Jump to content

''Darovi'' govorenja jezika

Оцени ову тему

Verujete li u zapadne ''darove'' govorenja jezika?  

20 члановâ је гласало

1. 1. Verujete li u zapadne ''darove'' govorenja jezika?

• Da
      4
    • Ne
      16

Препоручена порука

Који се језици говоре у видеу који је постављен на почетку?

Ako misliš na prvi video od fra Ive Pavića na ovoj temi: jedno od narječja Arapskih nomada iz sjeverozapadne Afrike. Treba ga ispraksirati (osim ako već nije).

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Starca je posetio jedan irski naučnik u pratnji svog prevodioca, želeći da ga pita za savet u jednom ozbiljnom pitanju koje ga je uznemiravalo. Međutim, starac Porfirije nije želeo da prevodilac sluša razgovor i zato mu je rekao:

- Šta ti od njega hoćeš?

Prevodilac se umešao:

- Dobro, starče, ali kako ćete razumeti jedan drugoga?

- Ti izađi, a mi ćemo naći način da se sporazumemo.

Prevodilac se tad udaljio a njih dvojica su sami razgovarali u keliji. Nakon 20 minuta, izašao je i Irac.

- Kako ste se sporazumevali?

Irac je odgovorio:

- Bez ikakvih teškoća. Starac savršeno govori irski.

Taj dar posedovao je i starac Pajsije Svetogorac, koji se u sličnom slučaju, kada ga je posetio francuski profesor sa Sorbone, gost manastira Simonopetra, sporazumevao s njim na isti način.

Ovo samo potvrđuje da i s. Porfirije ima "zapadne ''darove'' govorenja jezika" (kao što je gosp. Milan Nikolić postavio pitanje jer po meni ono "zapadne" nepotreban prefiks kao i navodnici na "darove". Nije se za zezati sa Duhom Svetim)

Ako ne prestaneš da se praviš kako nisi razumeo šta ti pravoslavni govore, neću tolerisati tvoje pisanje kao u gornjoj poruci.

Objašnjeno ti je da dar govorenja jezika podrazumeva da slušaoc razume o čemu se govori. Možeš li pronaći osobu koja razume o čemu se govori, kao na primer iz predloženog snimka?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Starca je posetio jedan irski naučnik u pratnji svog prevodioca, želeći da ga pita za savet u jednom ozbiljnom pitanju koje ga je uznemiravalo. Međutim, starac Porfirije nije želeo da prevodilac sluša razgovor i zato mu je rekao:

- Šta ti od njega hoćeš?

Prevodilac se umešao:

- Dobro, starče, ali kako ćete razumeti jedan drugoga?

- Ti izađi, a mi ćemo naći način da se sporazumemo.

Prevodilac se tad udaljio a njih dvojica su sami razgovarali u keliji. Nakon 20 minuta, izašao je i Irac.

- Kako ste se sporazumevali?

Irac je odgovorio:

- Bez ikakvih teškoća. Starac savršeno govori irski.

Taj dar posedovao je i starac Pajsije Svetogorac, koji se u sličnom slučaju, kada ga je posetio francuski profesor sa Sorbone, gost manastira Simonopetra, sporazumevao s njim na isti način.

Ovo samo potvrđuje da i s. Porfirije ima "zapadne ''darove'' govorenja jezika" (kao što je gosp. Milan Nikolić postavio pitanje jer po meni ono "zapadne" nepotreban prefiks kao i navodnici na "darove". Nije se za zezati sa Duhom Svetim)

Ovde imamo konkretno starca koji govori grčki,stranca koji razume starca na svom maternjem.Cilj spasenje čoveka.

Ovo što si ti postavio nema smisla ni cilja niti konkretno neki jezik da se čuje.

Kada bi ovakve glasove čuo i od pravoslavnog sveštenika sumnjao bi veoma,kao i što sad sumnjam.

Подели на овим сајтовима

Objašnjeno ti je da dar govorenja jezika podrazumeva da slušaoc razume o čemu se govori. Možeš li pronaći osobu koja razume o čemu se govori, kao na primer iz predloženog snimka?

Ja.

Ako ne prestaneš da se praviš kako nisi razumeo šta ti pravoslavni govore, neću tolerisati tvoje pisanje kao u gornjoj poruci.

Apsolutno jasno. Hvala na upozorenju. Zbog takvih stvari se i držim ekumenskog dijela foruma kako ne bih uvrijedio nekog na Pravoslavnom dijelu.

Lijep pozdrav.

Подели на овим сајтовима

За сваког човека који је долазио у његову близину, старац Порфирије је представљао откривење. Ово се дешавало и са неправославнима. У вези са овим, испричаћу вам један веома занимљив догађај.

Једном приликом, док смо били у Новом скиту, дође нам у госте један римокатолички монах који беше дошао на Свету Гору како би се упознао са поретком по коме монаси овде живе, и уопште, са аскетским животом на Светој Гори. Причали смо му о старцу Порфирију, те он, дошавши у Атину, пође да га посети.

Како га угледа, не питајући га ништа, старац Порфирије поче да описује манастир у Италији у коме је овај живео, као и начин живота који је у том манастиру владао. Поврх тога, описа му и оближњи женски манастир, који су надзирали монаси из његовог манастира; затим Старац изнесе запањујуће појединости о свим тамошњим монасима.

Монах је дословно остао без речи јер је први пт у животу срео таквог човека. Када се вратио на Свету Гору, рекао нам је:

- Да ми је неко причао о свему овоме, да је ово видео или чуо, не бих му веровао. Како је могуће да Старац, налазећи се у Грчкој, опише наш манастир, који је у северној Италији, и да ми говори понаособ о сваком тадашњем монаху и о свакој монахињи?

На питање како је све то могао видети, старац Порфирије је, по речима овог монаха, одговорио:

- Нама православнима благодат Божија открива тајне.

Подели на овим сајтовима

Re: +

Ok.

Nego,

nije mi jasno otkad ovako nesto kod vas, to mi je nekako protestantsko,

cini mi se pentikostalno, i nasima to cudno da su tako nesto usvojili i katolici.

Mislim na ovo:

????

eh da....upravo samo na susretu župne molitvene zajednice juće raspravljali o tome...kako si znao ?? 1000000001010

to je dio tkvz. karizmatskih pokreta u crkvi,koju su uzeli maha u zadnjih 10.god.

no otišlo je to u sasvim krivom smijeru,Veljko,kako i sam kažeš-pentekostalnom....uskoro će papa Benedikt zabraniti nešto takovo,jer to nema veze sa crkvom i katolicizmom.. dosta tih karizmatika ti se muvaju oko međugorja,koje je izgleda đavolska obmana.a ti "KARIZMATICI" su rastavljeni ljudi,koji taj pokret koriste za materijalnu dobit.dakle....uskoro im slijedi zabrana,a moguće i izopćenje ....

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ok.

Nego,

nije mi jasno otkad ovako nesto kod vas, to mi je nekako protestantsko,

cini mi se pentikostalno, i nasima to cudno da su tako nesto usvojili i katolici.

Zanimljiv ti je pogled ali ne čudim se.

Frende, Crkva nije stala 1054. već je nastavila naprijed. To što si komentirao meni je kao Katoliku normalno, a to vama izgleda Protestantski što ja tu mogu. Uostalom Protestantski obredi i meni u mnogome izgledaju kao Katolički. Očigledno je da se ne poznajemo dovoljno ili nas gledate kroz prizmu svojih naočala.

eh da....upravo samo na susretu župne molitvene zajednice juće raspravljali o tome...kako si znao ?? 1000000001010

to je dio tkvz. karizmatskih pokreta u crkvi,koju su uzeli maha u zadnjih 10.god.

no otišlo je to u sasvim krivom smijeru,Veljko,kako i sam kažeš-pentekostalnom....uskoro će papa Benedikt zabraniti nešto takovo,jer to nema veze sa crkvom i katolicizmom.. dosta tih karizmatika ti se muvaju oko međugorja,koje je izgleda đavolska obmana.a ti "KARIZMATICI" su rastavljeni ljudi,koji taj pokret koriste za materijalnu dobit.dakle....uskoro im slijedi zabrana,a moguće i izopćenje ....

Ovo je očigledno konverzacija sa nekim "stručnjakom" iz moje Crkve koji ti je sve "lijepo" objasnio.

Ja nisam ovako stručan i upoznat sa materijom kao ovaj ali znam da je do godine Papa najavio skup u svezi nove Evangelizacije Katoličke Crkve tako da karizmatici mogu dobiti vjetar u krila a ne kao što ovaj "sjajan" teolog i poznavatelj kaže. Pozdravi ga.

I za kraj naravno, ovo je ipak tema o darovima govorenja jezika tako da ne bih više o npr. počivanju u Duhu (onaj video koji si priložio).

Подели на овим сајтовима

Који се језици говоре у видеу који је постављен на почетку?

Ako misliš na prvi video od fra Ive Pavića na ovoj temi: jedno od narječja Arapskih nomada iz sjeverozapadne Afrike. Treba ga ispraksirati (osim ako već nije).

а ко га је разумео?

то је оно што ти говори свака прича о дару језика старца Пајсија  1000000001010

Подели на овим сајтовима

а ко га је разумео?

S obzirom da je ono bilo u Hrvatskoj samo oni koji imaju dar tumačenja jezika ali s obzirom da su tumači ionako već obraćeni k Gospodinu nema od toga vele vajde što razumiju jer ionako vjeruju stoga da bi mu taj dar bio iskorišten, treba otići tamo gdje će ga razumjeti bez dara tumačenja, a to je da pođe tamo gdje su izvorni govornici jezika u kom moli što to je u njegovom slučaju očigledno sjeverna Afrika.

Подели на овим сајтовима

а ко га је разумео?

S obzirom da je ono bilo u Hrvatskoj samo oni koji imaju dar tumačenja jezika ali s obzirom da su tumači ionako već obraćeni k Gospodinu nema od toga vele vajde što razumiju jer ionako vjeruju stoga da bi mu taj dar bio iskorišten, treba otići tamo gdje će ga razumjeti bez dara tumačenja, a to je da pođe tamo gdje su izvorni govornici jezika u kom moli što to je u njegovom slučaju očigledno sjeverna Afrika.

значи, био је кимвал који звечи - публика се дивила дару али није имала користи од његовог дара.
Подели на овим сајтовима

...tako da karizmatici mogu dobiti vjetar u krila a ne kao što ovaj "sjajan" teolog i poznavatelj kaže.
Тај Други Ватикански Концил се стварно лоше одразио на РКЦ. Просто је за не поверовати да су заменили ово:

овим:

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Kada je u pedesetnici Duh Sveti sišao na apostole oni su dobili dar govora raznih jezika.

Oni su govorili svi su ih razumeli.

Takav konkretno primer evo imamo u starcu Porfiriju i Pajsiju.

Ne razumem u čemu je poenta ovg "dara" gde hrvat priča hrvatima i niko ništa ne razume?

Takođe bi vole razjašnjenje poente i smisla ovog obaranja ljudi od strane ovog svećenika?

Подели на овим сајтовима

Pavic-Zapresic-28-11-2009---1 dio.AVIЛично мишљење моје маленкости је да је ово масовна демонска прелест, а не валидно богослужење, али то је само моје лично мишљење.

П.С. Надам се да је администраторима сада довољно коректно написано да ми не обришу поруку.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Може Leopolod да прича шта хоће, али тога, пре десетак година, уопште није било код католика,

већ код протестаната и то мислм само код пентикосталаца. Исправите ме ако није тако.

Иначе, у овоме виде израз обитавања у Духу, дакле израз искуства хришћанске вере,

али тешко је заиста ова падања довести у везу са тим да је ту реч о неком ЧУДУ у име Христа.

Више личи на прелест и игру психе.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...