Jump to content

Veliki prasak - prvi broj časopisa ateista srbije....

Оцени ову тему

Препоручена порука

To svakako nije najlogicniji korak, jer takvo ponasanje sigurno da ne vodi ka nekom dubljem ispunjenju mojih potreba, zelja. To da je covek samo zivotinja u borbi za opstanak - prestao je to da bude sa pojavom razuma i civilizacije.

У атеистичком референтном систему разум и цивилизација нису квалитативно различити од инстинкта и крда. Какво "дубље" испуњење твојих "жеља"? Шта има ту да буде дубље, ти си само парче земље које ће сутра бити храна за црве. Твој живот је само чекање смрти.

Ti si pobrkao doslednog ateistu sa Niceom.

Narvno da ima smisla, ako su moji licni ideali takvi. Nema objektivnog smisla, ali to nije neophodno.

Нисам побркао. За атеисту лични идеали су патетични и бесмислени. Нема никаквог смисла имати било какве идеале.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Твој живот је само чекање смрти.

Ne...

Tvoj zivot je samo cekanje smrti.. zato si izmislio religiju da nadjes utehu u tome. Ja sa smrcu nemam nikakav problem :cheesy2:

U stvari. Razgovori sa ateistima, na ovoj osnovi nikad i nigde nisu doveli do nečeg konkretnog. Ateista jednostavno, ne toliko zbog svog ličnog intelektualnog stanja, već zbog uticaja društva u kome je rastao, dogmatskog razmišljanja, koje je gore od bilo kojeg verskog "dogmatskog" razmišljanja, nije u stanju da se zapita ključno pitanje, a to je svakako, od kuda zakonitost u svetu, ako je taj svet, koji postoji oko njega, nastao stihijski sam od sebe. Od kuda taj svet? Kako je moguće da on postoji takav kakav je? Ako je stihija osnova sveta, kako je to moguće da postoje rodovi i vrste koje su iste među sobom, i kako svaki novi član roda ili vrste nije drugačiji? Ne pitaju se odkud u zakonima, koje otkrivaju i sami ateistički naučnici, toliko logike? Ne mogu sebi da dozvole razmišljanje da postoji UM iza svega toga...Ima toga još. Naravno, na ovakva pitanja, odgovaraju salvama budalaština, često sa argumentom ad hominem, posebno kada ih vernici pitaju da to objasne...Dođu i ateisti do velikog praska, ali tu stanu, jer ne znaju šta dalje...Otkuda, Veliki prasak? Kako to da je nastao baš tada, a ne ranije ili kasnije. Zato je uzaludno. No, niko od njih nije definitivno izgubljen. Bog svima gađa srce, i često se događa da se i oni otvore, pa kad vide da svet ima svrhu, i da iza njega, na prvom mestu, po činjenicama iz te iste prirode, stoji UM i LIČNOST, a ne stihija - otvore im se i oči.

Zapitao sam se... i nasao odgovor u antropickom nacelu...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zajednistvo je moguce bez boga...

Gospodin Erik VItaker je uradio jedan izvanredan projekat. Postavio je na youtube video sebe kako diriguje i note svoje kompozicije. Zatim zamolio sve ljude dobre volje da ucestvuju u posalju mu svoj snimak pevanja gde god da se nalaze... ovo je proizvod. Molim vas pogedajte ceo klip.

nakon toga je uradio jos veci projekat ali evo o svemu tome mozete videti ovde, na TED-u:

Kad bi smo nekad ostvarili kontakt sa drugom civilizacijom, ovo bih voleo da vide prvo... ne nasa religijska uverenja, jer bi ih to totalno zbunilo i sludelo...

Подели на овим сајтовима

Ne...

Tvoj zivot je samo cekanje smrti.. zato si izmislio religiju da nadjes utehu u tome. Ja sa smrcu nemam nikakav problem ;)

Ниси ме баш разумео у претходних пар постова. Не кажем да треба да имаш проблем (мада изгледа да имаш), већ кажем да као атеиста не можеш да причаш о "људскости", "идеалима" и осталим бесмислицама. Шта ће ти то уопште? Чак и да си Леонардо да Винчи па те памте са 1000 година, на крају ће све то завршити као космичка прашина. Глупо је уопште трудити се, женке можеш да импресионираш једноставније. Мада је и то бесмислено.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

У атеистичком референтном систему разум и цивилизација нису квалитативно различити од инстинкта и крда. Какво "дубље" испуњење твојих "жеља"? Шта има ту да буде дубље, ти си само парче земље које ће сутра бити храна за црве. Твој живот је само чекање смрти.

- Pa ja mislim da svakako jesu. To je kao da kazes da ziva bica nisu kvalitativno drugacija od nezive stvari, zato sto su oba proizvod prirodnh procesa.

- Ja svakako nisam samo to. Ja imam svojstva koje parce zemlje nema - empatiju, razum i sposobnost da imam ideale. Samim tim ne mogu biti isto sto i parce zemlje.

Нисам побркао. За атеисту лични идеали су патетични и бесмислени. Нема никаквог смисла имати било какве идеале.

Ko sto rekoh ima smisla, samo ne objektivnog.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ne...

Tvoj zivot je samo cekanje smrti.. zato si izmislio religiju da nadjes utehu u tome. Ja sa smrcu nemam nikakav problem ;)

Ниси ме баш разумео у претходних пар постова. Не кажем да треба да имаш проблем (мада изгледа да имаш), већ кажем да као атеиста не можеш да причаш о "људскости", "идеалима" и осталим бесмислицама. Шта ће ти то уопште? Чак и да си Леонардо да Винчи па те памте са 1000 година, на крају ће све то завршити као космика прашина. Глупо је уопште трудити се, женке можеш да импресионираш једноставније. Мада је и то бесмислено.

Ja mislim da ti imas jednu totalno pogresnu sliku o tome kako ateista treba da izlgeda pa pokusavas da je postopoto uguras i moje shvatanje religije.

Moras da shvatis da meni ateisam ne predstavlja ni truncicu vaznosti u zivotu koliko tebi predstalja religija. Moj se zivot ne vrti oko ateisma... ateizam nije moj nacin zivota nego samo jedno od zivotnih ubedjenja. Kad nisam na prstgore ja o ateizmu ne razmisljam ni sekund vremena... ali razmisljam o zivotu i neizmerno ga volim i trudim se da sto je moguce vise, da moje postojanje ima nekog smisla u sadasnjem trenutku i da, koliko je u mojoj moci, ljudima koji me okruzuju ucinim zivot makar malo manje komplikovanim ili nesrecnim.

jednaog dana cu umreti i prestati da postojim... pa sta... ako sam zivot proveo u optimizmu i ako sam ga dobrim delom ziveo za druge umirem kao ;) covek. Sta ce mi visi smisao... zasto to mora da bude vazno. vazan je ovaj trenutak jer za mene postoji samo jedna "istina":

Covek zivi vecno... dok ne umre...

Подели на овим сајтовима

Ja koliko vidim ni ateisti nisu krvozedne zivotinje koje nisu sposobne za ljubav i da vide dobro u ljudima... ne ubijajau ljude po ulici i ne cine zverstva... zasto li je to tako kad je njima postojanje obesmilsleno...

Још увек не, превише их је мало за тако нешто, али када њихов број довољно порасте испузаће из својих мрачних јазбина и брлога и кренути у крвави поход против свега доброг и пристојног. Поједине групице већ излазе на светлост дана.

the_lord_of_the_rings_the_fellowship_of_the_ring_004.jpg

Подели на овим сајтовима

Још увек не, превише их је мало за тако нешто, али када њихов број довољно порасте испузаће из својих мрачних јазбина и брлога и кренути у крвави поход против свега доброг и пристојног. Поједине групице већ излазе на светлост дана.

kako si uspeo da provalis nas tajni plan!!!

Mi se grupisemo u podzemlju i cekamo trenutak da srusimo crkvu i zapalimo religiju a zemlju da pretvorimo u veciti blud razvrat i da se besmisleno ubijamo iz zabave i dosade...

(dobro ne bas veciti, posto cemo se svi poubijati u roku od par godina, ali bar cemo se nauzivati u to kratko vreme)

Подели на овим сајтовима

kako si uspeo da provalis nas tajni plan!!!

Mi se grupisemo u podzemlju i cekamo trenutak da srusimo crkvu i zapalimo religiju a zemlju da pretvorimo u veciti blud razvrat i da se besmisleno ubijamo iz zabave i dosade...

(dobro ne bas veciti, posto cemo se svi poubijati u roku od par godina, ali bar cemo se nauzivati u to kratko vreme)

The-One-Ring2-3.jpg

Ето како

Подели на овим сајтовима

Морао сам да мало зачиним тему, закачили сте се за досадан часопис који и онако нико неће читати. А досадан јесте и то морате признате. Чак и плејбој убаци још неку тему поред голотиње , а ови се ухватили једног те истог ко пијан плота.

Подели на овим сајтовима

Ne...

U stvari. Razgovori sa ateistima, na ovoj osnovi nikad i nigde nisu doveli do nečeg konkretnog. Ateista jednostavno, ne toliko zbog svog ličnog intelektualnog stanja, već zbog uticaja društva u kome je rastao, dogmatskog razmišljanja, koje je gore od bilo kojeg verskog "dogmatskog" razmišljanja, nije u stanju da se zapita ključno pitanje, a to je svakako, od kuda zakonitost u svetu, ako je taj svet, koji postoji oko njega, nastao stihijski sam od sebe. Od kuda taj svet? Kako je moguće da on postoji takav kakav je? Ako je stihija osnova sveta, kako je to moguće da postoje rodovi i vrste koje su iste među sobom, i kako svaki novi član roda ili vrste nije drugačiji? Ne pitaju se odkud u zakonima, koje otkrivaju i sami ateistički naučnici, toliko logike? Ne mogu sebi da dozvole razmišljanje da postoji UM iza svega toga...Ima toga još. Naravno, na ovakva pitanja, odgovaraju salvama budalaština, često sa argumentom ad hominem, posebno kada ih vernici pitaju da to objasne...Dođu i ateisti do velikog praska, ali tu stanu, jer ne znaju šta dalje...Otkuda, Veliki prasak? Kako to da je nastao baš tada, a ne ranije ili kasnije. Zato je uzaludno. No, niko od njih nije definitivno izgubljen. Bog svima gađa srce, i često se događa da se i oni otvore, pa kad vide da svet ima svrhu, i da iza njega, na prvom mestu, po činjenicama iz te iste prirode, stoji UM i LIČNOST, a ne stihija - otvore im se i oči.

Zapitao sam se... i nasao odgovor u antropickom nacelu...

To upravo i dokazuje ono što rekoh. Počneš od sredine pa ideš ka kraju - do koga ne dođeš, da bi pokazao nastavak.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Gospodin Erik VItaker je uradio jedan izvanredan projekat. Postavio je na youtube video sebe kako diriguje i note svoje kompozicije. Zatim zamolio sve ljude dobre volje da ucestvuju u posalju mu svoj snimak pevanja gde god da se nalaze... ovo je proizvod. Molim vas pogedajte ceo klip.

Глупости. У чему је сврха? Нема никакве суштинске разлике између њих и крда крава које мучу на ливади. Краве бар дају млеко.

Kad bi smo nekad ostvarili kontakt sa drugom civilizacijom, ovo bih voleo da vide prvo... ne nasa religijska uverenja, jer bi ih to totalno zbunilo i sludelo...

Баш ме заболе шта ће да виде прво. Шта ће нам контакт са другом цивилизацијом? Ко да је нека разлика да ли ћемо да трунемо заједно или посебно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...