Jump to content

Да ли удржење "Атеисти Србије" прелазе границе закона Републике Србије?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ratko 23 poruke po danu?

И после ћеш мене да оптужиш за спам.

Шта с тим што су 23 поруке по дану?

Hyperactive?

Ok, dosta spama.

Ти мене прозовеш, и то дрско, и онда ми обришеш поруку кад ти одговорим.

Јупиии!!

Подели на овим сајтовима

Дакле, лако је закључити какве психопате стоје иза удружења "Атеисти Србије".

Kakve dokaze imas da je to uradio neko iz tog udruzenja?

Слике су са њихове групе.

Ne verujem da su ih oni uradili.

Зашто их онда не уклоне са своје званичне групе на фејсу? Није само битно ко их је радио. Битно је и ко се овим сликама служи у пропагирању своје идеје - а то је сигурно удружење "Атеисти Србије".

Подели на овим сајтовима

Том логиком идући требало да би да разне групе људи (укључујући и саме вернике) туже СПЦ, јер разни попови свашта причају...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Дакле, лако је закључити какве психопате стоје иза удружења "Атеисти Србије".

Kakve dokaze imas da je to uradio neko iz tog udruzenja?

Слике су са њихове групе.

Ne verujem da su ih oni uradili.

А зар је битно? Нико нема право да тужи некога због неке Фејсбук групе...

Povreda ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti

Član 174

Ko javno izloži poruzi lice ili grupu zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, veri, nacionalnosti, etničkog porekla ili nekog drugog ličnog svojstva,

kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do godinu dana.

Rasna i druga diskriminacija

Član 387

(4) Ko širi ili na drugi način učini javno dostupnim tekstove, slike ili svako drugo predstavljanje ideja ili teorija koje zagovaraju ili podstrekavaju mržnju, diskriminaciju ili nasilje, protiv bilo kojeg lica ili grupe lica, zasnovanih na rasi, boji kože, verskoj pripadnosti, nacionalnosti, etničkom poreklu ili nekom drugom ličnom svojstvu,

kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

Подели на овим сајтовима

Том логиком идући требало да би да разне групе људи (укључујући и саме вернике) туже СПЦ, јер разни попови свашта причају...

Те сваштарије Црква не качи на јавна места као свој став, а "Атеисти Србије" управо то чине. У првом случају су криви појединци, у другом регистровано удружење.

Подели на овим сајтовима

Те сваштарије Црква не качи на јавна места као свој став, а "Атеисти Србије" управо то чине. У првом случају су криви појединци, у другом регистровано удружење.

А шта ако причају то на проповедима након службе...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

А шта ако причају то на проповедима након службе...

Лична одговорност. Наравно, Црква треба да реагује када неко злоупотребљава службени положај.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Kad neko misli da treba srusiti crkvu, to nije poziv na nasilje.

0205_whistling :drugarstvo: 0110_hahaha

Значи кад ја позивам да треба убити Дарка то је онда ОК? Да треба срушити Даркову кућу, и то је ОК? Не знам само где си ишчитао ове правне клаузуле?

Подели на овим сајтовима

Лична одговорност. Наравно, Црква треба да реагује када неко злоупотребљава службени положај.

Као што је реаговала са магом Гаврилом из Привине Главе? Или са Николајем из Извора, или Симеона из Рукумије...или неким још грђим локалним парохијским поповима?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Као што је реаговала са магом Гаврилом из Привине Главе? Или са Николајем из Извора, или Симеона из Рукумије...или неким још грђим локалним парохијским поповима?

Не знам шта желиш са овим да докажеш? Да атеисти имају право да раде ово што раде? Или шта?

Подели на овим сајтовима

Не знам шта желиш са овим да докажеш? Да атеисти имају право да раде ово што раде? Или шта?

Нишизава "неподобни" увек то лепо објасни:
Главни проблем са којим се суочава СПЦ јесте управо бахатост, незаинтересованост и грамзивост свештенства с једне, и необразованост, параноичност и самовоља монаштва с друге стране. Наравно, част изузецима...

EDIT: Наравно и епископи се могу углавити ту негде у неку од Нишијевих категорија...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

A ovaj konflikt izmedju SLOBODE GOVORA iz ateisticke perspektive i VREDJANJA VERSKIH OSECANJA sa aspekta religioznih je bas star i ima ga i na wikipediji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_speech_versus_blasphemy

Није њих нико оптужио за "богохуљење" на верској основи.

Svako ima pravo da izrazava svoje misljenje.

Ako neko misli da crkvu treba srusiti, nema pravo to da sprovede ili organizuje ali ima pravo da izrazi.

Nema pravo da izrazi zato sto je to podstrekavanje na zlocin

Radi se o tome da nije.

Radi se o tome da jeste, ako ja kazem da treba srusiti neku crkvu i onda posle toga dodje do njenog rusenja, onda sam krivicno odgovoran bez obzira da li sam to organizovao ili sproveo zato sto postoji uzrocno posledicna veza izmedju moje izjave i ucinjenog dela
Подели на овим сајтовима

Главни проблем са којим се суочава СПЦ јесте управо бахатост, незаинтересованост и грамзивост свештенства с једне, и необразованост, параноичност и самовоља монаштва с друге стране. Наравно, част изузецима...

EDIT: Наравно и епископи се могу углавити ту негде у неку од Нишијевих категорија...

Какве ово има везе са питањем на овој теми?

Подели на овим сајтовима

Какве ово има везе са питањем на овој теми?
Па то сам већ одговорио. Не може се неко тужити због слика на некој Фејсбук групи, већ само за званичне ставове, а зна се какви су званични ставови датог удружења, то може да се прочита.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...