Баба Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Питање за Zeebedee и Semberac да ли видите неку сличност међу собом ? Зашто сваку актуелну тему спамујете ? Да нисте нешто у роду ? Ja sam na topiku postavio 4 posta i sva su vezana za temu a ti evo jedan i nema veze sa temom ;).Nego kako ono bese sa brvnom u svom oku :bla: greengrin Ма да то ми и ревнитељи замерају, не изненађује ме ни од чедиста... А управо си превидео своје брвно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Е мој Жељко треба да се радујете томе то ће бити прилика да се вјера посвједочи кроз страдање.а не да доживљавате то као муку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Кд ми будемо дијелили опомене,тешка времена ће за неке да наступе. јел ти то пријетиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 29, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Вратите се теми! Хвала Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Вратите се теми! Хвала Bas tako pa da ponovim: Pojedinci moraju da shvate da kada obuku mantiju oni vise ne govore samo u svoje ime vec i u ime organizacije koju predstavljaju. A da ne govorimo da ovakve izjave dolaze u vreme velikog posta sto je ipak potpuno drugo pitanje vezano za bivseg Igumana i njegovo poslusanje i mirn Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Е мој Жељко треба да се радујете томе то ће бити прилика да се вјера посвједочи кроз страдање.а не да доживљавате то као муку. А можда би неки требало да схвате да поента хришћанства и Цркве није "српство" и "црногорство" већ ЖИВОТ ВЕЧНИ. Неки људи заиста као да не знају шта је Црква и какву улогу има у свету. Етнофилетизам је јерес која озбиљно прети Цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Е мој Жељко треба да се радујете томе то ће бити прилика да се вјера посвједочи кроз страдање.а не да доживљавате то као муку. А можда би неки требало да схвате да поента хришћанства и Цркве није "српство" и "црногорство" већ ЖИВОТ ВЕЧНИ. Неки људи заиста као да не знају шта је Црква и какву улогу има у свету. Етнофилетизам је јерес која озбиљно прети Цркви. Preti??? Etnofiletizam je jeres koja je nazalost obvladala crkvom i drzi nas u mestu. Na srecu velikdostojnici Crkve u velikom broju su protivnici iste i uz Boziju pomoc crkva ce i ovaj problem savladati kao i sve ostalo sto je prosla u vekovima Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Слажем се са изјавом оца Никодима у потпуности. Посебно кад каже да је црногорска нација "plod ljudskih sujeta i slabosti". Свима нам је познато како и у којим смутним временима су Црногорци од становника планине која је обрасла шумом тамне боје постали нација. Сви видимо и докле је то довело. Ова изјава ипак није посебно ни тежа ни гора од изјаве митрополита Амфилохија да су "Црногорци комунистичко копиле". Чланак који је постављен у почетној поруци је врло штур, а изјава истргнута из контекста, па стога зрачи мржњом и шовинизмом. Његове речи биле су одговор на питање једног од слушалаца у емисији радија Светигоре. Ако узмемо у обзир и друге речи које је изговорио настојатељ (сад већ бивши) манастира Дајбабе, пружиће нам потпуно другачију слику од оне која покушава да се наметне. "Ne treba da se odreknemo svojih roditelja ni svojih braće i sestara nego treba da se trpeljivo molimo za njih, najjače oružje je molitiva. Sveti oci kažu bolje je govoriti bogu o ljudima, nego ljudima o bogu". Жао ми је што је та емисија скинута са саjта радија Светигоре, али мислим да потпунију слику може пружити и чланак из дневних новина Вијести. http://www.vijesti.me/vijesti/tuzilastvo-najavilo-prekrsajni-postupak-protiv-igumana-manastira-dajbabe-clanak-12869 С друге стране овакве речи могу само нашкодити митрополији и дати повода 'етничким' Дукљанима монтенегринске провинијенције и њиховој деструктивној псеудохришћанској секти за атеисте да упиру прстом на Цркву и прозивају је. Друго, овакве приче су сасвим непотребне и не треба да буду ствар интересовања Цркве. Посебно је несмотрено давати овакве изјаве у узаврелој атмосфери пред попис и када се зна да се тражи сваки начин да се Црква у Црној Гори нападне. Оно што додатно ствара проблем је и чињеница да отац Никодим није из ЦГ, па је све ово добило другачији и још негативнији призвук. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Слажем се са изјавом оца Никодима у потпуности. Посебно кад каже да је црногорска нација "plod ljudskih sujeta i slabosti". Свима нам је познато како и у којим смутним временима су Црногорци од становника планине која је обрасла шумом тамне боје постали нација. Сви видимо и докле је то довело. Ова изјава ипак није посебно ни тежа ни гора од изјаве митрополита Амфилохија да су "Црногорци комунистичко копиле". Чланак који је постављен у почетној поруци је врло штур, а изјава истргнута из контекста, па стога зрачи мржњом и шовинизмом. Његове речи биле су одговор на питање једног од слушалаца у емисији радија Светигоре. Ако узмемо у обзир и друге речи које је изговорио настојатељ (сад већ бивши) манастира Дајбабе, пружиће нам потпуно другачију слику од оне која покушава да се наметне. "Ne treba da se odreknemo svojih roditelja ni svojih braće i sestara nego treba da se trpeljivo molimo za njih, najjače oružje je molitiva. Sveti oci kažu bolje je govoriti bogu o ljudima, nego ljudima o bogu". Жао ми је што је та емисија скинута са саjта радија Светигоре, али мислим да потпунију слику може пружити и чланак из дневних новина Вијести. http://www.vijesti.me/vijesti/tuzilastvo-najavilo-prekrsajni-postupak-protiv-igumana-manastira-dajbabe-clanak-12869 С друге стране овакве речи могу само нашкодити митрополији и дати повода 'етничким' Дукљанима монтенегринске провинијенције и њиховој деструктивној псеудохришћанској секти за атеисте да упиру прстом на Цркву и прозивају је. Друго, овакве приче су сасвим непотребне и не треба да буду ствар интересовања Цркве. Посебно је несмотрено давати овакве изјаве у узаврелој атмосфери пред попис и када се зна да се тражи сваки начин да се Црква у Црној Гори нападне. Оно што додатно ствара проблем је и чињеница да отац Никодим није из ЦГ, па је све ово добило другачији и још негативнији призвук. ne vidim problem u tome što otac Nikodim nije iz Cg. On je dr. teologije i kao takav ima uvida u to pitanje bez obzira odakle je. niti sve vladike iz cg jesu iz cg, ili igumani! ne vidim problem niti da je to izrekao baš u ovom trenutku ako tako misli, naprotiv. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Жао ми је што је та емисија скинута са саjта радија Светигоре, али мислим... Емисија није скинута са сајта Радио Светигоре http://www.svetigora.com/category/2/12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 1. Црногорска нација не постоји, што потврђују и писања оца црногораца - владике Рада. 2. Оци црногорске нације су албанска мафија у спрези са локалним криминалцима и покојим алкохоличарем "академиком" уз свесрдну помоћ Ватикана и хрватске тајне службе. 3. Црногорска нација је исто што и Далматинска нација, Херцеговачка нација, Војвођанска нација, Босанска нација, Шумадијска нација, Косовска нација итд. 4. Стара Србија заузима пола данашње Црне Горе, а праотац Српске нације Стефан Немања је рођен у Црној Гори, дакле такође "црногорац" по савременом тумачењу, тако да су сви Срби такође "црногорци" по нацији. Поента формирања "црногорске" нације, језика, цркве итд. јесте жеља да се уз Косово формира банана-држава која би била даљи центар дистрибуције трговине људима, хероином, аутомобилима, органима итд., уз повољност јер има луку Бар која служи као главна лука узвоза кокаина из Ј.Америке за овај дио Европе. Узевши све горе наведено у обзир, и као неко коме је више од пола предака поријеклом из Црне Горе (дакле и сам сам "црногорац") и сам долазим до закључка да је заиста ђаво отац "црногорске" нације. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Е мој Жељко треба да се радујете томе то ће бити прилика да се вјера посвједочи кроз страдање.а не да доживљавате то као муку. А можда би неки требало да схвате да поента хришћанства и Цркве није "српство" и "црногорство" већ ЖИВОТ ВЕЧНИ. Неки људи заиста као да не знају шта је Црква и какву улогу има у свету. Етнофилетизам је јерес која озбиљно прети Цркви. Мени се чини да ћете и садашњег патријарха да сврстате у етнофилетисте. Могао је да ћути или да позове Србе да се изјасне као православни хришћани, али је он рекао да би требало да се изјасне као Срби православне вере. Е сад, пошто је етнос (у нечијим главама) контраиндикован са Црквом/ хришћанством (или је потпуно небитан), вероватно ће неко и патријарху пребацити етнофилетизам. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Жао ми је што је та емисија скинута са саjта радија Светигоре, али мислим... Емисија није скинута са сајта Радио Светигоре http://www.svetigora.com/category/2/12 Колико видим последња емисија је од 6. марта, а да је скинута рече и отац Велибор Џомић: "Upravo iz tih razloga emisija Pitajte sveštenika je i skinuta sa sajta radija Svetigore". http://antenam.net/sajt/index.php?option=com_content&view=article&id=3907:spc-kritikovala-izjavu-igumana-nikodima&catid=35:drutvo&Itemid=54 Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Мени се чини да ћете и садашњег патријарха да сврстате у етнофилетисте. Могао је да ћути или да позове Србе да се изјасне као православни хришћани, али је он рекао да би требало да се изјасне као Срби православне вере. Е сад, пошто је етнос (у нечијим главама) контраиндикован са Црквом/ хришћанством (или је потпуно небитан), вероватно ће неко и патријарху пребацити етнофилетизам. Можемо да ми причамо до прекосутра и да се правимо да нема везе, али у последња три вијека све и један Србин који је прешао на католицизам или на ислам је почео убрзо да се изјашњава као Хрват или "бошњак" по националности, тако да је овај потез Његове Светости итекако промишљен и оправдан. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 ne vidim problem u tome što otac Nikodim nije iz Cg. On je dr. teologije i kao takav ima uvida u to pitanje bez obzira odakle je. niti sve vladike iz cg jesu iz cg, ili igumani! ne vidim problem niti da je to izrekao baš u ovom trenutku ako tako misli, naprotiv. Веруј ми, другачије звучи када такве речи каже неко ко је из ЦГ и неко ко није. У овом другом случају одмах се непријатељи српског народа и Митрополије јављају са старом причом о "великосрпском империјализму и београдској хегемонији која хоће да потре све црногорско". Само чекају било какву изјаву да би се још снажније обрушили на Цркву и мислим да им повода за то не треба давати, посебно оваквим изјавама, колико год оне биле тачне и слагао се ја са њима. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука