Jump to content

Да је сада почео Други Светски Рат у Србији ја бих био...

Оцени ову тему

Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...  

69 члановâ је гласало

1. 1. Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...

• четник код Чиче
      32
    • недићевац
      4
    • љотићевац
      4
    • партизан
      7
    • не би се опредељивао
      21

Препоручена порука

Čuj kada bi sada bio drugi svjetski rat?Glupa tema!Kada bi baba imala .... bila bi dedo.Manite se čorava posla.Opet bi znači koji ste za četnike klali i ubijali ma vama je u genima da vodite ratove u kojima izgleda do Sudnjega dana ćete redovno dobijati po nosu.

Na pravoslavnom si forumu.Obrati pažnju na rečnik! Došao si u našu kuću da nas vređaš.I to radiš već danima.Sram te bilo kad bih ja nešto slično napisala na muslimanskom forumu za vas letela bih ko kofer odande.Smiri strasti inače znaš šta sledi!
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Da se potpiše sporazum nije odlučio knez Pavle već skupština. I to jednoglasno.

Znaci stao bi uz Hitlera? Fuj

Shvatas da bi mi u tom slucaju bili porazena strana u ratu? Verovatno Svojetska kolonija...

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Shvatas da bi mi u tom slucaju bili porazena strana u ratu? Verovatno Svojetska kolonija...

[offtopic] Pitanje je i kako bi tekao rat u tom slučaju, pošto je invazija na Jugoslaviju i Grčku odložila napad Nemačke na SSSR, pa ih je tamo uhvatila zima [/offtopic]

gringrin

Подели на овим сајтовима

Ma ne. Ugovor je predviđao da ne moramo da učestvujemo u borbi, da ne regrutuju naše vojnike i čak da njihovi vojnici ne prelaze preko naše teritorije. Šta bi lepše i bolje?

Ne bismo trpeli nikakve odmazde i što je najbitnije, ne bi onoliko ljudi poginulo u NDH.

WW2 je šematizovan na borbu dobra i zla, ja mislim da nema dobre i loše strane u ratu.

Подели на овим сајтовима

Moj pok. deda je imao 2 medalje iz pretposlednjeg rata - jednu partizansku i jednu četničku.

Kako koja vojska naidje - njega 'mobilišu'.

A on ... on je samo hteo da bude sa ženom i decom.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Мене би убили Маџари чим уђу у Бачку. Ако бих побегао у Срем, скончао бих у Јасеновцу. Срби би ме убили јер се не презивам на ић, а руски белогардејци би ме стрељали као издајника.

Што се тиче разметања јунаштвом и светим прецима, препоручио бих следећи цитат:

"...Видовдан, читај поплава беседништва које својом испразношћу и лицемерјем прети да засени некадашње Титине рођендане.

Главни јунаци Видовдана по беседницима су извесни витезови који су изабрали жртвовање за праву веру уместо живота на овоме свету и тако заслужили вечни џенет. Разлика између њих и Ал Каиде је изгледа само у томе што се ови Арапи жртвују за погрешну веру, па „маше“ џенет, иначе...

Цар Лазар и његови витезови завредили су царство небеско и вечно сећање и поштовање народа тиме што су преузели одговорност, извршили своју конкретну дужност на коју су се обавезали и по цену сопственог живота и тиме испунили сврху свог постојања на земљи.

Верујем да с њима у рају нису фанатици који су жртвовали свој живот за веру да би намеравано доспели у „џенет“, али јесу други обични људи који су своје дужности честито испуњавали – ковач који је добро сковао мач, Косовка и остале девојке које су видале ране, сељаци који су жњели јер су добро посадили."

Цео текст можете наћи на страници:

http://branali.blogspot.com/2011/06/blog-post_29.html

Подели на овим сајтовима

Немачка је поражена страна у рату...Италија, Мађарска, Норвешка, ... па чак и Бугарска...

Чек јел ово беху чланице европске уније...?? Па како ствари стоје и шта се дешава код нас.. то што смо ми нисмо били уз Хитлера ...рачуна нам се да смо ''Испали глупи у друштву'' што би реко Бане Бумбар и екипа...

И мислим да си и ти изненађен како ни једна од поменутих није руска(совјетска-својетска?) колонија.. а? Има мало... ;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Čuj kada bi sada bio drugi svjetski rat?Glupa tema!Kada bi baba imala .... bila bi dedo.Manite se čorava posla.Opet bi znači koji ste za četnike klali i ubijali ma vama je u genima da vodite ratove u kojima izgleda do Sudnjega dana ćete redovno dobijati po nosu.

Obzirom da ti je već par puta rečeno da 99% Pravoslavaca u čitavom svetu podržava četnike,nadam se da shvataš koliko si ljudi uvredio.

Tako da si banovan na dve nedelje

Подели на овим сајтовима

Деки, "босанац" не гледа на термин четник онако како већина то у Србији схвата: да је то била регуларна краљева војска која се борила против фашиста,

вјероватно човјек и не зна да је Дража Михаиловић предложен за америчку конгресну медаљу части, просто јер је педесет година форсиран имиџ

(на који су насјели и многи Срби) да су четници дивљаци који су клали, пљачкали и убијали све редом.

Ево једна анегдота која много тога говори:

кад је почео 2 свј рат (то у својој књизи помиње и Титов биограф Родољуб Чолаковић) већина народа у источној Босни отишла је у четнике,

будући да су они за народ представљали званичну војску њихове државе - Југославије, па тако и мој дјед.

Из четника је избачен недуго пошто им се прикључио зато што се јавно нашалио на рачун пар заробљених војника,

па је потом отишао у партизане и завршио као првоборац.

Кад сам то сазнао, постала ми је мало чудна прича о четницима као неким недисциплинованим варварима и идиотима:

ако већ пале, пљачкају, силују, кољу, убијају - како то да такав покрет избаци деду због најобичније шале,

то јест, на ком је нивоу војска ако се најобичнија шала сматрала недисциплином, а у партизанима је важио за једног од најбољих бораца?

Просто, није све црно-бијело, нити је историја коју смо учили у школи писана потпуно истинољубиво, него напротив,

по потреби онога који у том тренутку влада, и у тој варијанти увијек је побједник светац а поражени највећи ђаво.

И управо дедина прича како је од четника постао на крају официр ОЗНЕ потврђује и овај виц (који није случајно настао):

Uvatili partizani 45-te neke cigane svirače i pita partizan cigu:

- šta si ti bre radio u ratu?

- svirio kume.

- kome mamu ti ciganjsku

- četnicima kume

I normalno cigane pravac na robiju, na tucanje kamena. Razbijaju oni kamen kad jedan od svirača pita drugoga:

- šo bre kume ne kažeš da smo partizanima svirili

a upitani odgovori

- pa kako kume da lažem čoveka u oči kad smo njemu svirili.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Пс

У гласању сте заборавили и да додате опцију:

- фолксдојчер

- усташа

- домобран

- шверцер (сарађивао са свима)

Тад би резултати били реалнији :)

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Деки, "босанац" не гледа на термин четник онако како већина то у Србији схвата: да је то била регуларна краљева војска која се борила против фашиста,

вјероватно човјек и не зна да је Дража Михаиловић предложен за америчку конгресну медаљу части, просто јер је педесет година форсиран имиџ

(на који су насјели и многи Срби) да су четници дивљаци који су клали, пљачкали и убијали све редом.

Ево једна анегдота која много тога говори:

кад је почео 2 свј рат (то у својој књизи помиње и Титов биограф Родољуб Чолаковић) већина народа у источној Босни отишла је у четнике,

будући да су они за народ представљали званичну војску њихове државе - Југославије, па тако и мој дјед.

Из четника је избачен недуго пошто им се прикључио зато што се јавно нашалио на рачун пар заробљених војника,

па је потом отишао у партизане и завршио као првоборац.

Кад сам то сазнао, постала ми је мало чудна прича о четницима као неким недисциплинованим варварима и идиотима:

ако већ пале, пљачкају, силују, кољу, убијају - како то да такав покрет избаци деду због најобичније шале,

то јест, на ком је нивоу војска ако се најобичнија шала сматрала недисциплином, а у партизанима је важио за једног од најбољих бораца?

Просто, није све црно-бијело, нити је историја коју смо учили у школи писана потпуно истинољубиво, него напротив,

по потреби онога који у том тренутку влада, и у тој варијанти увијек је побједник светац а поражени највећи ђаво.

И управо дедина прича како је од четника постао на крају официр ОЗНЕ потврђује и овај виц (који није случајно настао):

Sve je to njemu objašnjeno mnogo puta ali je njemu slađi njegov Alija i istoričari koje je ta politika okotila koji nameću Draži i četnicima politiku etnički čiste Bosne,bez muslimana i Hrvata.

Čovek jednostavno ne razmišlja objektivno već ga vode njegove strasti.

Подели на овим сајтовима

Eto ja bi mogao biti domobran kao i moj deda što je bio :D

Hahahaha, tim je bilo hej, ti bili najpametniji, ratovali s prasićima i pilićima i okupirali stolove po krčmama! Evo njihovo "bojište", krčma, lokanda neka iliti pivnica, hahahaha!

prst ka gore

1260955460_trnka.jpg

Подели на овим сајтовима

Пс

У гласању сте заборавили и да додате опцију:

- фолксдојчер

- усташа

- домобран

- шверцер (сарађивао са свима)

Тад би резултати били реалнији :)

ja bi dodala i muzicar :)

http://www.youtube.com/watch?v=ezMXlxVao8g