Jump to content

Млин за кафу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Brate kako te  ne mrzi da meljes kafu? Ja spremim 1-2 litre filter kafe i pijem dan-dva. Stalno vruca. A kafu vec mlevenu pazarim. :cheesy:

Не можеш ни да разумеш осим ако ниси заљубљеник у кафу. Бираш добра зрна, нећеш да пијеш, као Турци, бразилска зрна четврте категорије које им уваљује један монополиста. Бираш светла, тамна, смеђа, некад и мешаш, екеспериментишеш. Осим тога, купиш и самељеш, тако је најсвежије. Мирис који се ослобађа је део уживања. Идеално би било чак и пећи зрна, ако знаш како и имаш алат или узимати увек свежа зрна (до пар дана стара) из локалне пржионице, ако постоји. Модерна паковања значајно смањују губитак ароме, али ипак се увек нешто изгуби. И наравно, куваш по једну дозу, у малој џезвици. То што ти радиш је конзумирање кафе, а не уживање у њој - лепо би се уклопио са Американцима.  :group111: Шта мислиш зашто Италијани имају факултете за кафу?  :group111:

Огло, хвала за песмицу!

Подели на овим сајтовима

Пере ли се овај доле део у кога пада самлевени прах? Претпостављам да је нешто нерђајуће...

Брате то се никад не пере... у томе је тајна доброг укуса... :cheesy:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Пере ли се овај доле део у кога пада самлевени прах? Претпостављам да је нешто нерђајуће...

Брате то се никад не пере... у томе је тајна доброг укуса... ;)

Мислио сам на први пут, пошто је тек стигао?

Сврати на једну кад имаш времена. И пиво је ледено.  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...

Ја имам нешто овако:

Mlin+za+kahvu.jpg

и то растура. Уопште није спор, за 20 секунди направиш количину за један дан. А и слађе је smiley.gif

Oткад нисам ово вртео!

А углавном нисам, бејах клинац кад је било актуелно, додуше и у тинјеџ добу сам пар пута "помогао" да се самеље и закува

Најлепши мирис!

п.с. извинте за оживљавање теме ;)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • 3 months later...

Ovi rucni mlinovi su odlicni za bicepse. Ja kad odem u Srbiju, svim tetkama i strinama sameljem rucno po kilo kafe, i svi srecni i zadovoljni, a moji bicepsi zategnuti.

A kad me pitaju, idem li u teretanu, ja kazem idem kod strine Dusanke :smeh1:

Inace, ovi rucni sitnije melju, a elektricni mlinovi su vise za kafu iz aparata.

Подели на овим сајтовима

On 8/22/2017 at 14:19, Марина Савковић рече

Ово је мој спинер

NycA8yI.jpg

Spiner ti je godište moje babe :smeh1:

Kafa najljepše miriše iz ovih mlinova ručnih

Prelijepo

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова