Jump to content

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

Оцени ову тему

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?  

163 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

• Да
      66
    • Не
      82
    • Нисам упућен/а
      5

Препоручена порука

Mogu i ja petardom da se lansiram u svemir, bio sam jednom sima kosmos iz dalekog svemira :))  ali kako cu bre i da sletim super precizno i da skakucem tamo i jos da se vratim i to sa sve digitronom :aplauz:

Па лепо, и први компјутери могли су да рачунају јако комплексне математичке једначине. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

i da da li ima sa svih tih silnih odlazaka na mesec od prvog odlaska slika zastave koja je tamo okacena,ili nisu dobro utakli?

Ima slika i zastave i ostataka letelca 

moonlandings-2.jpg

584395main_M168319885_LR.25cm_ap14_area.

Подели на овим сајтовима

davaj slike realne ono ljudi skakucu i prave selfi na mesecu sa slikama zastave u pozadini,mani ovo niti se sta vidi niti bilo sta,valjda je poenta procitati sta pise da se nalazi a ne da se vidi.

Не знам шта очекујеш, јасно се виде слике нечега што је корачало по месецу или се котрљало па оставило траг у "прашини" и јасно се види страни објекат, који очигледно није камен већ део неке машинерине (остатак "летелице" и опрема).

Нико не планира д троши билионе долра и ставља људе у ризик д би задовољили прохтеве теоретичра завере. 

Да је слетено на месец је поприлично јасно и то не једном већ 6 пута. Циљ слетања је био научна мисија, постављен је један сет огледала, донешени узорци месечеве површине и месец нас више не интересује. 

Форумаши могу да верује у теорије завере до ујутру, научна заједница  и људи којима је то битно и који се баве тим стварима знају да су те теорије глупост. 

Подели на овим сајтовима

Cekaj tolike pare se trose na raznorazne gluposti od do,pa samo na onaj skok Feliksa je potroseno preko 100 miliona a kao za ovo je skupo a imas takvu priliku da zapusis usta svima koji lazu da nisu sleteli,zar ne? I ako se rizikovao pre 50 godina zivot ljudi sa takvom tadasnjom tehnologijom,pa zar nije mnogo manji rizik danas u 21 veku sa toliko hiljada miliona puta uznapredovalom tehnologijom?  Sreca pa si ti iz naucne zajednice na forumu pa onda mozes da nam otvoris oci.

Inace moram da priznam da sam i ja isao na mesec i da zastavu ne videh! Evo dokaza

mesec-ap-x.jpg

Ja sam unutar nacrtanog kruga.

Подели на овим сајтовима

Inace moram da priznam da sam i ja isao na mesec i da zastavu ne videh! Evo dokaza

Свака теби част. Ја лично немам разлога да суњам у сателитске слике. Нисам праноик па да мислим да нас фотошопује слике. Параној је опасна идеја вођена погрешном премисом.

Sreca pa si ti iz naucne zajednice na forumu pa onda mozes da nam otvoris oci.

Хиљаде и хиљде астронома, радио астрнома, космолог, генерално научника, универзитета је пратило то слетање. 

Теорије о томе да "није слетено" су потекле од стране - фотографа, који је као анализрао слике, па рекао ово је снимано у студију. Фол, написо књигу, зрадио пре за живот - људи се попалили па и дан данс показују наивност по форуму. 

Доста да се закључи да ли ту им места завери или нема. 

Подели на овим сајтовима

Хиљаде и хиљде астронома, радио астрнома, космолог, генерално научника, универзитета је пратило то слетање. 

А неколико Срба и руководило слетањем...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Nvidia: Finalni dokaz da je čovek sleteo na Mesec

| ENDGADGET

Uprkos svim dokazima, i dalje postoje ljudi na planeti Zemlji koji veruju da je ona jedino nebesko telo po čijoj površini je čovek hodao. Mnogi i dalje veruju da je sletanje na Mesec bilo prevara, obična televizijska drama koju je producirao Stenli Kjubrik.

1550620848541da5d56d705686580561_orig.jp

Osobe koje insistiraju da je sletanje prevara tvrde da bi bez bez efekta razlivanja svetlosti koji stvara atmosfera, senka modula kojim je Nil sleteo trebalo da Armstronga drži u potpunom mraku piše "Endgadget". 

„To se može objasniti. Recimo da se svetlost odbija od svega, pa čak i Meseca. Odlučili smo da pokažemo da je ono što slika prikazuje moguće, ali to nije bilo lako ostvariti – na Oldrinu i nema toliko svetlosti“, izjavio je Deli. 

Izazov nije bio u postavljanju svetla oko kompjuterski simulirane scene sletanja, već u stvaranju jednog jedinog izvora svetla, simuliranog Sunca i njegove refleksije sa svakog materijala na slici. Kako bi ostvario ovo, Dali je morao da istraži sve materijale Nasinog modula, sjaj naše lokalne zvezde pa čak i reflektivnost Mesečeve površine. 

„Pokazalo se da oko nas pluta mnogo informacija u vezi sa astronomskim telima. Počeo sam sa Suncem. Samo Sunce ima 128.500 luksa – lumena po kvadratnom metru, ali Mesec nije toliko svetao niti dobar reflektor svetlosti“. 

Dali je otkrio da mesec reflektuje samo 12 odsto svetlosti i da apsorbuje većinu Sunčeve svetlosti koja do njega stiže. Sa druge strane, 12 odsto od 128.500 luksa je i dalje mnogo. To je jednako količini od 10 sijalica od 100 vati po kvadratnom metru – tačnije toj svetlosti koja se odbija od Meseca – više nego dovoljno da učini Oldrina osvetljenim u senci modula. 

I dok ovo pokazuje da je Mesec dovoljno reflektivan da osvetli Oldrina, nešto i dalje nije bilo kako treba. Dali je primetio da astronautova strana nije bila osvetljena u simulaciji na isti način kako je to bilo na slici, ali nije bio siguran zašto. 

„Nekoliko osoba koje su fascinirane sletanjem mi je rekla da bi u obzir trebalo da uzmem i svetlost koja dolazi od njega, ali sam mislio da sav posao obavlja Sunce i da jedan čovek u skafanderu ne može da promeni mnogo toga kada je svetlo u pitanju“. 

Međutim, Dali je brzo shvatio da je njegova pretpostavka bila pogrešna – materijal od kog je sačinjena spoljašnjost odela astronauta je 85 odsto reflektivna. 

„Postavili smo ga tamo gde treba, podesili refleksiju njegovog odela i to je doprinelo 10 odsto i dobili smo osvetljenje sa strane Nila Armstronga“. 

Dali je pritom otkrio da se neke od njegovih sumnji poklapaju sa sumnjama zagovornika teorija zavere. Neki od njih tvrde da bi iza kamere trebalo da postoji neko dodatno, pomoćno, osvetljenje, a to je bio dokaz da je sve snimljeno u studiju. 

„Ispostavilo se da su bili u pravu. To svetlo je postojalo i zapravo je u pitanju bila refleksija Sunca od odela Nila Armstronga. Zaista nisam verovao da će to toliko doprineti slici“. 

Nauka je bila u stanju da opovrgne sve teorije zavere, ali je svakako lepo videti simulaciju koja pomaže da se ta objašnjenja bolje shvate u realnom vremenu.

Подели на овим сајтовима

Nerešen rezultat, 67 - 67

Ови 5 неупућених су сигурно из ДСС-а  :))  Њихови гласову иду нама "заверолозима"  :bleh:

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Мислим да ће из мог следећег питања све бити јасно.

Ако је човек крочио на месец 21. јула 1969. године, како то да до дана данашњег нико више није поново био на месецу? 

Нил Армсронг је по наводном слетању на земљу дао само једну изјаву: "Што ме мање питате, мање ћу вас слагати"

Толико савремена цивилизација данас, иста Америка, нема лансирну станицу за слање људи у космос... Њихови астронаути данас на међународну свемирску станицу иду из Русије...  0703_read

Подели на овим сајтовима

Ако је човек крочио на месец 21. јула 1969. године, како то да до дана данашњег нико више није поново био на месецу?

Još pet puta su ljudi sletali na Mesec iza Apola 11:  Link

Подели на овим сајтовима

Мислим да ће из мог следећег питања све бити јасно.

Ако је човек крочио на месец 21. јула 1969. године, како то да до дана данашњег нико више није поново био на месецу? 

Iz tvog pitanja je jedino jasno da nemaš pojma koliko je ljudi već bilo na Mesecu... ajd proguglaj malo pa se vrati...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...