Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 20. 3. 2018. at 19:17, Вилер Текс рече

Расправа на теми Русија или Америка :D

пс: погрешна тема...извините

Expand  

могуће, кад видим неке коментаре ни мени није добро :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  On 20. 3. 2018. at 19:16, Снежана рече

Већ два даназаредом ми курсор забагује, једино што могу једа скролујем целу страну горе/доле, некако сам успела да рестартујем лт, и онда ради. Шта би могло да прави проблем?

Expand  

да ли си решила проблем?

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2018. at 23:11, Снежана рече

сам се решио :smeh1:

Expand  

...

:smeh1:

09_09_17_sledgehammer_computer07.jpg.5c9aa30e1e08cab6593e4f3bd77304ad.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 9:53, obi-wan рече

...

:smeh1:

09_09_17_sledgehammer_computer07.jpg.5c9aa30e1e08cab6593e4f3bd77304ad.jpg

Expand  

Линукс је то, нема потребе за мојом интервенцијом, мада је врло могуће да је Аћим умешао своје шапице.  :smeh1:

• Радостан 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2018. at 23:11, Снежана рече

сам се решио :smeh1:

Expand  

и ја сaм имао слично искуство. Имао сам неких проблем око chromium-a који се сам од себе решио. Ко је било док сам користио Ubuntu сада користим Deepin, савршено ради. Кинези су одрадили одличан посао. Систем је за сваку похвалу и препоруку. 

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Maze Runner: The Death Cure, Ubuntu:D

mpv-shot0001.jpg

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Doslo i to vreme: odvojio sam mesto na kojputeru da po prvi put instaliram neki od distroa (bas danas sam namontirao neki stari HDD, koji je vremesan ali ispravan, pa da posluzi kao probna particija). Citao sam vec temu, naravno, ali opet bi` da pitam  - koji distro mi preporucujete, imajuci u vidu da sam u Linux-ima apsolutni pocetnik? Kapiram da to nece da bude nesto mnogo tesko, ali bolje da se pocne od najlakseg.

Vremenom bi` voleo da probam vise distribucija, ako Bog da, pa da se odlucim za jednu do dve.

Inace, Windows-i ostaju za sad, Linux ce da ide u multi-boot sa njima, tako da mogu da radim kao do sad, a i da ucim polako novo. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 6. 6. 2018. at 22:02, obi-wan рече

Doslo i to vreme: odvojio sam mesto na kojputeru da po prvi put instaliram neki od distroa (bas danas sam namontirao neki stari HDD, koji je vremesan ali ispravan, pa da posluzi kao probna particija). Citao sam vec temu, naravno, ali opet bi` da pitam  - koji distro mi preporucujete, imajuci u vidu da sam u Linux-ima apsolutni pocetnik? Kapiram da to nece da bude nesto mnogo tesko, ali bolje da se pocne od najlakseg.

Vremenom bi` voleo da probam vise distribucija, ako Bog da, pa da se odlucim za jednu do dve.

Inace, Windows-i ostaju za sad, Linux ce da ide u multi-boot sa njima, tako da mogu da radim kao do sad, a i da ucim polako novo. :)

Expand  

Лепо је ово чути :) Да ли ти је битно да све буде лепо, или су перформансе на првом месту? За шта би евентуално користио Линукс?

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

On 6. 6. 2018. at 23:09, Олимп рече

Лепо је ово чути :) Да ли ти је битно да све буде лепо, или су перформансе на првом месту? За шта би евентуално користио Линукс?

Expand  

Pazi, pozeljno je oba, ako moze. Za pocetak, voleo bi da udjem polako u svet Linux-a uopste, da bi vremenom ovladao time tako da mogu i da radim na njima, da se igram, gledam multimediju, i sve ostalo sto inace moze i na Wnidowsima. Uglavnom, poenta je da postepeno predjem na neki od njih kao na glavni OS.

Razlog za ovo su sve losiji Windowsi, em sto kostaju. Za Win7, ako sam dobro ukapirao, puna podrska prestaje do kraja sledece godine. Ako ne budu napravili neki noviji Win koji ce sasvim da pobrise bunilo koje je donela 10-ka, onda tu nema mnogo leba vise. Prosto, ocu da imam OS koji ce da radi i da ne smara.

Naravno, pride sto svi odlicno znamo da su Linux-i po pitanju stabilnosti i bezbednosti prakticno neprikosnoveni.

Подели на овим сајтовима

Naravno, ja polako citam clanke o svemu tome po internetu, ali sto ne bi pitao i ovde vas koji vec radite na njima... :)

Подели на овим сајтовима

Са Виндоусом сам се поздравио 2016.-е кад сам упознао Линукс :) Линукс дефинитивно боље располаже ресурсима него Виндоус. Одмах сам стекао тај утисак. И да, осим брзине, доста је стабилнији, и готово да нема опасности од вируса. Линукс се рецимо у 90% случајева користи као оперативни систем за веб сервере. Уопште ми није јасно зашто се иначе у 90% случајева користи на тржишту као основни оперативни систем...

Сутра у току дана ћу писати мало детаљнији свој утисак о досадашњем коришћењу.

• Свиђа ми се 1

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

On 6. 6. 2018. at 22:02, obi-wan рече

koji distro mi preporucujete, imajuci u vidu da sam u Linux-ima apsolutni pocetnik

Expand  

Možeš za početak probati najpoznatiju distrubuciju od svih, Ubuntu - https://ubuntu.com, preuzimanje - https://www.ubuntu.com/download/desktop
Zatim, kada budeš usavršio Linux (Bash komande), pređeš na Arch Linux. Arch Linux je najbolji, ali namenjen je samo onima koji su znaju da koriste Linux jezgro.

Kada budeš instalirao Ubuntu, ako ti se ne sviđa desktop, možeš da ubaciš "dodatne" ili "sesije" desktop-a, kao što su "MATE, XFCE, KDE, Budgie".

Ako te interesuje menjanje izgleda Ubuntu Desktop-a, citiraj me. Imaj u vidu da počevši od Ubuntu 14.04, 64-bitne verzije zahtevaju minimum 2 GB RAM-a da bi distribucija normalno radila. I napravi SWAP particiju da kasnije ne bi imao problema ako imaš malo RAM-a.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...