Jump to content

Колико прихватамо другачије људе око себе?

Препоручена порука

mislio sam generalno na račun teme...

to bi onda bilo ljudi koji misle drugačije od nas, ili?

написала сам на пошетку теме на шта мислим... sFun_bat

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

различитости се привлаче... ^-^

само у некој мери...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Тело тежи се да се задржи у истом положају, а на сваки покушај померања делује одређеним силама отпора у односу на силе које делују у правцу промене. Исто тако и у интелектуалном смислу свако сусретање са различитим виђењем наводи нас на преиспитивање и проверавање нашег.

• Волим 1

људи траже слободу, а слобода тражи људе !

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da ako bismo željeli da odgovorimo na ovo pitanje, prvo je neophodno da porazmislimo kada, u kojim konkretnim situacijama, mi sami ne prihvatamo, odbacujemo ili pak osudjujemo ljude koji su različiti od nas. Kakva su nam osjećanja u tom trenutku, iz kojih konkretnih razloga nama smeta to nešto "različito" kod druge osobe?

Ukoliko se malo udubimo u ta osjećanja i te razloge, bez straha šta će nam reći o nama samima, mislim da ćemo biti na dobrom putu za pronalazak odgovora na pitanje koje je tema diskusije. :)

Подели на овим сајтовима

prvo je neophodno da porazmislimo kada, u kojim konkretnim situacijama, mi sami ne prihvatamo, odbacujemo ili pak osudjujemo ljude koji su različiti od nas. Kakva su nam osjećanja u tom trenutku, iz kojih konkretnih razloga nama smeta to nešto "različito" kod druge osobe?

нема се толико времена... .smesko. има пуно људи... :bla:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

нема се толико времена... .smesko. има пуно људи... :bla:

Ali ti si jedna :) Ne govorih o preispitivanju osjećanja i motiva drugih ljudi već samih sebe. Nekako mislim da bi mogli da razumimo druge ljude prvo moramo da razumimo i poznajemo sebe.

Подели на овим сајтовима

pa čovek ne može na silu da se druži sa nekim, niti je prirodno da se neko protiv svoje volje druži sa nekim. A ne prihvatmo druge zbog svoje nadmenosti i gordosti, vređamo bližnje svoje zbog izgleda i drugačijeg razmšljanja. Umesto ako nekoga ne podnosimo i ne trpimo njegovo prisustvo i ne želimo da mu pomognemo, bar da pokušamo da mu ne otežavamo.

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Ali ti si jedna :) Ne govorih o preispitivanju osjećanja i motiva drugih ljudi već samih sebe. Nekako mislim da bi mogli da razumimo druge ljude prvo moramo da razumimo i poznajemo sebe.

ја јесам једна , али људи су различити и свако од њих изазове у мени друкчију реакцију ....онда би нон стоп себе анализирала.... .smesko. и овако себе много анализирам....а у свему треба имати меру... :(

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

ја јесам једна , али људи су различити и свако од њих изазове у мени друкчију реакцију ....онда би нон стоп себе анализирала.... .smesko. и овако себе много анализирам....а у свему треба имати меру... :(

Dobro, sasvim se slažem sa tobom, zaista mislim da je umjerenost jako bitan a u današnjim vremenima i težak cilj koji bi trebalo da dostignemo u svim segmentima koji čine našu svakodnevicu i samim tim naš život uopšte.

Nego, ono što sam pokušala da ukažem od početka svog izlaganja ovde jeste da mislim kada čovjek postavlja ovakva pitanja i ako se istinski zanima za ista, neophodno je da krene od sebe samog. Shvativši sebe, shvativši svoju nesavršenost koja ga dovodi u stanja neprihvatanja različitosti, mislim da će biti na dobrom putu da shvati i druge ili da ih barem ne osuđuje.

Подели на овим сајтовима

слажем се свим наведеним постовима , али ја нисам поставила питање како да прихватимо различитост, тј, шта да радимо, како да се понашамо, већ зашто нам је тешко да прихватимо различитост....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
слажем се свим наведеним постовима , али ја нисам поставила питање како да прихватимо различитост, тј, шта да радимо, како да се понашамо, већ зашто нам је тешко да прихватимо различитост....

Jer necemo i ne zelimo.

Drugi ima postojanje samo ako odgovara mojoj hiper-ego-projekciji.

Cak i Crkva ima problem da prevlada svoju utopiju krasotom razlicitosti.

О јединству различитости

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

"Истинска верска толеранција дозвољава место близу и другим верама не зато што их сматра једнаким и спасавајућим, већ из снисхођења према немоћима заблуделих. Она не притиска, не гони и прогања; међутим, никада не пропушта случај да са љубављу укаже на заблуду и предложи слободној вољи и савести избор бољег." (Свети Теофан Затворник)

Подели на овим сајтовима

Kad se iskreno zavoli Istina u svojoj veri vise ti tudja niti smeta niti zanima.

Postovanje prema tudjoj veri raste ako gledamo da je Bog svuda i sve ispunjuje.

Isus Hristos Spasioc dushe covecje sa Bespocetnim svojim Ocem i Duhom Svetim sto od Oca ishodi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...