Jump to content

Veliki prasak - prvi broj časopisa ateista srbije....

Оцени ову тему

Препоручена порука

A on se svodi na borbu protiv Vere i Crkve a ne na dokazivanje postojanja ili ne postojanja Boga.

ne lupaj bilbija... sta me boli uvo da dokazujem da ne postoji bog... negacija se ne dokazuje, ali dzabe ja to ponavljam neko jednostavno nije hteo da ide  u skolu...

Ne ovako cemo-

ja kazem JA UMEM DA LETIM!

na koje je odgovornost dokazicanja? na meni da dokazem svoju tvrdnju ili na tebi da dokazes da nisam u pravu?

pa ajde onda, dokazi da ne umem da letim... eto ti negacija za dokazivanje!

Pa u tome je problem Mracnjak. Bilo bi lepo i korisno slusati ili citati raspravu jednog obrazovanog ateiste se jednim obrazovanim teologom. Ali koliko ja kapiram "nasi" ateisti su tu tanki. I sve svode na ono udarnicko "o-ruk" rusenje vere u Boga.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A on se svodi na borbu protiv Vere i Crkve a ne na dokazivanje postojanja ili ne postojanja Boga.

ne lupaj bilbija... sta me boli uvo da dokazujem da ne postoji bog... negacija se ne dokazuje, ali dzabe ja to ponavljam neko jednostavno nije hteo da ide  u skolu...

Ne ovako cemo-

ja kazem JA UMEM DA LETIM!

na koje je odgovornost dokazicanja? na meni da dokazem svoju tvrdnju ili na tebi da dokazes da nisam u pravu?

pa ajde onda, dokazi da ne umem da letim... eto ti negacija za dokazivanje!

Pa u tome je problem Mracnjak. Bilo bi lepo i korisno slusati ili citati raspravu jednog obrazovanog ateiste se jednim obrazovanim teologom. Ali koliko ja kapiram "nasi" ateisti su tu tanki. I sve svode na ono udarnicko "o-ruk" rusenje vere u Boga.

Ne mogu da sporim.. ima medju ateistima jednako zatucanih kao i medj vernicima... ja poalzim od pretpostavke da se ovde ne bavimo njima... tj. ostavimo sad ekstreme po strani...( narocito sto tu religija nepobedivo prednjaci smej.gif )

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Осим Мрачњака који покушава да непријатељу стане на црту наоружан пластичном чачкалицом.

Drago mi je da me dozivljavas kao "borca"... mada, istina je totalno daleko od izrecenog smej.gif

Опсесија смрћу није ништа ново, био сам и ја у тој фази. То је само узалудан покушај да се реши проблем постојања зла (и смрти као неговог врхунца) "предозирањем". Хард рокери, хеви металци и многи други покушавају се "ругају смрти", али то не вреди ништа.

Da svaki vernik uziva  u zivotu bar pola od onoga koliko ja u njemu uzivam, svet bi bio mnogo lepse mesto smej.gif

You talkin' to me...?  smej.gif

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Vec sam jednom napisao: Veru ili (religiju) NIKO ne moze da "srusi", to potpisujem!

A to bi bio i najgori moguci scenario jer na taj nacin od religije pravis mucenika koji ce kad tad da vaskrsne, i to mnogi ateisti ne shvataju...

Religija ce nestati jednog dana... ali to nece biti ni zbog nauke niti zbog ateista... bice zbog nje same... religija moze da se unisti samo tako sto ce sama u sebe da se urusi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Vec sam jednom napisao: Veru ili (religiju) NIKO ne moze da "srusi", to potpisujem!

A to bi bio i najgori moguci scenario jer na taj nacin od religije pravis mucenika koji ce kad tad da vaskrsne, i to mnogi ateisti ne shvataju...

Religija ce nestati jednog dana... ali to nece biti ni zbog nauke niti zbog ateista... bice zbog nje same... religija moze da se unisti samo tako sto ce sama u sebe da se urusi...

Настави. Срушиће сама себе тако што ће ?  smej.gif

Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће

у најскривенијем језгру његове личности.

Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе

и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено,

али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче

вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта

може и шта треба да постане.

Виктор Франкл

Подели на овим сајтовима

Sve koji misle da negacija MOZE da se dokaze...

Доказано је да Земља није равна плоча. Нпр, кад у математици докажеш да је неки скуп коначан, то онда значи да он није бесконачан. И потпуно је свеједно да ли ћеш рећи да је коначан или није бесконачан.

Сви природни бројеви су већи од нуле = Ниједан природан број није мањи или једнак нули.

Подели на овим сајтовима

Onomad sam napisao da ce taj casopis biti neka pozitivisticka ujdurma. Pogresio sam se. Nije ni pozitivisticka.

Pamflet najobicniji.

Dajte ljudi stvarno moze to mnoogo mnogo bolje. Imate Onfrea, Sartra, Kamia,  Hemingveja, Nietzschea a vi

vecito vrtite te neozbiljne analogije sa deda mrazom.

I dokle cete vise da ponavljate tu besmislicu da su ljudi osnovali religije tako sto su pokusavali da objasne

prirodne pojave. Dokle? Kad je to jedan tezak istorijsko antropoloski falsifikat.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...