Jump to content

Veliki prasak - prvi broj časopisa ateista srbije....

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Zvonko

Ne mogu da verujem da i ti spadas u onu grupu ljud koji veruje da ne mozes ziveti moralan zivot bez biblije... malo sam razocaran, ali nema veze... iako govori o nesebicnom "pozrtvovanju" ovo je jedan od hriscanski najsebicnijih postova koje sam procitao na forumu...

- Na ideju da cemo jednog dana pobediti smrt, Aleksandrov prvi komentar je "A sta ja imam od toga sad?"

- Ti ne vidis smisao u pozrtvovanju za druge ukoliko za tebe ne postoji smisao postojanja dat od boga...

- Na temi o molitvi ste me ubedjivali da vi i ne ocekujete da ce molitva konkretno umoliti boga da deluje  i nekom pomogne nego da sluzi da se onaj koji moli u sebi uzdigne na neki nivo zarad sopstvenog sadejstva sa gospodom (ma super, samo sto onaj za koga se molis nema neke koristi od tvog sopstvenog "uzdizanja")

mnogo je sve to sebicno, i iako govorite drugacije, zapravo stavlja individuu i sopstvene potrebe u prvi plan

Ja koliko vidim ni ateisti nisu krvozedne zivotinje koje nisu sposobne za ljubav i da vide dobro u ljudima... ne ubijajau ljude po ulici i ne cine zverstva... zasto li je to tako kad je njima postojanje obesmilsleno...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Nije u pitanju samo gen ima mnogo drugih faktora koji uticu na starenje a koje ne mozemo da sprecimo.

A i da se nadje taj gen pa sta obicni ljudi nece imati nikakvu korist od toga posto bi takva besmrtnost

bila dostupna samo nekolicini.

i to se ko aleksandar opasno omasujes poentu... ti govoris  o nekakvoj pobedi medicinskoj pobedi nad smrcu, a jakazem: Ako mi SAD smo na pragu pobede fizicke smrti od starenja, sta mozemo da ocekujemo za 1000 godina kao ljudi?

Znam da ti nemas nista od toga... ajde reci mi pa da se upucam  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

jel znas da u poslednjih 10 postova nisi nista smisleno napisao... samo nesto komentarises ko uvredjeno dete...  klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' />

Подели на овим сајтовима

Ja koliko vidim ni ateisti nisu krvozedne zivotinje koje nisu sposobne za ljubav i da vide dobro u ljudima... ne ubijajau ljude po ulici i ne cine zverstva... zasto li je to tako kad je njima postojanje obesmilsleno...

Nije njihovo postojanje obesmišljeno, već ne shvataju koja je svrha njihovog postojanja. Dobro postoji u svakom čoveku, i gle čuda, to ne zavisi od čoveka - znači stvoren je takav. Ako je stvoren - a jeste, jer se sam nisi napravio, očigledno je da je istočnik tvog postojanja van tebe - i da taj istočnik nije stihija, već neko ko te je stvorio sa namerom da baš takav budeš - i ti i svaki drugi čovek. Pogrešno shvatanje slobode koju čovek ima udaljava istog od sopstvene svrhe i cilja.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Nije u pitanju samo gen ima mnogo drugih faktora koji uticu na starenje a koje ne mozemo da sprecimo.

A i da se nadje taj gen pa sta obicni ljudi nece imati nikakvu korist od toga posto bi takva besmrtnost

i to se ko aleksandar opasno omasujes poentu... ti govoris  o nekakvoj pobedi medicinskoj pobedi nad smrcu, a jakazem: Ako mi SAD smo na pragu pobede fizicke smrti od starenja, sta mozemo da ocekujemo za 1000 godina kao ljudi?

Znam da ti nemas nista od toga... ajde reci mi pa da se upucam  :cheesy2:

Nismo na pragu i necemo nikad biti zato sto starenje nije samo stvar gena. Ima oko 300 teorija o starenju, i jedna od njih je da starenje izazivaju slobodni radikali molekuli koji se nalaze u vazduhu. Znaci svakim udisajem kiseonika dolazi do ostecenja celija i samim tim i starenja. Zato vaskrsenje Isusa Hrista resava problem smrtnosti bice novo nebo i nova zemlja i donosi besmrtnost svima jednako a ne samo pojedincima.
Подели на овим сајтовима

jel znas da u poslednjih 10 postova nisi nista smisleno napisao... samo nesto komentarises ko uvredjeno dete...  klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' />

0110_hahaha...uvređeno dete... ma nemoj  smajolik78 A šta se sa tobom može smišljeno razgovarati osim odgovaranja na budalaštine?

Ups... nedosledan sam...sad opet sam pokušao da testiram, imaš li intelektualnih mogućnosti da razgovaraš kao normalan čovek 0203_cool...Šta ću, uvek se nadam da će intelekt darovan od Boga pobediti, ali pošto za tebe Boga nema, izgleda nema ni tog dara.

Подели на овим сајтовима

Часопис је überglup и не заслужује озбиљнију пажњу. Џабе сам губио време, али сам очекивао неке конструктивне текстове око којих би се могло расправљати. Овако... само, опет и опет празно брбљање са кафанским аргументима и "шалама" истог ранга.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

@Zvonko

Ne mogu da verujem da i ti spadas u onu grupu ljud koji veruje da ne mozes ziveti moralan zivot bez biblije... malo sam razocaran, ali nema veze... iako govori o nesebicnom "pozrtvovanju" ovo je jedan od hriscanski najsebicnijih postova koje sam procitao na forumu...

