kordun Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Ni epsikop Grigorije nije imao lepe reči za Šešelja , to je govorio u Hramu za vreme Liturgije, mnogo puta. Crkva se uvek bavila svim dešavanjima u narodu, ne vidim nikakv problem mozda ni ja nemam lijepe rjeci za seselja, ali ko sam ja da pljujem po njemu, sta da mu zamjeram, njegovu vjeru, ne zelim to, da mu zamjeram da je izdajnik, nemam za sta, da mu zamjeram za losu situaciju u srbiji ne mogu, nije on tome skrivio, za sta da mu zamjeram, nije na svesteniku da javno pljuje po vjeri obicnog vjernika, to stvarno nije u redu eto to je problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Проблем је у томе што Србија нема адекватног разумног националисту,који ће својим ставовима да ублажи наше националне јаде и понижавања сваке врсте ... Овако ,све се свело на Шешеља, његову хашку жртву и неоспрну интелигенцију, али је будала без преседана, и због тога никад неће имати већу подршку... Ово је поента приче. А о Шешељевом национализму је доста тога говорено. Ја искрено саветујем свима да упореде Шешељев национализам са национализмом владике Николаја, имате море текстова. Шешељев национализам је једна странпутица и то се мора рећи. Срби не смеју кренути тим путем. Посебна је прича Шешељева трагична судбина а посебна је прича оно што он проповеда. Његову борбу са Хагом, па на крају може се рећи и победу, јер нису га осудили нити ће, Срби ће вековима узимати за пример, и то треба поштовати. Али не значи да треба прихватати све од свакога ко се бори за правду или за нацију. Ни теолози нису безгрешни и њима се поткрадају промашаји па и светитељима на крају крајева, што би сад Шешељ био изузет из тога свега. Ђуро Станивук, Рилски, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Проблем је у томе што Србија нема адекватног разумног националисту,који ће својим ставовима да ублажи наше националне јаде и понижавања сваке врсте ima al je u kazamatu ime mu je radovan karadzic, visokointeligentan, umjeren, kulturan, mudar i veliki nacionalista, samo odavno eliminisan, iza sebe ima stvorenu republiku srpsku, on je bio na kormilu stvaranja u izuzetno komplikovanim i teskim uslovima zuti car and Православни Србин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 mozda ni ja nemam lijepe rjeci za seselja, ali ko sam ja da pljujem po njemu, sta da mu zamjeram, njegovu vjeru, ne zelim to, da mu zamjeram da je izdajnik, nemam za sta, da mu zamjeram za losu situaciju u srbiji ne mogu, nije on tome skrivio, za sta da mu zamjeram, nije na svesteniku da javno pljuje po vjeri obicnog vjernika, to stvarno nije u redu eto to je problem Dobro, ti nemaš, ima onih koji imaju. Meni Šešelj nije simpatičan, on je neko ko ne govori o sebi već o jednom periodu i stanju našeg naroda i smatram da je to razlog zašto živimo ovako kako živimo. Милан Ракић and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Ni epsikop Grigorije nije imao lepe reči za Šešelja , to je govorio u Hramu za vreme Liturgije, mnogo puta. Crkva se uvek bavila svim dešavanjima u narodu, ne vidim nikakv problem Ни Шешељ ..али ни Ђинђић .. поготову не Ђинђић.. А о ''екипи'' која сада ''води'' Србију , боље и не трошити речи узалуд. Потсетио бих само оине који су заборавили или можда неко није ни чуо.. став Владике Атанасија према Шешељу ..још 1992. је био даје боље и за Српски народ и за Шешеља да он оде из политике! Потсетио бих и да се Атанасијев став о Ђинђићу разликује од става Шешеља ''једино'' у чињеници да се Шешељ радовао његовој смрти. И Он је као и вл. Григорије то говорио (не једном) у Храму после Литургије ... ... nana and kordun је реаговао/ла на ово 2 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 @@kordun, ni bivši episkop nije bio njegov pobornik Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Овако, не сматрам да је ово полтичка изјава, већ духовна. Ок, то је став протосинђела Илариона и ја то поштујем. Да, Војислав Шешељ има тај српски хајдучки менталитет (а како и не би, кад је рођен у нашим херцеговачким горама), уме да буде оштар, некад тврдоглав, некад и претера, итд, али опет то не значи да он није добар човек и искрени Хришћанин. На пример, данас је Шешељ присуствовао Литургији у Храму Светог Саве, ђе је био присутан и Тома Николић. Зар није могао да га нападне, опљује, чак можда и удари, ако ни због чега другог, онда бар због лажи и клевета које напредњачки спинери пласирају о њему ових дана, али ипак није то урадио. Тиме се понео веома Хришћански, и људски по мени... На крају крајева, сви људи греше и праве грешке, чак и свештеници и владике, па то опет не значи да они нису искрени Хришћани... mile1989 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 На крају крајева, сви људи греше и праве грешке, чак и свештеници и владике, па то опет не значи да они нису искрени Хришћани... Da, samo kad ovi pogreše mi posedamo u traktore i bežimo u kolonama... Rašo, Милан Ракић, kordun and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Ni epsikop Grigorije nije imao lepe reči za Šešelja , to je govorio u Hramu za vreme Liturgije, mnogo puta. Crkva se uvek bavila svim dešavanjima u narodu, ne vidim nikakv problem Па јесте, али се рецимо Митрополит Амфилохије позитивно изразио о Шешељу кад је изјавио да ,,један у Хагу суди судијама својим". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Dobro, ti nemaš, ima onih koji imaju. Meni Šešelj nije simpatičan nemam da i nije mi simpatican iskreno nikada bio, ali ga podrzavam danas imam svoje razloge za to. poznata mi je ova emisija sa atanasijem, gledao sam je, a njega duboko postujem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Da, samo kad ovi pogreše mi posedamo u traktore i bežimo u kolonama... Ма немој ми рећи...да није можда Шешељ у Карађорђеву водио разговоре са Туђманом, да није можда он протеривао Србе из Крајине, или је он можда био тај који је организовао и слао добровољце да бране Србе у Крајини и робијао јер је био једини српски политичар који се јасно супроставио Милошевићевој предаји Крајине у Туђманове руке? Тако да немој бити тако једностран... Иначе, велики број гласача СРС и поштовалаца др. Војислава Шешеља (то знам из личног искуства) су управо Срби из српске Крајине, а ти види зашто је то баш тако... Натан, nana and mile1989 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 .Шешељев национализам је једна странпутица и то се мора рећи. Срби не смеју кренути тим путем. А можеш ли, конкретно, да објасниш зашто је то тако? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Не видим проблем у томе да се објави нечији фб статус, то је данас средство за јавну комуникацију. Дакле, свака порука која је јавна може да се коментарише, постоји и оно да може пост да се угради у други сајт итд... Друго, о. Иларион није било ко, већ веома значајан човек у Цркви, многи га лично познају и знају колико је он свестран човек. Треће, у чему је погрешио као један духовник? На крају, веома је могуће да читава прича има и неку позадину, али ми то не знамо. И ја не видим ништа лоше у овоме, чак мислим да је ово покушај о. Илариона да укаже на грешке свих нас који се радујемо туђој несрећи. Такође, мислим да о. Иларион хоће овом поруком да нам поручи оно што је и смисао: Ко се посветио- тај се обратио. Pa izuzimajuci to da je to ipak neki njegov lican stav sa fejsbuk profila,koji je ipak privatan profil,gledajuci sa te strane nije nista pogresio,svako ima pravo na svoj stav i na to da ga izrekne. Mene je ovde na forumu otac Zoran optuzio sto sam preneo neki njegov tekst koji je objavio na fejsu a nije na zru,a ovo nije ni tekst,nego status,razmisljanje. Sto se stava tice nije pogresan,ali Seselj je jedinka na politickoj sceni,takvih ima jos mnogo pa se ne posmatraju kroz prizmu toga ili se bar ne iskoristi mogucnost da se da takav stav na konto nekoga i necije pravoslavnosti ili greske. Ja bi licno voleo da ovakvih stavova kao sto je otac Ilarion izneo bude sto vise,da se jasno kaze e ovaj je lopov i koliko god se on dicio ili pomagao crkvu ili se udarao u grudi kao pravoslavac,on ne zivi pravoslavno jer kradja pogotovo naroda nije dobra,ja bi bas to voleo. Ovako od svih samo se Seselju dokazuje da nije u potpunosti pravoslavan,pritom on se i ne dici nesto previse sto se toga tice,ima mnogo onih kao npr Vulin koji do pre 3 godine je govorio moj Bog je Marks,ateizam je pravo merilo zivota,a onda nam prica toboze o necemu dok vidljivo vrti brojanice da ljudi misle da prepodoban jos. Dajem samo primer...dakle za ovo sto je otac Ilarion izneo svaka cast,samo bi voleo da se to iznese i da se na taj nacin iskomentarisu i ostali politicari. Episkop Grigorije je rekao i za Tomu Nikolica da je bena i greska prirode,pa je posle par meseci isao i izvinjavao se i mirio sa korpom voca i Tvrdoskog vina i sad o njemu prica skoro kao o Dodiku i Tadicu,ne bas tako,ali skoro. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 ima al je u kazamatu ime mu je radovan karadzic, visokointeligentan, umjeren, kulturan, mudar i veliki nacionalista, samo odavno eliminisan, iza sebe ima stvorenu republiku srpsku, on je bio na kormilu stvaranja u izuzetno komplikovanim i teskim uslovima Ма јок,није он тај лик,крио се код мене у блоку 45, као неки исцелитељ-филозоф, тотално неозбиљно... Искрен да будем једини политичар који је донекле био по мом укусу јесте Воја али Коштунца, који је имао тај проблем да није био харизматичан,просто такав му је био карактер,довољан да га већина народа не препозна... Rašo and Orthophill је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Ма немој ми рећи...да није можда Шешељ у Карађорђеву водио разговоре са Туђманом, да није можда он протеривао Србе из Крајине, или је он можда био тај који је организовао и слао добровољце да бране Србе у Крајини и робијао јер је био једини српски политичар који се јасно супроставио Милошевићевој предаји Крајине у Туђманове руке? Тако да немој бити тако једностран... Иначе, велики број гласача СРС и поштовалаца др. Војислава Шешеља (то знам из личног искуства) су управо Срби из српске Крајине, а ти види зашто је то баш тако... zato što sam iz krajine pa znam. mentalitet naroda, ne dao Bog nikom. Naravno da je kriv, bar meni. Rašo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука