anajrim Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Nije trazio. Prica pocinje dijalogom Boga i djavola a ne njegovim nadimanjem. Svaki pokusaj bogoslovlja da se resi dilemom nadmenosti ili smirenja nije zahvalan. Jov mu to dodje kao neko ko se ne pita uopste. Njemu bolno testiranje svakako predstoji bas zato sto je pravedan. .......da li to onda znaci da je Jov bio,ustvari kusan od Boga...da se vidi sta jedna bezuslovna ljubav moze da podnese...ali ne kusan radi kusanja jer Bog sve zna,vec kao svjedocanstvo svima... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Nije trazio. Prica pocinje dijalogom Boga i djavola a ne njegovim nadimanjem. Svaki pokusaj bogoslovlja da se resi dilemom nadmenosti ili smirenja nije zahvalan. Jov mu to dodje kao neko ko se ne pita uopste. Njemu bolno testiranje svakako predstoji bas zato sto je pravedan. .......da li to onda znaci da je Jov bio,ustvari kusan od Boga...da se vidi sta jedna bezuslovna ljubav moze da podnese...ali ne kusan radi kusanja jer Bog sve zna,vec kao svjedocanstvo svima... victory78 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Nije trazio. Prica pocinje dijalogom Boga i djavola a ne njegovim nadimanjem. Svaki pokusaj bogoslovlja da se resi dilemom nadmenosti ili smirenja nije zahvalan. Jov mu to dodje kao neko ko se ne pita uopste. Njemu bolno testiranje svakako predstoji bas zato sto je pravedan. .......da li to onda znaci da je Jov bio,ustvari kusan od Boga...da se vidi sta jedna bezuslovna ljubav moze da podnese...ali ne kusan radi kusanja jer Bog sve zna,vec kao svjedocanstvo svima... victory78 ........joj divno mi je to,al' sta cu,ja prvo kaznim,pa tek onda dokazujem eventualnu nevinost slava3 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Још мало о болу. Ево једне песме чика Јове Змаја. Ко ти рани срну милокрвну ? Ранило је момче пустоловче, које не зна како ране тиште. Је ли пала срна милокрвна да издане, па да јој одлане ? Није пала већ се затрчала стигла легла на меко криоце Томанији милокрвној моми. Пита срну Томанија млада "Ко то пуче, пак те не утуче, те се мучиш на овоме свету ?" Насмија се срна милокрвна "А што питаш Томанијо тужна ? Знаш ти добро момче пустоловче које не зна како ране тиште А ја знадем сузе твоје горке Наше сузе с извора једнога. Па зато сам теби дотрчала, да изданем на криоцу твоме, ти издани на срдашцу моме." Песму сам ставио због "које не зна како ране тиште". Какав би нам живот био да нисмо осетили бол, да ли би смо могли да осетимо сажаљење и љубав према онима који пате ?Да ли бисмо били пажљиви према другима када не би смо знали шта је патња ?И сам Јован Јовановић Змај је итекако упознао бол, доживео је смрт вољене жене и деце, да ли је то утицало на његов рад , на писање толиких песама за децу? Можда је онда бол Божији благослов, а не казна. И на крају зар није Христос предао себе на жртву да нас спасе, јер је осећао пуноћу патње човека на земљи и можда тако треба схватити Његове речи "блажени који плачу". Можда за бол важи исто као за саблазни 1. А ученицима рече: Није могуће да не дођу саблазни; али тешко ономе с кога долазе;Лк17.1. И за крај једно питање Да можете да свој бол пребаците на другог човека, непознатог, да пати уместо вас, да ли бисте то учинили ? PS:То су нека моја размишљања, и извињавам се ако не одговарају овом радосном дану. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 25, 2011 - већ смо апсолвирали разлику између бола као педагошке и садо-мазохистичке методологије. - анђели не страдају као људи нпр. али то не значи да не саосећају - тако и ми - можда би Јован имао ништа мање стваралаштво без агоније - Христос јесте предао себе али Он Сам није има супериоран однос према болу - сурово је и нехришћански помислити да би ико требао да страда уместо нас 0110_hahaha http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 ...a ja mislila da si pjesmicu stavio samo zbog srne 0110_hahaha.......mislim da Zmaj ne bi napisao to sto jeste,bez bas takvog bola...nikad ne bi' predala svoju bol...kad boli moje voljene tad zelim da je uzmem,ali ko zna,da se to i desi mozda bi roptala,to je,ipak,njihov krst... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Sta mislite o ovome: Благодарим Богу што ми је дао многе болести ( инфаркт миокарда, хронична упала бубрега, чир на дванаестопалачном цреву ( са повременим крварењем ), оперисана катаракта ( са одстрањењем сочива, што је имало за последицу слепило ), жариште херпеса на лицу, дерматитис (стафилококни) на руци, препонска кила, хронични бронхитис и аденом хипофизе ). Старац Порфирије Кавсокаливит winter http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 .........i pored svega ovoga je molio Boga da mu 'podari' rak...to moze samo savrsena ljubav ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Sta mislite o ovome: Благодарим Богу што ми је дао многе болести ( инфаркт миокарда, хронична упала бубрега, чир на дванаестопалачном цреву ( са повременим крварењем ), оперисана катаракта ( са одстрањењем сочива, што је имало за последицу слепило ), жариште херпеса на лицу, дерматитис (стафилококни) на руци, препонска кила, хронични бронхитис и аденом хипофизе ). Старац Порфирије Кавсокаливит nesiguran Ако погледамо реално нико од нас није спреман на такве болове.Али да су "корисни",јесу то је доказао старац и не само он,него и милиони пре њега који су се својом болешћу и болом приближили Богу,унизили себе и тиме постали велики у очима Бога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Sta mislite o ovome: Благодарим Богу што ми је дао многе болести ( инфаркт миокарда, хронична упала бубрега, чир на дванаестопалачном цреву ( са повременим крварењем ), оперисана катаракта ( са одстрањењем сочива, што је имало за последицу слепило ), жариште херпеса на лицу, дерматитис (стафилококни) на руци, препонска кила, хронични бронхитис и аденом хипофизе ). Старац Порфирије Кавсокаливит nesiguran Mislim da je taj lud- eto šta mislim! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 .........i pored svega ovoga je molio Boga da mu 'podari' rak...to moze samo savrsena ljubav nesiguran facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Sta mislite o ovome: Благодарим Богу што ми је дао многе болести ( инфаркт миокарда, хронична упала бубрега, чир на дванаестопалачном цреву ( са повременим крварењем ), оперисана катаракта ( са одстрањењем сочива, што је имало за последицу слепило ), жариште херпеса на лицу, дерматитис (стафилококни) на руци, препонска кила, хронични бронхитис и аденом хипофизе ). Старац Порфирије Кавсокаливит nesiguran Mislim da je taj lud- eto šta mislim! ...izvini,ali upravo si uvrijedila jednog svetitelja... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Никола, јеси ли чуо некада за бенд Pain Of Salvation? Ево нпр. прве две нумере са албума "BE": Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Tanke su linije da se bol radi Hrista poistoveti sa obogotvorenjem bola. Blazeni starac nije bio umun na bol ali je svoju ljubav inkorporirao u bol - i obratno. Za bend nisam cuo. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Sta mislite o ovome: Благодарим Богу што ми је дао многе болести ( инфаркт миокарда, хронична упала бубрега, чир на дванаестопалачном цреву ( са повременим крварењем ), оперисана катаракта ( са одстрањењем сочива, што је имало за последицу слепило ), жариште херпеса на лицу, дерматитис (стафилококни) на руци, препонска кила, хронични бронхитис и аденом хипофизе ). Старац Порфирије Кавсокаливит 0102_laugh Mislim da je taj lud- eto šta mislim! Свала част на искрености,али твој коментар је стварнооо?Не верујем значи.. Зар можемо неков светог да кажемо да је луд,мене је срамота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука