JESSY Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 "...Greska koju je ucinio proizasla je ne samo otuda, sto on nijepromislio o narocitoj slucajnosti , nego otuda sto on, do dana sastankasa zenom koja je umirala , nije poznavao svoje srce. prvi put u zivotu,kraj postelje bolesne zene, predao se on onom osecanju neznog saucescakoje su u njemu izazivale patnje drugih ljudi , i kojega se on ranijestideo kao stetne slabosti :zalost prema njoj, kajanje sto je zeleonjenu smrt , a sto je glavno , radost od prastanja ucinise da onodjednom oseti ne samo stisavanje svojih muka , nego i dusevni mir kojiranije nikada nije osecao. odjednom oseti da ono sto je bilo izvornjegve patnje , postaje izvor njegove duhovne radosti:ono sto se cinilonerazresivo dok je osudjivao , prekorevao i mrzeo, postade prosto ijasno sada kad je prastao i voleo...""Ana karenjina" ~Tolstoj ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Borhes - PretnjaTo je ljubav. Pokušaću da se sakrijem ili pobegnem.Rastu zidovi njene tamnice, kao u strašnom snu.Lepa maska se promenila, ali kao i uvek jeinstvena je.Čemu moji talismani: bavljenje književnošću, nepouzdana erudicija,učenje reči koje je koristio oštri Sever da opeva svoja mora i svojemačeve, vedrina prijateljstva, galerije, biblioteke, obične stvari,navike, mlada ljubav moje majke, ratničke seni predaka, bezvremena noć,ukus sna?Biti sa tobom ili ne biti sa tobom je mera moga vremena.Već se vrč razbija na izvoru, već čovek ustaje na cvrknut ptice,potamneli su oni koji gledaju sa prozora, ali tama nije donela smirenje.To je, već znam, ljubav: nemir i olakšanje dok čujem tvoj glas, čekanje i sećanje, užas življenja u budućnosti.To je ljubav sa svojim mitologijama, sa svojim nepotrebnim malim vradžbinama.Ima jedan ulični ugao kojim se ne usuđujem da prođem.Vojske me već opkoljavaju, horde(ova soba je nestvarna i ona je nije videla).Ime jedne žene me odaje.Boli me jedna žena svuda po telu. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Što sambivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi ježivot pružao i sve jasnije sam shvatao gde treba tražiti prave izvoreradosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je voleti sve, da jesposobnost da osećamo, ono što daje vrednost i i lepotu našempostojanju. Gde god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesrećni. Lepota nije ništa, video sam lepe muškarce i lepe žene koji su bili nesrećni uprkos svojoj lepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdravko se tako oseća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su jenegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahomod patnje. Ali sreća je uvek bila tamo gde jeneko umeo da voli i živeo za svoja osećanja; ako ih je negovao, ako ihnije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Lepota ne pruža radost onome ko je poseduje, vec onome ko ume da je voli i da joj se divi. Herman Hesse ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Volim da porazgovaram, odrazgovora sve postane svjetlije i svježije, kao da se prozori na kućiotvore... Nisam naročito pametan, niti mislim da je to važno, važnije jeda je čovjek pravedan i da se ne truje ružnim mislima. Mučno bi biloživjeti obeshrabren, treba vidjeti i onu stranu koja nije protivčovjeka. (Meša Selimović) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Ништа теже него говорити о оном граду у којем је протекла наша права младост, или говорити о жени којој смо дали нашу прву љубав. И наш град прве младости, и наша жена прва лудости, немају ничег са реалним светом, нити ичег заједничког са осталим добима живота. Тај је град тврђава у облацима, насеље свих фантазија и фантома срца; а та жена наша прва срећа и прва несрећа, прва химерфа и прва заблуда... - Дучић, Градови и химере Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 Za mene još i sad nema većeg čuda od dvoje koji se vole. Vidim ih na nekom trgu punom automobila i užurbanih prolaznika, na stepenicama, na uglu svoje ulice, na klupi uparku, po kojoj se nahvatala slana. Savršeno odsutni i nepomični oni segrčevito drže jedno drugog, a iznad njih, vidim kako se sama od sebezida kuća- njihov budući dom: vidim prozore sa zavesama od nežnog tila,dečiju sobu i kuhinju u kojoj se savijaju palačinke sa džemom! Vidim im ioči, ali one me ne primećuju. Sami su u gužvi: koža uz kožu, dah uzdah, usne uz usne. Omamljeni tetrebi, zaljubljeni jeleni, sanjivigalebovi, umorni od ljubavnog leta…Taj prastari prizor uvek je za menekao nov, poput tek pronađene obale Amerike kad je ugledao onaj pijanimornar sa Kolumbovog broda – oaza u poslovnoj pustinji, čamac na pučini uočima na smrt izmorenog brodolomnika, vatra na Aljasci – uvek je to zamene pravo pravcato čudo! I uvek se pred tim prizorom osećam kaostranac, jer svaki ljubavni par ima svoj tajni jezik, svoj šlager, svojstih i časovnik ispod kojeg čeka, svoj rukopis, svoj način hoda i svojzagrljaj u hodu. Zaista je tačno rečeno: “Ljubav je sve ono što sedešava između dvoje koji se vole…” M.Kapor ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 Savršenstvo duše ispravlja slabost tela, ali jačina tela bez razboritosti ne čini dušu ništa boljom. (Demokrit) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 Ljudi nisu moji bližnji, oni suti koji me posmatraju i sude o meni. Moji bližnji su oni koji me vole ane posmatraju me, koji me vole uprkos padu, uprkos niskosti, uprkosizdajstvu, koji vole mene a ne ono što sam učinio ili ću učiniti. (André Malraux) zuti car and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 Naše mržnje škode nama, višenego našem protivniku. Govorite rđavo o nekom čoveku pola sata - i viste posle toga nesrećni i otrovni; a govorite pola sata o njemu dobro,pa čak i kad to ne zaslužuje, i bićete mirni i blaženi, čak i ponosni nalepotu svojih osećanja, ili bar na lepotu svojih reči. (Jovan Dučić) Лазар, Јесењин, Јелина and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Šta jedna osoba daje drugoj? Ona daje od sebe, onog najdragocenijeg štoima, daje od svog života. Ovo ne znači nužno da ona žrtvuje svoj životza drugog, već da daje od onoga što u njoj živi; daje od svoje radosti,svog interesovanja, razumevanja, znanja, od svog humora, svoje tuge –sve izraze i manifestacije onoga što u njoj živi. Davanjem svog životaona obogaćuje drugu osobu, pojačavajući svoju sopstvenu životnostpojačava osećaj životnosti drugog. Ona ne daje da bi primila; samo posebi, davanje je izvanredna radost. Ali dajući, ona ne može a da neštone oživi u drugoj osobi, a to što je oživljeno povratno se u njojodražava; u istinskom davanju ne može a da ne primi ono što joj seuzvraća. Davanje podrazumeva da smo i drugu osobu učinili davaocem i dazajedno delimo radost što je, zahvaljujući oboma, nešto zaživelo.Erih From ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 "Nikada nikome i nizašta ne priznajte da je u pravu. Ni po cenu života.Vaše mišljenje je najbolje, jer za njega nikome ništa ne dugujete: niiskustvu, ni tuđoj mudrosti, ni nauci, ni istoriji, ni otkrovenju – samosebi. Nemojte se saglasiti čak i ako vas ubeđuju da ste pametni.Savladajte vaše ustreptalo srce koje žudi da se sa tim složi – to jeklopka! Oni žele samo vašu saglasnost. Zatim će od vas tražiti da se,budući pametni, i u drugim stvarima sa njima složite. A kuda bi vasodvelo to popuštanje – odvelo bi vas u anonimnost."Borislav Pekić ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Za sedam jeseni, koji minut posle polajedan, jedan ili pola dva, i ona će negde zastati pod zamuckujućimplavim neonom sa reklame iznad izloga prodavnice modne obuće… i onda ćeznati… Sivi dah uspomene pažljivo će oduvati prašinu sa smešne stareogradice od posesivnosti koju sam jednom uzalud dizao oko skrivenogsenovitog vrta u kom su pupile njene ambicije… Uzdahnuće, verovatno…Čestice sjaja rastopiće joj se načas u pogledu, kao odraz udaljenihzvezda u vodi… Biće sama , nadam se…Jer, tad će se u ritmu njenog pulsa možda pojaviti ona uznemirena iključna sinkopa koju sam poslednjih dana uzalud osluškivao u odjecimanaših tišiná… Tišiná… Da…I onda će znati da je jedina koju sam ikad voleo… Da sam sve druge voleotamnom stranom srca…Štedeći se… Učeći se kako ću najbolje voleti nju…Kada je konačno nađem… Đorđe Balašević keka and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Prihvatila je to namerno otvoreno laskanje u duhu u kojem jeizgovoreno,užvajući u njegovoj letpoti, njegovom udvaranju, njegovomoštrom i pronicljivom umu; bio bi zaista izvanredan kardinal. U čitavomživotu, koliko se sećala, nije videla lepšeg muškarca niti muškarca kojije svoju lepotu koristio na takav način. Morao je biti svestan kakoizgleda – svoje visine, savršenih proporcija svog tela, finiharistokratskih crta, toga da su svi ti fizički elementi kombinovani stakom brigom za izgled konačnog proizvoda kakvu je Bog pokazao kod malokoje od svojih kreacija. Bio je naprosto savršen, od nemirnih crnihkovrča na glavi i neobičnog plavetnila očiju do finih, vitkih ruku isitnih stopala. Da, morao je biti svestan onog što predstavlja. Ipak,držao se kao da je sposoban da se odvoji od toga, izazivajući kod njeutisak da nije nikad robovao svojoj lepoti niti će ikad robovati.Upotrebit će je bez imalo griže savesti ako bude očekivao da će mu todoneti neku korist, ali ne kao da je fasciniran tom svojom privlačnošću,nego kao da smatra kako su ljudi na koje ona utiče dostojni samopreziru. A ona bi mnogo dala da sazna šta ga je u prošlosti načinilotakvim…Kolin Mekalou keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 "... znas Jagoda, nisam stigao juce da ti kazem, ali primetio sam da serode vracaju u nas kraj... Prolece je i vreme je za rode, da nam opetdodju... Ljudi ih vidjaju po selima okolo, samo ih nema u Barandi... E,to Jagoda nije normalno, nije u redu... Ja se, pravo da ti kazem, bojim,mada... Kazu mi da je dosla jedna, u ono staro gnezdo kraj puta, naonoj banderi kod krivine. Ne znam, moracu da pogledam... Nije dobroJagoda, nije to dobro... Jer ja sam posle, kad si ti otisla... Malo samse bavio rodama i... One su ti cudne zivotinjke... Eto, kad one beze iznaseg sela, to ti je, Jagoda, upozorenje da je nesto lose u nasem selu.To sam znala i ja, rekla bi sad ti meni... Znam, ima loseg, ali sad jekatastrofa. Kad nema roda, to je katastrofa, to je neki poremecaj opasanza sve... Nije to samo lose, onako, obicno, sitno... Kad odlaze rode,to je opasno, znaci da smo debelo zgresili i oterali ih... A kad oneodu, svasta moze da se desi i ja sam sad, ovih dana na oprezi, gledam diidem i pazim sta radim... Govorim i drugima da se paze, ne mislim samona sebe, da ne pomislis... Govorim, ali niko me ne slusa, cak igundjaju, prete... Onda ja ucutim. Ali... Jagoda... Nesto ce da se desi,rode ne grese... Vidis, moja Jagoda, rode su cudna bica... One izaberujednog partnera, sa njim zive, izrode mlade, prave zajedno gnezda,putuju... Iako slucajno, a to nije retkost, neko od partnera ugine ilistrada tokom tih selidbi, rode ne traze drugog partnera... Rode, mojaJagoda, ostanu same... I tuguju, tuguju za svojim partnerom... I bezobzira kolika je ta tuga i bez obzira sto oko sebe, dok lete, gledajukako druge rode imaju svoju decu i svoje ljubavi, one ne traze novogpartnera... One lete i trpe... Trpe, moja Jagoda...""Vratice se rode" keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сара Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Ако имаш прошлост којом ниси задовољан, сада је тренутак да је заборавиш. Замисли неку нову причу о свом животу и поверуј у њу. Коељо Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука