Jump to content

Деклерција о геноциду у Јасеновцу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сви ви, који из било ког разлога мислите да је безпредметно причати о Јасеновцу, је искључиво ваше лично мишљење,али није став Српске Православне Цркве,која је по том питању има свој мишљење ,као и  одбор који се тиме бави!

Дакле, изјашњавајте се као појединци,али своје ставове немојте нипошто везивати за СПЦ,јер су то ваша приватна размишљања ,а не став Српске Цркве,којој припадате!

sr_head.gif

Извини брате, али ја стварно нисам видео да је неко негирао потребу причања о Јасеновцу и страдању Срба - нарочито "у име Цркве". Да ли имаш на уму нешто конкретно, или ово постављаш на основу некаквог утиска?

Узгред, познајем оца Ћулибрка који води овај одбор и изузетно ценим његов рад.  мајкл

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Одговори 50
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Сви ви, који из било ког разлога мислите да је безпредметно причати о Јасеновцу, је искључиво ваше лично мишљење,али није став Српске Православне Цркве,која је по том питању има свој мишљење ,као и  одбор који се тиме бави!

Дакле, изјашњавајте се као појединци,али своје ставове немојте нипошто везивати за СПЦ,јер су то ваша приватна размишљања ,а не став Српске Цркве,којој припадате!

sr_head.gif

брате, пошто се нађох прозван - могао би и да прочиташ шта пише, уместо да пишеш беспотребне дисклејмере. 4chsmu1 још се нађе у глупој ситуацији да браниш негативно, пошто си јако наиван  мајкл

и даље сматрам да би сви на оној теми требали да престану да причају о јасеновцу, ндх, хрватској, хрватима, усташама и сличним темама и да се баве неким позитивним стварима јер их гади до сржи и не виде ни на којој теми и шта пишу једни другима и до које мере иду у својим писањима.

а СПЦ и треба да се бави тиме, а не сваки острашћени паметњаковићи који се нађу емотивно унесени у све то, па још и одређени безумници користе сваку могућу реч и слово да трују и праве тиме промо кампању за своје богоборне и антицрквене циљеве.

Подели на овим сајтовима

Andrej@

Како ко,ево сад ти је Меда одговорио,а читај и Соломонове поруке...

Јесте супер је Јован Ћулибрк,ето и његов одличан пријатељ и мој  свештеник Драгослав Тополац је секретар овог бироа за Јасеновац,па и ја понешто знам...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

и даље сматрам да би сви на оној теми требали да престану да причају о јасеновцу, ндх, хрватској,

Заболе ме баш шта ти сматраш,ја само понављам,да твој став није став СПЦ-а!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Andrej@

Јесте супер је Јован Ћулибрк,ето и његов одличан пријатељ и мој  свештеник Драгослав Тополац је секретар овог бироа за Јасеновац,па и ја понешто знам...

Sorry, искрено не приметих...

По мени је здравије о томе причати и покушати да се превазиђе некако, него ћутати и гомилати горчину. Опет, Меда свакако није говорио "у име Цркве" - зар не?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

и даље сматрам да би сви на оној теми требали да престану да причају о јасеновцу, ндх, хрватској,

Заболе ме баш шта ти сматраш,ја само понављам,да твој став није став СПЦ-а!

А ГДЕ ПИШЕ СПЦ ПОРЕД МОГ ИМЕНА И ГДЕ САМ ЈА ТО ИЗЈАВИО ДА ЈЕ МОЈ СТАВ СТАВ СПЦ?

ајде кад си тако паметан, јел барем знаш о којој сам теми причао?

Подели на овим сајтовима

Andrej@

Sorry, искрено не приметих...

По мени је здравије о томе причати и покушати да се превазиђе некако, него ћутати и гомилати горчину. Опет, Меда свакако није говорио "у име Цркве" - зар не?

здраво ће се побити и посвађати на мртво име и презиме, нацију и веру - то је сигурно.  0442_feel

погледај само на шта личи ова тема, за почетак како се зове, и погледај меру и дужину игнорисања администрације да реагује јер рејтинг форума расте ...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13142.msg410184.html#msg410184

а тровачи раде своје, само киселе своје негативности по целом форуму.

Подели на овим сајтовима

@Andrej

Једна тема је закључана, и то скоро, иако је - по обичају - било потешких ријечи на њој, било је више разумног дијалога.

Изношене су ствари од браће Хрвата, документа, о људима/бискупима/свеЋеницима који су реаговали против усташких власти и било жестоко кажњени за то.

Наравно, то није нико ни читао, сем на основу својих убјеђења ставио "катанац". Но добро, то је право (коме је до права) модератора, али није тачно да је тема било мржњораспирујућа, или да је и на који начин угрожавала мисију сајта вашега (не смијем рећи "нашега").

Тако да тема о Младићу је много "зрелија" за брисање или закључавање него та. Мада, сматрам, није ни једна. Не видим колико такве теме угрожавају ваш мисионарски рад? Посебно када читам неке који се залажу за то, а на најгрубљи начин вријеђају људе друге вјероисповијести.

Не мора се водити дијалог само на високим нивоима, па онда то прености ниже...људи једноставно разговарају. Зар вам недостаје виртуалног простора? Или на који нач то угрожава мисију сајта? Заиста ми није јасно.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

сматрам да би сви на оној теми требали да престану да причају о јасеновцу, ндх, хрватској,

Medo, бламираш се  0442_feel

Сада је последњи воз да се о томе говори.

Управо - сад или никад!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Не пише нигде,али стицајем околности,знам да припадаш истој, те сам само хтео ,форумске јавности ради,а да не буде забуне,разграничити твоје и слична мишљења, од Спц-а.

Што се тиче оне-ове теме,не мења ствар, и ако си ми другар,а јеси, не дрндај ме више,видиш да је Пантелија нервозан... 0442_feel

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Не пише нигде,али стицајем околности,знам да припадаш истој, те сам само хтео ,форумске јавности ради,а да не буде забуне,разграничити твоје и слична мишљења, од Спц-а.

Што се тиче оне-ове теме,не мења ствар, и ако си ми другар,а јеси, не дрндај ме више,видиш да је Пантелија нервозан... :)

:( 0110_hahaha 0442_feel

:) greengrin greengrin 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

@Andrej

Ево шта мени Хрват шаље на ПП, јер је тема закључана. Истина или не, ти прочитај и просуди да ли су овакве ствари мржњом испуњен дијалог?

Да ли треба ћутати о њима, или сви можемо да научимо нешто. Па свако нека просуђује сам. Зашто ово мора да буд еи "илегали"???

"Taj protest što sam ti poslao nije iz vremena komunizma već iz duboke endehazije, juli 1941 što znači da se protestovalo vrloburno, imao sam to negdje razrađeno ali ne mogu naći. Skreni pažnju na to kako su tom kanoniku spasili život da ne bude streljanb već mu kazna bude preinačena na 20 godina zatvora. Tim što su prestale izlaziti Katoličke novine, tako je crkva u DH dobila brnjicu na usta da ne laje protiv Pavelića a Pavelić jasno svima u KC pokazao šta mogu očekivati od ustaša i NDH ako tako nastave. Naravno da se tu više nije radilo ni o živote 20, 50. ili stotina katoličkih svećenika već o to gdje bi se sve to moglo završiti i imati kraj. Ako treba i u uništenju KC u Hrvatskoj. Stepinac kad je shvatio, s kakvom sotonarom i idiotom ima posla, mislim tim Pavelićem,  a shvatio je to ODMAH u maju i definitivno u julu 1941, jedva tri mjeseca od 10.04.1941. bilo mu je sasvm čisto jasno da ovdje ide o va bank, sve ili ništa, biti ili ne biti katoličke crkve u Hrvatskoj. A Pavelć je naravno znao da će to biti bitka on ili Stepinac i zato jebrže bolje posegao za "šok terapijom". Jel tebi jasno šta se desilo tada? Isto kao kad bi patrijarh Irinej poslao arhiepiskopa recimo Amfilogija nekome službeno a ovaj ga izveo pred prijeki sud i skoro streljački vod. pa vidiš da su mu jedva kako tako glavu spasili tom kanoniku a to su morali povući te najteže pake, ucjene i podmićivanja da Pavelića privedu k razumu. I tih novina se odrekli. Ali on je baš to i htio, kroz to izdresirati Stepinca da skače na njegov zvižduk. A ni tako to nije uspio, zna se da je na Stepinca Pavelić spremao atentat koji je u posljednji moment opozvao. Jel ti uopšte imaš predstavu šta znači kanonika prvostolnog Kaptola zagrebačkog odvest na prijeki sud i osudit? A ponovo i malo bolje pregledaj radi čega je osuđen.

osuđen je dana 22. kolovoza 1941. kanonik dr. Pavao Lončar radi uvrede državnog poglavara i radi protudržavne i protuustaške promičbe Osobni savjetnik nadbiskpa Stepinca, tada još nije bio kardinalem i konkretno u povjerenju zajrebačke nadbiskpije i prvostolnog zagrebačkog Kaptola izložiti mu službeni proestKC povodom ustaških terora nad civilma, naročito Srbima i židovima a i svim ostalim."

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

сматрам да би сви на оној теми требали да престану да причају о јасеновцу, ндх, хрватској,

Medo, бламираш се  greengrin

Сада је последњи воз да се о томе говори.

Управо - сад или никад!

знаш како каже џери спрингер - имајући у виду ово дешавање око младића, а знајући да не постоји тема где се умало људи нису закрвили ''причајући'' о онако лепим темама о хрватима, ратовима, ндх, папи, римкатолицима, беатификацији степинца и приде и сад кад бих вам ја поделио ножеве и пушке, шта мислиш да би се десило?   0442_feel

пс. ја већ рекох моје мишљење, одакле васкрсавање овог ''дијалога'' ...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14395.msg449290.html#msg449290

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал confused1 link=topic=14395.msg450083#msg450083 date=1306418245]

преварио си се ако си мислио да правиш своју клеветничку промо кампању од мене за твоје антицрквене будалаштине.  isus-sinai

још си нашао дику, спопадача и малтретирача сестара по форуму да ти држи свећу ...

каква сте ви екипа, просто човек да нема шта да дода на ваше лудости  0110_hahaha

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13142.msg450057.html#msg450057

Као по обичају, два смајлија који су колико-толико смислени, а између њих речи које по смислености далеко заостају за смајлијима.

Подели на овим сајтовима

преварио си се ако си мислио да правиш своју клеветничку промо кампању од мене за твоје антицрквене будалаштине.  :cheesy:

још си нашао дику, спопадача и малтретирача сестара по форуму да ти држи свећу ...

каква сте ви екипа, просто човек да нема шта да дода на ваше лудости  1405_love

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13142.msg450057.html#msg450057

Као по обичају, два смајлија који су колико-толико смислени, а између њих речи које по смислености далеко заостају за смајлијима.

професионални дисквалификатору, тровачу и клеветниче, ајде кажи ЈЕДНУ тему на којој си направио позитиван допринос?

још и кад сам те позвао да учествујеш на било којој теми која нема везе са хрватима/хрватској, ндх, јасеновцу, папи и римокатолицима, ти си одбио одговарајући да ти је испод части и критеријума да се бавиш тиме ...

јад и беда.  greengrin

ти брате, само о гноју, злу и клањима умеш да пишеш.

такве мисли гајиш, такав и живот водиш.

моје искрено сажаљење.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...