Jump to content

Да је сада почео Други Светски Рат у Србији ја бих био...

Оцени ову тему

Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...  

69 члановâ је гласало

1. 1. Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...

• четник код Чиче
      32
    • недићевац
      4
    • љотићевац
      4
    • партизан
      7
    • не би се опредељивао
      21

Препоручена порука

• 1 month later...

T

u se slažemo.Samo me brine to da je najveći broj glasača dao njima glas.Znači dobrim djelom se slažu sa onim što su oni uradili.

ako znaš da je neko nešto uradio što nije dobro.I ti poslije svea daješ glas njemu zar se ne poistovječuješ tim svojim glasom sa njim?

Svi su u tom ratu radili ono što nije dobro, a to su radili i u ovom poslednjem. Umesto da smo razvijali ekonomiju i jačali državu mi smo je rastakali i međusobno se klali. Neka te ne iznenađuje ovaj rezultat. Srbi su u 2.Sv.ratu uglavnom bili u partizanima. Posle rata srbi su se masovno odricali svog nacionalnog imena u korist zajedničkog jugoslavenstva. Danas, kada se osvrnemo na sve to, možemo samo da mislimo da bi bilo bolje da smo svi bili u četnicima. Što se zločina tiče, moraš znati da su partizani pobili hiljade ljudi i momaka po šumadiji, ako im je neko iz kuće bio u četnicima. Još i ovo, po Bosni su zločine radili bosanski četnici, isto kao i po mojoj Dalmaciji samo su ovi u Dalmaciji to radili svom narodu. Sve se to svodilo na "oko za oko, zub za zub". Draža je imao komandu nad svima njima koliko ti i ja. Opširna je to tema. Međutim, izgleda da nema kraja našoj gluposti. Pogledaj sad tog muftiju u Raškoj. Sav narod teško živi, a on koristi nesreću za svoje interese. Da se tako ponaša neki hrišćanski sveštenik u bilo kojoj muslimanskoj zemlji reci mi koliko bi opstao? Sve što nije valjalo u SFRJ trebali smo popravljati, a ne rastavljati.

Подели на овим сајтовима

Jovo Kapičić je javno rekao da su Srbi ipak u većem broju bili u četnicima...

Duga je istoriska priča,šta i kako i zašto su pobedili partizani na kraju...

Može da priča šta hoće, postoji sasvim dovoljno podataka koji će ga demantovati. Zašto su pobedili partizani? Odgovor je povezan sa saveznicima tj. Draža nije pristajao na vršenje diverzija po Srbiji jer je odmazda bila neprihvatljiva, ali Titu nije bila nikakav problem. Diverzije su saveznicima bile ključni momenat (isto kao i uvlačenje Jugoslavije u rat) zbog poznatih razloga koji su čisto strateške prirode. Zbog toga menjaju svoj pređašnji stav i odustaju od podrške Draži, a odlučuju se za Tita. Moram još i ovo da dodam kad je reč o partizanima. Razgovarala sam sa dosta običnih ljudi koji su bili u partizanima. Oni pojma nisu imali o partiji, politici, čak ni o identitetu samog Tita nisu znali ništa. U jedinicama su postojale partijske ćelije koje su držale sastanke i donosile odluke, a da borci o tome nisu ništa znali. Jedan deda mi je rekao da su im došli u selo neki ljudi iz Splita i pričali o tome kako neće biti ni sirotinje ni bogatih, svi će imati koliko im treba i biće zajedno sa rusima, a oni su se složili da je to dobro i da je najbolje da budu sa rusima jer su i oni srbi. Ljudi su se uključivali u borbu iz prostog razloga da se odbrane od okupatora. To je uglavnom bio prost narod. Posle rata polako su uvideli da je ispalo nešto sasvim drugo. Većina ih je bila takvih.

Подели на овим сајтовима

Kapičić je rekao konkretno za šumadiju...

Za vreme debate jedan poslanik je upitao Čerčila: "Gospodine predsedniče, znate li vi koga pomažete u Jugoslaviji?"

"Da", odgovorio je Čerčil.

"Da li zante da su oni komunisti?"

"A sad jedno pitanje za vas, poslaniče", obratio se Čerčil. "Gde ćete vi živeti posle ovog rata?"

"Zna se, naravno, u Engleskoj."

"A šta se vi onda toliko brinete ko će u Jugoslaviji vladati posle rata" — i dodao ozbiljno - "pomagaću i crnog đavola, to jest onoga koji se bori protiv Hitlera, da biste vi posle rata slobodno živeli u Britaniji..."

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Moji su svi bili u Cetnicima i Nedicevcima ja bih se licno odlucio za Cetnike naseg Cice !!! Nego bosanac sta ti bre ovde pricas nauci malo istoriju pricas da su za tebe Cetnici i Ustase isto ?? Tu vasu propagandu da su Cetnici i Srbi zlocinci mozez propagirati u Zagrebu posto su tvoji "bosnjaci " zajedno ratovali sa Ustasama i Hitlerom ili su mozda pripadnici SS-Handzar Divizije bili mirotvorci ?!

Подели на овим сајтовима

Moji su svi bili u Cetnicima i Nedicevcima ja bih se licno odlucio za Cetnike naseg Cice !!! Nego bosanac sta ti bre ovde pricas nauci malo istoriju pricas da su za tebe Cetnici i Ustase isto ?? Tu vasu propagandu da su Cetnici i Srbi zlocinci mozez propagirati u Zagrebu posto su tvoji "bosnjaci " zajedno ratovali sa Ustasama i Hitlerom ili su mozda pripadnici SS-Handzar Divizije bili mirotvorci ?!

http://www.ravnogorskipokret-otadzbinesrpske.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=19

Подели на овим сајтовима

Znam za te jedinice inace Draza nista nije imao protiv Muslimana ima i jedan govor " Brat je mio koje vjere bio" inace recenica Vuka Karadzica u kom Draza govori o postovanju Srba i Muslimana itd nego nazalost vecina Muslima su bili "Hrvatsko cvijece" i ratovali su na strani Hitlera i Ustasa protiv Srba !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...