Нисам то рекао. Рекао сам да ако си доследан атеиста, тј. изведеш своје постулате логички до краја, не можеш да поштујеш "људскост". То можеш само ако зажмуриш на једно атеистичко око, па се утопиш у опште прихваћене норме.

- Na ideju da cemo jednog dana pobediti smrt, Aleksandrov prvi komentar je "A sta ja imam od toga sad?"

- Ti ne vidis smisao u pozrtvovanju za druge ukoliko za tebe ne postoji smisao postojanja dat od boga...

Не, него кажем да пожртвовање нема никаквог смисла ни оправдања у атеизму. Ако је "добро" само привремено, онда није ни по чему важније ни пожељније од "зла", напротив. Осим тога, у чему је уопште разлика добра и зла? Ако је живот само привремена флуктуација у ентропији Универзума, на основу чега она правити моралну разлику између две равноправне појаве? Шта има везе шта ради зрнце прашине на рубу неке провинцијске галаксије...

Не доказујем овде Бога, него ти помажем да будеш прави атеиста.

Па зашто је то тако?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Znam da ti nemas nista od toga... ajde reci mi pa da se upucam  klapklap

Nismo na pragu i necemo nikad biti zato sto starenje nije samo stvar gena. Ima oko 300 teorija o starenju, i jedna od njih je da starenje izazivaju slobodni radikali molekuli koji se nalaze u vazduhu. Znaci svakim udisajem kiseonika dolazi do ostecenja celija i samim tim i starenja. Zato vaskrsenje Isusa Hrista resava problem smrtnosti bice novo nebo i nova zemlja i donosi besmrtnost svima jednako a ne samo pojedincima.

Ne vredi... ti si idalje zarobljen u ovoj ljusturi i ne umes da otvori um za ono sto tek sledi i mozda nisi kadar da napravis taj leap of faith... nije svima da to da gledaju unapred, jel tako 0203_cool

jel znas da u poslednjih 10 postova nisi nista smisleno napisao... samo nesto komentarises ko uvredjeno dete...  0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' />

smajolik78...uvređeno dete... ma nemoj  greengrin A šta se sa tobom može smišljeno razgovarati osim odgovaranja na budalaštine?

Ohoo.. evo jednom smislenog posta bravo!    NOT!

Подели на овим сајтовима

Управо у томе је поента што је то људскост. Ако смо ми пролазни, ако сам ја само животиња у борби за опстанак - шта ће ми онда све то? Само ми смета. Онда је најлогичније да будем суров, себичан и да употребљавам силу против других колико год могу. То је једини закључак до ког као доследни атеиста можеш да дођеш.

To svakako nije najlogicniji korak, jer takvo ponasanje sigurno da ne vodi ka nekom dubljem ispunjenju mojih potreba, zelja. To da je covek samo zivotinja u borbi za opstanak - prestao je to da bude sa pojavom razuma i civilizacije.

Као што је Аца рекао - људскост потпуно губи смисао ако је пролазна. Нема никаквог смисла да се човек жртвује за ближњег, чак ни за најрођенијег, ако љубав не превазилази пролазност. Ми смо хришћани само људи који доследно верују у добро у људима. Доследан атеиста не може да поштује "људскост", већ јој се руга као бескорисној слабости.

Ti si pobrkao doslednog ateistu sa Niceom.

Narvno da ima smisla, ako su moji licni ideali takvi. Nema objektivnog smisla, ali to nije neophodno.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

U stvari. Razgovori sa ateistima, na ovoj osnovi nikad i nigde nisu doveli do nečeg konkretnog. Ateista jednostavno, ne toliko zbog svog ličnog intelektualnog stanja, već zbog uticaja društva u kome je rastao, dogmatskog razmišljanja, koje je gore od bilo kojeg verskog "dogmatskog" razmišljanja, nije u stanju da se zapita ključno pitanje, a to je svakako, od kuda zakonitost u svetu, ako je taj svet, koji postoji oko njega, nastao stihijski sam od sebe. Od kuda taj svet? Kako je moguće da on postoji takav kakav je? Ako je stihija osnova sveta, kako je to moguće da postoje rodovi i vrste koje su iste među sobom, i kako svaki novi član roda ili vrste nije drugačiji? Ne pitaju se odkud u zakonima, koje otkrivaju i sami ateistički naučnici, toliko logike? Ne mogu sebi da dozvole razmišljanje da postoji UM iza svega toga...Ima toga još. Naravno, na ovakva pitanja, odgovaraju salvama budalaština, često sa argumentom ad hominem, posebno kada ih vernici pitaju da to objasne...Dođu i ateisti do velikog praska, ali tu stanu, jer ne znaju šta dalje...Otkuda, Veliki prasak? Kako to da je nastao baš tada, a ne ranije ili kasnije. Zato je uzaludno. No, niko od njih nije definitivno izgubljen. Bog svima gađa srce, i često se događa da se i oni otvore, pa kad vide da svet ima svrhu, i da iza njega, na prvom mestu, po činjenicama iz te iste prirode, stoji UM i LIČNOST, a ne stihija - otvore im se i oči.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...