Ратко :( Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Побогу, људи, јесте ли нормални?! Причате овде јавно, пред целим светом, кад је ко имао ерекције а кад није, и кад је ко испрљао гаће, и колико пута, и које је боје семе било, и шта све не. Опростите, али нисам могао да не изразим ово гађење. Сматрам да је крајње неприлично да се на форуму на овакав начин расправља. Ако ништа друго, помислите да би некоме могло да се згади. Да не будем погрешно схваћен, нисам против да ова тема буде на форуму, далеко од тога (и сам сам учествовао у расправи, пар страница назад). Али ме начин и лакоћа са којом се говори о интимним стварима најблаже речено згражава, и наводи да поставим себи питање: да ли је хришћански и људски на такав начин просипати своју интиму пред најширим јавним круговима? О боји семена нико није причао. Вероватно зато што је неутрално/безбојно. Надам се да је ово иронија. Ако није - повраћа ми се.ајде, видиш да те зеза. :huh:надамо се да не спаваш обучен :huh: :huh: crvenilo Па не, ал стварно. То су нормалне ствари. Шта има да се устежемо ко неке тетке. Брате Ђиђи, јеси ли имао прилику да неком старом човеку мењаш пелену? Ја јесам. Тело, брате, тело. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Ivan Nedić: Сматрам да је крајње неприлично да се на форуму на овакав начин расправља Ima i gore, ovdje na Forumu bila neka takva slična tema "Crkva i polucije", takav naziv topica. Pa sam im rekao da promjene taj naslov, nek stave šta bilo drugo, kakve veze s tim Crkva ima, s polucijama i fiziološkim hormonalnim sekrecijama. Mogu napisat na primjer Duhovna psihohigijena, hrišćanski vjeronauk i sexualna pitanja i slično. Tu te po toj strani stvarno moram podržat. No, ne treba biti ni puritanac. Raspravljat treba, bez sumnje ali pišite onda barem neke te normalnije naslove. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Није ми јасно на основу чега је пресуђено да сам пуританац? Моја запажања су запажања из перспективе опште културе и пристојности међуљудске комуникације. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 На пример, можемо расправљати о боји семене течности. Верујем да многи не знају податак (који - гле, чуда - један "пуританац" зна) да је један од могућих показатеља бесплодности провидност сперме, а да је бела, непровидна боја знак плодности. Међутим - и ту је кључ онога што сам хтео да кажем - ја никада на форуму не бих рекао какве је боје моја семена течност. О томе се ради. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Није ми јасно на основу чега је пресуђено да сам пуританац? Моја запажања су запажања из перспективе опште културе и пристојности међуљудске комуникације. To nije bilo na tvoju adresu, ja sam samo tim naznačio da nije dobra nijedna od tih krajnosti: ni puritanstvo, ali ni prevelika "raspojasanost" pa prst u uho i da pišem šta mi prvo padne na pamet. Znači ni jedna od krajnosti nije dobra. Nitko ti nije rekao da si puritanac, ja sam baš napisao kako te podržavam i još samo na kraju dodao kako rasprava naravno može biti, jer nije problem u njoj samoj, kako ne bi suvišno morao potom odgovarati tim koji bi pomislili da sam protiv rasprave uopšte. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 немам ерекције кад постим како треба, ослобођен сам тога. и при томе не мислим на храну. bighugbighug иначе, нисам ушкопљеник, имао сам годинама ерекције сваког јутра док нисам почео да постим и кад сам са собом рашчистио неке ствари. укапирао сам шта ме надражује и клоним се таквих мисли, слика и ситуација, поготово алкохола. кад не постим, врате ми се уредно ерекције. sHa_sarcasticlol Крајње непристојно. Једноставно непристојно. Шта мене или било кога на овом форуму или на овом свету интересује, брате мили, кад ти имаш или немаш ерекције, и тако даље, и тако ближе?!! "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Неупоредиво је већи број раскинутих предбрачних веза у којима је било сексуалних односа. Uopste nebitno za ovu pricu kojih raskida je vise nego da li ima mnogo, kroz istoriju ili u jednom isecku iste, raskida ovih sa "obecanjima". Posto je odgovor da ima mnogo takvih raskida onda tvoja hipoteza pada u vodu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Кога не интересује неће ни прегледати тему. Наслов теме је довољно јасан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 [quote author=Zayron link=topic=12167.msg391838#msg391838 date=1301005138] Ivan Nedić: Сматрам да је крајње неприлично да се на форуму на овакав начин расправља Ima i gore, ovdje na Forumu bila neka takva slična tema "Crkva i polucije", takav naziv topica. Pa sam im rekao da promjene taj naslov, nek stave šta bilo drugo, kakve veze s tim Crkva ima, s polucijama i fiziološkim hormonalnim sekrecijama. Mogu napisat na primjer Duhovna psihohigijena, hrišćanski vjeronauk i sexualna pitanja i slično. Tu te po toj strani stvarno moram podržat. No, ne treba biti ni puritanac. Raspravljat treba, bez sumnje ali pišite onda barem neke te normalnije naslove. Опростите,око самог наслова теме,баш је добро што је тако прецизан......са таквим насловима немаш дилему и лако је избегећи оно што нас не занима. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Неупоредиво је већи број раскинутих предбрачних веза у којима је било сексуалних односа. Uopste nebitno za ovu pricu kojih raskida je vise nego da li ima mnogo, kroz istoriju ili u jednom isecku iste, raskida ovih sa "obecanjima". Posto je odgovor da ima mnogo takvih raskida onda tvoja hipoteza pada u vodu. Опет бих се позвао на однос крштења и причешћивања. Да ли то што многи крштени људи не живе црквеним животом и не причешћују се - дакле из наше перспективе одвајају се од јединства у Христу (= Цркви) - значи да је свеједно да ли ће се крстити па онда причешћивати или ћемо им допустити да се причешћују и пре крштења? Ако двоје који се спремају за брак могу да воде љубав, зашто онда оглашени (катихумен) не би могао да се причести?! Предуслов причешћивања је крштење, предуслов полних односа је ступање у брак. Све остале варијанте и комбинације су изузеци. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 bliss jeeee ево да исправим..... Опростите,око самог наслова теме,баш је добро што је тако прецизан......са таквим насловима немаш дилему и лако је избећи оно што нас не занима. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Опростите,око самог наслова теме,баш је добро што је тако прецизан......са таквим насловима немаш дилему и лако је избегећи оно што нас не занима. To je u redu, to se može napisati i drugačije nego baš "Crkva i polucije" pa da isto tako bude i jasno i precizno. Ali shvatite zaboga da nejde pisati "Crkva i polucije", tako biste ravno onda mogli napisati "Patrijarh XY i polucije" a to je to isto, u biti ista stvar. Crkva je Crkva, ima svog poglavara koji naučava kako se treba vjerovati i to je tačno ali svejedno nećemo valjda radi toga što Patrijarh naučava kako ispravno vjerovati onda svaku temu nazivati prema njemu ili prema Crkvi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Опростите,око самог наслова теме,баш је добро што је тако прецизан......са таквим насловима немаш дилему и лако је избегећи оно што нас не занима. To je uredu, to se može napisati i drugačije nego baš Crkva i polucije pa da isto tako bude i jasno i precizno. Al shvatite zaboga da nejde pisati Crkva i polucije, tako isto biste mogli napisati Patrijarh XY i polucije a to je to isto. Crkva je Crkva, ima svog poglavara koji naučava kako se treba vjerovati i to je tačno ali svejedno nećemo valjda radi toga što Patrijarh naučava kako ispravno vjerovati onda svaku temu nazivati prema njemu ili prema Crkvi. Уз све поштовање Зајрон, али ово није та тема. Наслов ове теме је сасвим у реду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Опростите,око самог наслова теме,баш је добро што је тако прецизан......са таквим насловима немаш дилему и лако је избегећи оно што нас не занима. To je uredu, to se može napisati i drugačije nego baš Crkva i polucije pa da isto tako bude i jasno i precizno. Al shvatite zaboga da nejde pisati Crkva i polucije, tako isto biste mogli napisati Patrijarh XY i polucije a to je to isto. Crkva je Crkva, ima svog poglavara koji naučava kako se treba vjerovati i to je tačno ali svejedno nećemo valjda radi toga što Patrijarh naučava kako ispravno vjerovati onda svaku temu nazivati prema njemu ili prema Crkvi. Уз све поштовање Зајрон, али ово није та тема. Наслов ове теме је сасвим у реду. Ja nisam ni napisao da naziv OVE teme nije u redu, već o tome kako u odredjenim stvarima podržavam Ivana Nedića a to sam upotrebio samo kao ilustraciju tog svog stava. to onda možeš pročitati gore jer imam utisak da nisi još pročitao sve to šta je rečeno prije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Опет бих се позвао на однос крштења и причешћивања. Da na ovaj veoma los primer, za ovu temu, ces se pozivati sve dok budes odlagao da mi odgovoris na pitanje da li su hriscani izolovani od ne hriscana? Da li nema ljubavnih veza izmedju hriscana i nehriscana. E kad, sebi pre svega, budes odgovorio na to pitanje onda ces shvatiti koliko ti je lose poredjenje vodjanja ljubavi sa pricescivanjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука