Jump to content

Необичне и тешке ситуације у храму

Препоручена порука

У цркви Свете Петке на Чукарици (јуче покушали да украду крст са парохијског дома, узгред) жена дошла ван службе, узела број телефона из црквеног календара, назвала свештеника и све службе јако гласно захтевајући да неко дође да је услужи....после пола сата је замолише да не урла и телефонира у цркви, па је тек настала фрка...тражи жена своја права као муштерије...

Подели на овим сајтовима

У цркви Свете Петке на Чукарици (јуче покушали да украду крст са парохијског дома, узгред) жена дошла ван службе, узела број телефона из црквеног календара, назвала свештеника и све службе јако гласно захтевајући да неко дође да је услужи....после пола сата је замолише да не урла и телефонира у цркви, па је тек настала фрка...тражи жена своја права као муштерије...

toliko daleko mogu da idu? Trazice jos i hleb iz odredjene pekare kao i vino koje mora biti najmanje godina star i na odredjenoj temperaturi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

КАд смо ишли да целивамо икону Пресвете Богородице Пећке, била једна жена, стала испред парохијског дома (нови парохијски испред цркве Св Саве), проповеда на сав глас

Не сећам се свега, давала је савете али вичући, веома гласно

Свештеник један хтео да је склони одатле, па га испрозивала, па су је пустили, па је наставила ....после престала

После сам је видео у Св Марка, била је мирна, и док смо целивали после литургије видим је , спрема се. Чуо сам је само мало негде у дну храма али су је брзо стишали

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

КАд смо ишли да целивамо икону Пресвете Богородице Пећке, била једна жена, стала испред парохијског дома (нови парохијски испред цркве Св Саве), проповеда на сав глас Не сећам се свега, давала је савете али вичући, веома гласно
mislim da znam o kojoj zeni je rec....pojavljuje se ona svuda....na predavanjima....i sl.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

mislim da znam o kojoj zeni je rec....pojavljuje se ona svuda....na predavanjima....i sl.

То је та

Морам да признам да ми је било веома смешно, али ипак не треба да ми буде јер очигледно нешто није ок

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

очигледно нешто није ок
da,,,,

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Na jednoj zanimljivoj stranici, gde su rusi pisali svoje doživljaje iz Srbije, pričitao sam da su začuđeni kako ispred naših crkvi ne stoje "odredi" baba, koje odlučuju ko sme a ko ne da uđe u crkvu... 

To bi ovde bio baš šik, mada ih ima untra koje zakeraju nešto, ali u principu nisu baš tako ratoborne kao ove ruske... 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Meni je čovek iz hora, dva puta raširio lepo novine i čituckao dok sam držao homiliju. Prvi put sam ga pustio, drugi put stao, dok nije primetio tišinu, a ja mu rekao da ćemo sačekati dok on pročita te važne članke, pa da nastavimo sa službom Božjom :) Posle više nije to praktikovao :)

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Meni je čovek iz hora, dva puta raširio lepo novine i čituckao dok sam držao homiliju. Prvi put sam ga pustio, drugi put stao, dok nije primetio tišinu, a ja mu rekao da ćemo sačekati dok on pročita te važne članke, pa da nastavimo sa službom Božjom :) Posle više nije to praktikovao :)

Neko ga je ranije uvredio da je nepismen pa je to morao dokazivati da nije cak pred Bogom :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pre dve godine bejah u Grckoj u jednom omanjem mestu. I oduzila se propoved na skoro pola sata i ja resim da sednem. I sednem na klupicu (tamo sve crkve imaju klupe i stolice i svi sede za vreme bogosluzenja). Posle par minuta bakica do mene se uredno nasloni na mene i slako zahrka :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

U crkvi Svetog Ante, možda je i Midraš bio, ne sećam se, bio kardinal Bozanić, misa svečana i u jednom momentu zvoni mobilni, tišina i svi gledamo u fratra a on se upleo u misnicu, traži telefon a telefon kao za inat sve glasnije i glasnije, a on zavrće misnicu pa dalmatinku pa pojas mu smeta, jedva dođe do telefona. Onda ga teatralno ugasi onako značajno baci pogled, a svi po refleksu zavukli ruke u džepove i brže isključuju i oni telefone.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...