sve najgorevrlinama je pozlatio,gubitke darovima najdražimuvek uzvratio. Postupke sve moje on jejedini razumeo.Svi kad su od mene otišli,on je ostati umeo." Desanka Maksimović Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука