Jump to content

Деклерција о геноциду у Јасеновцу

Оцени ову тему

Препоручена порука

преварио си се ако си мислио да правиш своју клеветничку промо кампању од мене за твоје антицрквене будалаштине.  :cheesy:

још си нашао дику, спопадача и малтретирача сестара по форуму да ти држи свећу ...

каква сте ви екипа, просто човек да нема шта да дода на ваше лудости  1405_love

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13142.msg450057.html#msg450057

Као по обичају, два смајлија који су колико-толико смислени, а између њих речи које по смислености далеко заостају за смајлијима.

професионални дисквалификатору, тровачу и клеветниче, ајде кажи ЈЕДНУ тему на којој си направио позитиван допринос?

још и кад сам те позвао да учествујеш на било којој теми која нема везе са хрватима/хрватској, ндх, јасеновцу, папи и римокатолицима, ти си одбио одговарајући да ти је испод части и критеријума да се бавиш тиме ...

јад и беда.  greengrin

ти брате, само о гноју, злу и клањима умеш да пишеш.

такве мисли гајиш, такав и живот водиш.

моје искрено сажаљење.

Јад и беда је, Милане, то што ти допушташ себи да неспутано и острашћено вређаш било кога, па и моју маленкост. Галама и увредљиви изрази су доказ твог унутрашњег стања и немоћи да разговараш нормално. Као и увек, када се уместо о теми говори о другом члану форума и то на такав начин као што ти радиш, јасно је да човек нема аргумената и да покушава да оно што други говори побије тако што ће дисквалификовати саму личност саговорника.

Толико о томе шта ти у ствари радиш овим својим изливањем немоћног беса и мржње.

А што се тиче позитивног доприноса, све зависи од перцепције. Ја позитивним доприносом сматрам нпр. и објашњавање да је римокатолички екуменизам само прикривено унијатство, као и указивање на непринципијелност и дволичност РКЦ у Хрвата у погледу односа према Србији и СПЦ. (Теме о бискупу Језеринецу, о хрватским генералима...)

О гноју, клању и злу пишем онолико колико је потребно да се оно не пренебрегне, никад ми није било у првом плану.

Даље о позитивном доприносу: богословске теме у којима сам и највише и најдуже учествовао (о митарствима, о бесмртности душе, о есхатону, о појму светости...) или она о србском језику су просто такве, полемичке, да се не може говорити о позитивном и негативном доприносу било кога ко учествује у њима.

Ниси ме позвао " на било коју тему", него на тему "Откуд гордост" коју си ти отворио, и на којој сам одбио да учествујем не зато "што ми је испод части и критеријума да ту учествујем", него зато што ме не занимају твоје теме, будући да си од мог првог поста, потпуно неизазван с моје стране, нашао за сходно да ме провоцираш и да крајње некоректно коментаришеш оно што ја пишем. Рекао сам да ћу учествовати онда када видим да си променио однос према мени.

Елем, твоје сажаљење је непотребно и претенциозно. Нема потребе да мене сажаљеваш. Сажаљевај своју мржњу и бес.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 50
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Подели на овим сајтовима

@Andrej

Једна тема је закључана, и то скоро, иако је - по обичају - било потешких ријечи на њој, било је више разумног дијалога.

Изношене су ствари од браће Хрвата, документа, о људима/бискупима/свеЋеницима који су реаговали против усташких власти и било жестоко кажњени за то.

Наравно, то није нико ни читао, сем на основу својих убјеђења ставио "катанац". Но добро, то је право (коме је до права) модератора, али није тачно да је тема било мржњораспирујућа, или да је и на који начин угрожавала мисију сајта вашега (не смијем рећи "нашега").

Тако да тема о Младићу је много "зрелија" за брисање или закључавање него та. Мада, сматрам, није ни једна. Не видим колико такве теме угрожавају ваш мисионарски рад? Посебно када читам неке који се залажу за то, а на најгрубљи начин вријеђају људе друге вјероисповијести.

Не мора се водити дијалог само на високим нивоима, па онда то прености ниже...људи једноставно разговарају. Зар вам недостаје виртуалног простора? Или на који нач то угрожава мисију сајта? Заиста ми није јасно.

Пошто је наш форум мисионарски, администрација се труди да буде необично толерантна према корисницима и да заиста, по оној синтагми која се (ако се не варам?) приписује Лао Цеу, цвета хиљаду цветова. Наша снага и наша слабост је у различитости коју сви овде испољавамо. И рудимо се да нам границе толеранције буду у пристојности међусобне комуникације. И не видим зашто било ко од нас не би за ЖРУ могао да каже да је "наш" форум.

Искрено, да је све по моме, били бисмо можда и још толерантнији него сада - али, ипак, радимо под благословом Цркве и не можемо да допустимо да превише људи на форуму наиђе на нешто што би их саблазнило. Ви Дико сте се, колико видим, пожалили на ставове неких људи који имају формално богословско образовање, а пишу на нашем форуму - други су се, пак, жалили на Вас. Мени, пак, лично, овде не смета нико, нити било која тема. И не верујем да постоје табуу теме. Али, своје процене не намећем браћи и сестрама из администрације и уверен сам да кад сматрају да треба да опомену корисника или закључају тему - имају валидне аргументе због којих то раде.

Ово је, по мом мишљењу, изузетно важна тема. Јасеновац је за мене тема о свеости мучеништва - и величини потенцијалног покајања џелата. На жалост, да ли је то наш национални менталитет или шта - овакве теме често имају обичај да се изроде у испразна препуцавања. Светост оваквих тема исувише често се вуче кроз блато дневне политике. Понекад, Меда је ту у праву, и неко од нас из администрације види та препуцавања - и, заиста, не реагује - мада би требао. Могу да говорим само у своје име: искрено, растужи ме када видим да се о оваквим темама расправља на приземан и непримерен начин. И када и сам осетим у себи жељу да можда и сам тако одреагујем, наводно прекидајући расправу - често одлучим да се ипак само повучем. А оно што напишемо, остаје да сведочи о нама - и када одемо и када се предомислимо - наше речи често стоје, макар и као позив на покајање.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

@Andrej

Хвала на осврту.

Нема разлога да због неке моје теме или жалбе администрација сајта улази у расправе - што није у складу са политиком и/или мисијом сајта бришите. Кад видите/одлучите да вам је ико/ишта угрожено на сајту од мојих тема/псотова санкционишите одстрањивањема aутора истих.

Неће бити никаквих жалби са моје стране...а са друге (ах те српске друге стране) ако их буде уважите и реагујте како вам савјест и администраторска дужност налже.

Поздрав

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Ево, за мене је ово пример искреног хришћанског смирења. Где би нам био крај када би сви православци били у стању да резонују овако као Ви?  319.gif

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• 11 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...