Jump to content

Да ли удржење "Атеисти Србије" прелазе границе закона Републике Србије?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Никад ми није било јасно зашто би све што каже неки духовник морало да буде тачно...

Али, хајде да не спамујемо тему, ионако се последњих пар дана атеисти полако повлаче са ње (а само што је постало занимљиво)...

Bravo! Otac joil je prilično zatucan duhovnik, ona njegova lupetanja o Darvinu su za medalju. Interesuje me koja je definicija reči duhovnik, odnosno čime je on zaslužio da ga tako zovu.

Eto, nije baš da se ateisti povlače, ja tu i tamo čituckam ovaj sajt.

Zatucan duhovnik sta znaci to duhovnik moze da bude konzervativan da tesko prihvata ono do cega dodje nauka mnogi ljudi koji su bili sveti su se plasili nauke i naucnih otkrica. Otac Joil je proveo 10 godina u

manastiru Ostrog i prisustvovao mnogim cudima Svetog Vasilija Ostroskog. Po njegovoj molitvi desavaju se isceljenja u mastiru Cirilovac. Takodje je ispovedio ogroman broj ljudi pomogao im na razne nacine duhovnim savetima

Подели на овим сајтовима

Шала је кад нешто кажеш или урадиш, и тиме насмејеш и орасположиш другог. Зато морамо водити рачуна да се не шалимо са стварима које друге могу повредити или увредити. Тако изражавамо пажњу, поштовање и љубав према ближњем. Надам се да ћеш разумети-да ово што је речено задире у ствари са којима се ми верујући не волимо шалити...  0705_read

Meni je ta fora sasvim bezazlena.

Očigledno da različiti ljudi reaguju različito. Svojevremeno, kad "indeksovci" provale neku zaista dobru foru (na primer "šta si po nacionalizmu?"), reakcije publike su prilično blage. Kad odvale neku najobičniju psovku, publika urla od smeha i odobravanja.

Takođe, "kursadžije" su veoma popularni danas, a po meni je to izrazito prizeman i neautentičan humor.

Подели на овим сајтовима

Zatucan duhovnik sta znaci to duhovnik moze da bude konzervativan da tesko prihvata ono do cega dodje nauka mnogi ljudi koji su bili sveti su se plasili nauke i naucnih otkrica. Otac Joil je proveo 10 godina u

manastiru Ostrog i prisustvovao mnogim cudima Svetog Vasilija Ostroskog. Po njegovoj molitvi desavaju se isceljenja u mastiru Cirilovac. Takodje je ispovedio ogroman broj ljudi pomogao im na razne nacine duhovnim savetima

Konzervativan, a duhovnik?

Zar duhovnik ne bi trebalo da bude za koplje iznad ostalih koji nisu duhovnici?

Подели на овим сајтовима

Cekaj, jel bese o.Joil shvata evoluciju kao "krckanje" kicme?

Ogledati do kraja jer je poslednjih 30 ak sekundi najbolje  .mislise.

Ja sam se mnogo smejao kad sam gledao njegove klipove... sad sam malo zbunjen kad vidim da ga ljudi zapravo vrlo postuju.

Evo ja cu prvi: Ljudi! Car je go!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Никад ми није било јасно зашто би све што каже неки духовник морало да буде тачно...

Али, хајде да не спамујемо тему, ионако се последњих пар дана атеисти полако повлаче са ње (а само што је постало занимљиво)...

Bravo! Otac joil je prilično zatucan duhovnik, ona njegova lupetanja o Darvinu su za medalju. Interesuje me koja je definicija reči duhovnik, odnosno čime je on zaslužio da ga tako zovu.

Соу, ви мит аген, јанг Кристијан...  .mislise.

Драго ми је што те опет видим. Питање духовништва је јако компликовано - заправо, не би требало да буде, али се у последње време код нас закомпликовало...

Укратко - духовници би требали да буду искуснији монаси који руководе духовним животом млађих монаха који тек ступе у манастир и усмеравају их у правом смеру. Да би неко био духовник потребно је да званично буде проглашен за таквог од стране свог епископа.

Последњих пар десетина година код нас, када је народ почео да се масовно и стихијски враћа Цркви и религији, под утицајем монашке литературе коју су погрешно укапирали, људи који нису монаси почели су да одлазе у манастире и да посећују поједине монахе тражећи од њих да им буду духовници. Ови су покушали да им изађу у сусрет како су знали и умели, мада најчешће за то нису имали довољно знања и искуства. Због тога су и почеле да се јављају разноразне погрешне праксе које су и данас велики проблем у Цркви.

У сваком случају - моје је лично мишљење да неко ко није монах нема потребе да има духовника, будући да већ има свог парохијског свештеника; Да у Српској Цркви нема довољно монаха који могу да одговоре овом позиву, и да је међу тзв духовницима далеко више оних који такву титулу никада не би смели да понесу; Да реч духовника ни у ком случају не може и не сме да представља непогрешив и незаблудив ауторитет, и свашта још нешто.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Konzervativan, a duhovnik?

Zar duhovnik ne bi trebalo da bude za koplje iznad ostalih koji nisu duhovnici?

On i jeste za koplje iznad ali kada su u pitanju duhovne stvari
Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=uv4dRDEtnOk&feature=related

Ovo se granici sa maloumnoscu sto prica taj Joil.
Koliko si ti u stanju gluposti da trpis, pre nego budalu nazoves budalom?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Јоила не познајем лично, па не могу да просудим о томе какав је човек. Међутим, његове приче које се врте по сајберспејсу не могу назвати другачије него лупетањем и будалаштинама. Страшно је то колику је штету тај човек нанео Цркви оваквим иступима...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Соу, ви мит аген, јанг Кристијан...  dobar decko

Драго ми је што те опет видим. Питање духовништва је јако компликовано - заправо, не би требало да буде, али се у последње време код нас закомпликовало...

Укратко - духовници би требали да буду искуснији монаси који руководе духовним животом млађих монаха који тек ступе у манастир и усмеравају их у правом смеру. Да би неко био духовник потребно је да званично буде проглашен за таквог од стране свог епископа.

Последњих пар десетина година код нас, када је народ почео да се масовно и стихијски враћа Цркви и религији, под утицајем монашке литературе коју су погрешно укапирали, људи који нису монаси почели су да одлазе у манастире и да посећују поједине монахе тражећи од њих да им буду духовници. Ови су покушали да им изађу у сусрет како су знали и умели, мада најчешће за то нису имали довољно знања и искуства. Због тога су и почеле да се јављају разноразне погрешне праксе које су и данас велики проблем у Цркви.

У сваком случају - моје је лично мишљење да неко ко није монах нема потребе да има духовника, будући да већ има свог парохијског свештеника; Да у Српској Цркви нема довољно монаха који могу да одговоре овом позиву, и да је међу тзв духовницима далеко више оних који такву титулу никада не би смели да понесу; Да реч духовника ни у ком случају не може и не сме да представља непогрешив и незаблудив ауторитет, и свашта још нешто.

Hristos vaskrse
Подели на овим сајтовима

Јоила не познајем лично, па не могу да просудим о томе какав је човек. Међутим, његове приче које се врте по сајберспејсу не могу назвати другачије него лупетањем и будалаштинама. Страшно је то колику је штету тај човек нанео Цркви оваквим иступима...

Pa meni Crkve nije zao jer ona je ta koja ga drzi.

Al mi zao ljudi koji idu kod njega, neobrazovanih sludjenih, koje on dodatno ruinira glupostima.

Na klip koji sam postavio - 33000 pogleda, 100 lajkova, komentari... tuzno.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Pa meni Crkve nije zao jer ona je ta koja ga drzi.

Al mi zao ljudi koji idu kod njega, neobrazovanih sludjenih, koje on dodatno ruinira glupostima.

Na klip koji sam postavio - 33000 pogleda, 100 lajkova, komentari... tuzno.

Oni ne idu kod njega zbog nauke nego idu zbog problema koje imaju koji su duhovne prirode, da im cita molitve za zdravlje.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...