NinaD Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ma popazite judi našega Dyne, i on priča s namin ki pravi bodul. Greš s menom sutra bacit mriže? Ala poj, bit će nam lipo. Žmuj vina, malo vode i točat noge u plićaku. I Pinhas gre s namin da mu pokažemo ća je lipo Hrvatsko more ća su nam didovi ostavili u baštinu možda ga i krstin ki Ivan Isusa u rici Jordanu? To nipošto! Tako ste vi "krstili" Talijane po Drugom sv.ratu pa vam nisu isplivali nikad više. Primer Ugljan. Gazdu tj. vlasnik maslinika i pola otoka sa čitavom porodicom i decom spakovali u čamce, odvezli na pučinu, iskrcali i ostavili. Danas je u njhovoj vili željezničarsko odmaralište. Možda je taj Talijan sa Ugljana bio fašist koji je ubijao u Jasenovcu, pa mu se preživjeli logoraši Jasenovca (ili rodbina pobijenih u Jasenovcu) jednostavno odlučili osvetiti? Možda su ga ubili partizani ili UDBA, tko će ga znati.. Zna se, ubili ga meštani i podelili zemlju, a nije ni jedini slučaj u Dalmaciji. Inače, Talijani nisu ni u Italiji imali logore niti su deportovali i ubijali Jevreje ili druge, a kamoli da su bili u Jasenovcu. To je opšte poznato za italijansku vojsku i kažu da i to malo srba što je preživelo NDH preživelo je zahvaljujući Italijanima. Živa istina, iz tog sam kraja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 0205_whistling Хмм, нема одговора на ово. Уосталом није ни битно, не сумњам да су Италијани први почели и да су сами криви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Занимљиво и болно. Сами погледајте остале дијелове предавања/разговора СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 greengrin Хмм, нема одговора на ово. Уосталом није ни битно, не сумњам да су Италијани први почели и да су сами криви. ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Хмм, нема одговора на ово. Уосталом није ни битно, не сумњам да су Италијани први почели и да су сами криви. ? Јел има неко смајли за сарказам ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Zna se, ubili ga meštani i podelili zemlju, a nije ni jedini slučaj u Dalmaciji. Inače, Talijani nisu ni u Italiji imali logore niti su deportovali i ubijali Jevreje ili druge, a kamoli da su bili u Jasenovcu. Zna se? Vi u Srbiji to "znate", a mi u Hrvatskoj ne.... Ako znaš, podnesi tužbu za ratni zločin na županijskom sudu u Zadru da se zadovolji pravda. Kažeš ubili ga mještani.. i da ti znaš i da su podjelili zemlju i to znaš.. i znaš za još slučajeva u Dalmaciji.. Mislim da će sudu biti lako donijeti optužnicu protiv zločinaca jer imaš sve relevantne podatke. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Zna se, ubili ga meštani i podelili zemlju, a nije ni jedini slučaj u Dalmaciji. Inače, Talijani nisu ni u Italiji imali logore niti su deportovali i ubijali Jevreje ili druge, a kamoli da su bili u Jasenovcu. Zna se? Vi u Srbiji to "znate", a mi u Hrvatskoj ne.... Ako znaš, podnesi tužbu za ratni zločin na županijskom sudu u Zadru da se zadovolji pravda. Kažeš ubili ga mještani.. i da ti znaš i da su podjelili zemlju i to znaš.. i znaš za još slučajeva u Dalmaciji.. Mislim da će sudu biti lako donijeti optužnicu protiv zločinaca jer imaš sve relevantne podatke. Vi ne znate ništa ni o Jasenovcu, a kako biste mogli znati o Ugljanu. Ne znate ni zašto sam ja u Srbiji, umesto u Dalmaciji na svojoj djedovini. Divno je znati samo ono što ti odgovara, a za sve ostalo se praviti lud. Ovu priču o Ugljanu sam i čula od nekih meštana kojima to nije bilo pravo. Zna se sve to, a pravosudni organi u Hrvatskoj nisu za ozbiljan komentar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 To je opšte poznato za italijansku vojsku i kažu da i to malo srba što je preživelo NDH preživelo je zahvaljujući Italijanima. "Malo Srba"? Hm, u Hrvatskoj ih je nakon 2. svj. rata bilo 550 000, a prije njega 630 000. Uzmimo u obzir da je razlika od 80 000 stradala u ratu (u partizanima, u četnicima ili u Jasenovcu) ili se odselila (BiH, Srbija i sl.) kako možete govoriti o "to malo srba što je preživelo NDH", ako ih je ostalo 85% od posljednjeg popisa prije rata, Dejane? Vi ste administrator, trebali biste biti uzor u znanju? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 To je opšte poznato za italijansku vojsku i kažu da i to malo srba što je preživelo NDH preživelo je zahvaljujući Italijanima. "Malo Srba"? Hm, u Hrvatskoj ih je nakon 2. svj. rata bilo 550 000, a prije njega 630 000. Uzmimo u obzir da je razlika od 80 000 stradala u ratu (u partizanima, u četnicima ili u Jasenovcu) ili se odselila (BiH, Srbija i sl.) kako možete govoriti o "to malo srba što je preživelo NDH", ako ih je ostalo 85% od posljednjeg popisa prije rata, Dejane? Vi ste administrator, trebali biste biti uzor u znanju? a ja сам глобални модератор и кажем ти да није уреду ниподаштавати 700 000 побијених Срба за вријеме Другог рата махом да простора тадашње фашистичке НДХ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Vi ne znate ništa ni o Jasenovcu, a kako biste mogli znati o Ugljanu. Ne znate ni zašto sam ja u Srbiji, umesto u Dalmaciji na svojoj djedovini. Divno je znati samo ono što ti odgovara, a za sve ostalo se praviti lud. Ovu priču o Ugljanu sam i čula od nekih meštana kojima to nije bilo pravo. Zna se sve to, a pravosudni organi u Hrvatskoj nisu za ozbiljan komentar. Znam da je na Ugljanu umobolnica i to među najvećima u Hrvatskoj. Nije ni čudo što si pobjegla od tamo.. Šalu na stranu, zašto si otišla od tamo? Išli su te klati ili što? Jednom ti viknuli u prolazu na ulici da si Srpkinja, pa se prepala i otišla prvim vlakom Zadar-Beograd? Ne kužim što su ti učinili ljudi sa Ugljana ili odakle si već? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 a ja сам глобални модератор и кажем ти да није уреду ниподаштавати 700 000 побијених Срба за вријеме Другог рата махом да простора тадашње фашистичке НДХ ! Sad je 700 000? Je li to onaj popis sa www.jasenovac.org koji je imao imena i prezimena žrtava Jasenovca (njih 650 000) imenom i prezimenom, mjestom i godinom rođenja? Vidio sam ga, ne samo ja nego i pola Hrvatske, bila je i afera po novinama jer se ispostavilo da je od tih 650 000 ubijenih na tom popisu njih čak 82% Hrvati i svi smo pronašli imena naših rođaka koji nisu bili žrtve Jasenovca već poginuli kao domobrani, partizani, ustaše ili pak civili. Čak su našli partizanske narodne junake poput Boška Buhe, Anuške Radeljević ili Rade Končara koji nisu ni bili blizu Jasenovca kad su poginuli ali su svejedno uvršteni u popis. Ispostavilo se da je to popis svih žrtava sa teritorija NDH od 1941. do 1945. pa je popis vrlo brzo maknut sa stranice. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Vi ne znate ništa ni o Jasenovcu, a kako biste mogli znati o Ugljanu. Ne znate ni zašto sam ja u Srbiji, umesto u Dalmaciji na svojoj djedovini. Divno je znati samo ono što ti odgovara, a za sve ostalo se praviti lud. Ovu priču o Ugljanu sam i čula od nekih meštana kojima to nije bilo pravo. Zna se sve to, a pravosudni organi u Hrvatskoj nisu za ozbiljan komentar. Znam da je na Ugljanu umobolnica i to među najvećima u Hrvatskoj. Nije ni čudo što si pobjegla od tamo.. Šalu na stranu, zašto si otišla od tamo? Išli su te klati ili što? Jednom ti viknuli u prolazu na ulici da si Srpkinja, pa se prepala i otišla prvim vlakom Zadar-Beograd? Ne kužim što su ti učinili ljudi sa Ugljana ili odakle si već? Logika ti je jača strana. Da sam sa Ugljana i ja bih bila mještanka zar ne? Na Ugljanu je i jedan stari samostan, a ima i hotela pa se tamo ide u turizam. Ti znaš za ono što je tebi zanimljivo. Žao mi je što na ovaj forum dolaze sve ekstremisti i proustaški nastrojeni Hrvati, a ne normalni ljudi. Ne bih više da učestvujem u nikakvom razgovoru sa vama. Svako dobro vam želim svima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Леополде, мојој бака-тетки нису викали да је Српкиња већ су јој "гардисти" најгори шљам људски, ставили нож под врат па је тако скончала на 150метара од Јужне касарне у Книну. Исто тако ко су Србима викали да су "Цигани" наравно ми као народ који у историји није био фашистички се нисмо вријеђали на такве повике али сасвим је јасно такав повик говорио о онима што су га изсутили. Те твоје бројке и цифре и Бошке Бухе изволи рећи на Козари! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Žao mi je što si izgubio baku od takvih ljudskih izroda kao što su bili ti "gardisti". Evo, ja sam izgubio 14 članova obitelji u ovom posljednjem ratu. Pola ih je poklana tako da razumijem gadnost prizora.. drago mi je da sam ja živi svjedok toga svega, ne zato da nastavim rat ili osvetim svoje, nego da rečem da je bilo dosta i zato sam ovdje. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 амин али немој ниподаштавати туђе жртве терора. не кажем олоша је било на све стране али никада организованог као за вријеме фашистичке НДХ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука