JESSY Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 mislio sam generalno na račun teme... to bi onda bilo ljudi koji misle drugačije od nas, ili? написала сам на пошетку теме на шта мислим... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 различитости се привлаче... ^-^ само у некој мери... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 написала сам на пошетку теме на шта мислим... eto vidiš da mislimo isto JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 Тело тежи се да се задржи у истом положају, а на сваки покушај померања делује одређеним силама отпора у односу на силе које делују у правцу промене. Исто тако и у интелектуалном смислу свако сусретање са различитим виђењем наводи нас на преиспитивање и проверавање нашег. Pantera је реаговао/ла на ово 1 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragana90 Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 Ja mislim da ako bismo željeli da odgovorimo na ovo pitanje, prvo je neophodno da porazmislimo kada, u kojim konkretnim situacijama, mi sami ne prihvatamo, odbacujemo ili pak osudjujemo ljude koji su različiti od nas. Kakva su nam osjećanja u tom trenutku, iz kojih konkretnih razloga nama smeta to nešto "različito" kod druge osobe? Ukoliko se malo udubimo u ta osjećanja i te razloge, bez straha šta će nam reći o nama samima, mislim da ćemo biti na dobrom putu za pronalazak odgovora na pitanje koje je tema diskusije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 prvo je neophodno da porazmislimo kada, u kojim konkretnim situacijama, mi sami ne prihvatamo, odbacujemo ili pak osudjujemo ljude koji su različiti od nas. Kakva su nam osjećanja u tom trenutku, iz kojih konkretnih razloga nama smeta to nešto "različito" kod druge osobe? нема се толико времена... .smesko. има пуно људи... :bla: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragana90 Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 нема се толико времена... .smesko. има пуно људи... :bla: Ali ti si jedna Ne govorih o preispitivanju osjećanja i motiva drugih ljudi već samih sebe. Nekako mislim da bi mogli da razumimo druge ljude prvo moramo da razumimo i poznajemo sebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 pa čovek ne može na silu da se druži sa nekim, niti je prirodno da se neko protiv svoje volje druži sa nekim. A ne prihvatmo druge zbog svoje nadmenosti i gordosti, vređamo bližnje svoje zbog izgleda i drugačijeg razmšljanja. Umesto ako nekoga ne podnosimo i ne trpimo njegovo prisustvo i ne želimo da mu pomognemo, bar da pokušamo da mu ne otežavamo. Dragana90 and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 2 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Ali ti si jedna Ne govorih o preispitivanju osjećanja i motiva drugih ljudi već samih sebe. Nekako mislim da bi mogli da razumimo druge ljude prvo moramo da razumimo i poznajemo sebe. ја јесам једна , али људи су различити и свако од њих изазове у мени друкчију реакцију ....онда би нон стоп себе анализирала.... .smesko. и овако себе много анализирам....а у свему треба имати меру... Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragana90 Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 ја јесам једна , али људи су различити и свако од њих изазове у мени друкчију реакцију ....онда би нон стоп себе анализирала.... .smesko. и овако себе много анализирам....а у свему треба имати меру... Dobro, sasvim se slažem sa tobom, zaista mislim da je umjerenost jako bitan a u današnjim vremenima i težak cilj koji bi trebalo da dostignemo u svim segmentima koji čine našu svakodnevicu i samim tim naš život uopšte. Nego, ono što sam pokušala da ukažem od početka svog izlaganja ovde jeste da mislim kada čovjek postavlja ovakva pitanja i ako se istinski zanima za ista, neophodno je da krene od sebe samog. Shvativši sebe, shvativši svoju nesavršenost koja ga dovodi u stanja neprihvatanja različitosti, mislim da će biti na dobrom putu da shvati i druge ili da ih barem ne osuđuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 слажем се свим наведеним постовима , али ја нисам поставила питање како да прихватимо различитост, тј, шта да радимо, како да се понашамо, већ зашто нам је тешко да прихватимо различитост.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Децембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Ево како један Муслиман чита Библију. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 слажем се свим наведеним постовима , али ја нисам поставила питање како да прихватимо различитост, тј, шта да радимо, како да се понашамо, већ зашто нам је тешко да прихватимо различитост.... Jer necemo i ne zelimo. Drugi ima postojanje samo ako odgovara mojoj hiper-ego-projekciji. Cak i Crkva ima problem da prevlada svoju utopiju krasotom razlicitosti. О јединству различитости Manastir Bradaca and JESSY је реаговао/ла на ово 2 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 "Истинска верска толеранција дозвољава место близу и другим верама не зато што их сматра једнаким и спасавајућим, већ из снисхођења према немоћима заблуделих. Она не притиска, не гони и прогања; међутим, никада не пропушта случај да са љубављу укаже на заблуду и предложи слободној вољи и савести избор бољег." (Свети Теофан Затворник) Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Kad se iskreno zavoli Istina u svojoj veri vise ti tudja niti smeta niti zanima. Postovanje prema tudjoj veri raste ako gledamo da je Bog svuda i sve ispunjuje. Isus Hristos Spasioc dushe covecje sa Bespocetnim svojim Ocem i Duhom Svetim sto od Oca ishodi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука