Jump to content

Јеромонах Иларион Ђурица

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gde je ovo politicka izjva?

On covek ne kritikuje Seseljvu politiku. nego njegovu javno zastupaanje osetoljubivosti i javno slavljenje ubistva...

Slazem se sa ocem Ilarionom,po ovom pitanju,medjutim zaista ne vidim jednu potrebu da se o nekom politicaru prica na ovaj nacin, jer mislim da Seselja niko ne kuje u zvezde i svece,da je gresan znamo,kao i svi politicari,kao i mi.

Naravno. Ali to ne znaci da trebaas da se smejes i radujes kad prica "drago mi je da je djindjic ubijen" ili kada pricao  osvetoljubivosti kao necemu dobrom. Ako ti se svidja seseljeva politika, ok je da glasas za njega, tu niko nista ne spori.

I meni se jedno 50 % njegove politike svidja, sto pise u programu, problem je sto se to ne ispunjva ni malo i zapostavlja zbog drugih 50 % njegove politike.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Могао је овај свештеник и коју лепу да каже о човеку који је 12 година одвојен од своје породице.

Pa mu to dje za pravo da javno promovise osvetoljubivost i slavi atentate kao nesto super i da ga niko ne kritikuje? A kada homoseksualci javno promovisu blud, ne samo da ih kritikujete (sto podrzvam) vec ocete i zakonski da ih zabranite....

To nije pristrasnost?

Kada je tebi veci problem kada neko promovise to sto voli isti pol, i kda neko promovise da je dobro nasilno se svetiti i ubijati ljude....

--- --- - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sto se tice tog Seselja, i njegove porodice.. pa tu mi se tek prvrce zeludac od njega. Prkticno je smrtno bolestan, pusten je posle 12 godina robije i umesto da svoje vreme trosi n to da provodi sa svojom porodicom.... on trosi n to da rusi vlast i da uzjase vlast.....

Meni se licno takvi ljudi ne svidjaju......

Подели на овим сајтовима

Pa mu to dje za pravo da javno promovise osvetoljubivost i slavi atentate kao nesto super i da ga niko ne kritikuje? A kada homoseksualci javno promovisu blud, ne samo da ih kritikujete (sto podrzvam) vec ocete i zakonski da ih zabranite....

To nije pristrasnost?

Kada je tebi veci problem kada neko promovise to sto voli isti pol, i kda neko promovise da je dobro nasilno se svetiti i ubijati ljude....

--- --- - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sto se tice tog Seselja, i njegove porodice.. pa tu mi se tek prvrce zeludac od njega. Prkticno je smrtno bolestan, pusten je posle 12 godina robije i umesto da svoje vreme trosi n to da provodi sa svojom porodicom.... on trosi n to da rusi vlast i da uzjase vlast.....

Meni se licno takvi ljudi ne svidjaju......

Не приличи једном свештенику да овако критикује било кога. Ајде да је навео и неку Шешељеву врлину, па да кажемо да је у реду, али не, он преувеличава оно што јесте, па још додаје и оно што није. Даје неке своје произвољне процене, да Бог сачува.

Ниси једини коме се желудац преврће што Шешељ не седи кући, већ се активно бави политиком. Не свиђа се ни Вучку, Тадићу, Чедици... и осталима, све заједно са НВО. Имате право на то. У поређењу са њима, Шешељ је (са свим својим манама) интелектуална, морална и духовна громада. 

Подели на овим сајтовима

Проблем је у томе што Србија нема адекватног разумног националисту,који ће својим ставовима да ублажи наше националне јаде и понижавања сваке врсте ...

Овако ,све се свело на Шешеља, његову хашку жртву и неоспрну интелигенцију, али је будала без преседана, и због тога никад неће имати већу подршку...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Одлично што је ова тема објављена. Надам се да ће народ на првом месту заиста поставити Христа.

Надам се да ће духовна изјава Протосинђела народу отворити духовне очи.

Све за Христа, Христа ни за шта.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Ljubić Nenad Šone,

Ево, ја постављам питање:

Како неко може да каже да се радује нечијој смрти (Ђинђићевој) и да сутра се причести? Одакле знамо да исти Ђинђић није у Царству Небеском?

Не заборавите да је управо за време Ђинђићеве владе уведена Веронаука. Ето, можда му то Господ узме за добро, допустио је да се чује Реч Божија. 

Ми смо потпуно заменили тезе. Сматрамо да је верник онај ко се крсти, ко се позива на Православље (онда кад му је то потребно) и да гради некакав квази-црквено-националистички приступ.

О томе говори о. Иларион, бар сам ја тако схватио. 

А наравно, радујем се што је човек слободан и што је у великој мери заступао интересе наше земље, али то нема везе са ставом да треба да се "свети" у контексту он онога чисто паганског: ко се не освети- тај се не посвети.

Замисли да свештеник, као што је о. Иларион, учи народ: Светите се да би се посветили.

Боже сачувај.

Подели на овим сајтовима

Не приличи једном свештенику да овако критикује било кога.

Sem homoseksualaca... nravno.. i neprijtelj Srbije i Srba... i obame.. i stranih plcenika, domcih izdajnika.. vatikna.. pape... hrvta.. to mogu.. kad se bave politikomm to mogu... kada kritikuju propagiranje osvetoljubivosti jednog "srpskog nacionaliste" eee onda im ne prilici..

vazi. :good2:

Подели на овим сајтовима

prvo svi tu izokrecete stavri, seselj nije rekao ni slavio to sto vi ovdje tvrdite i likujete nad tim. seselj je rekao da se radovao i da je danas ponosan zbog toga sto se tice ubistva djindjica isto je tako rekao da je moglo biti i gore s obzirom kakvi su se interesi sukobili ali da na svu srecu nije bilo gore...

inace seselj nije svetac, tako da ovdje neki pop baca kamenje na nekog politicara uz argumente duhovnosti, sta on to osporava kod seselja, njegovu svetost? ja nisam nikad cuo da je seselj svet, a ovaj pop je malodusan cim se latio tog posla

Подели на овим сајтовима

Prvo ovo je licni fejsbuk profil oca Ilariona ovo je dakle njegov status,mislim da je sama greska da se to objavljuje na ovaj nacin,nije to tekst ili neki javni odgovor ili nesto,prosto status,kad bi objavljivali svacije statuse sa fejsa...

Drugo radovanje necijoj smrti,ja tu iskreno ne vidim nista ljudski i normalno ma ko god taj bio i to mi je zaista strano,ili ja nisam imao mozda takve sanse u vidu nekog neprijatelja velikog da razmisljam na taj nacin,ali mislim da ni tad ne bi.  Ali me zanima taj argument sto bi se radovali necijoj smrti mozda je taj u raju? Sto implicira da autor tog komentara nema nista protiv da se neko raduje necijoj smrti ako se misli da je taj u paklu?

Mislim malo mi to bezveze napisano...

Samo kazem kad bi svestenici,monasi,episkopi se bavili na ovaj nacin likom i delom...pa kako bi zaboga jedan Tomislav Nikolic ili pak Aleksandar Vucic ili pak Aleksandar Vulin,Zoran Zivkovic nosili najvisa ordenja nase crkve?  Jedan je isto likovao nad ubicom i po tome se nimalo ne razlikuje od ove izjave Seselja koji je ipak bio tamo u zatvoru zbog necega sto je mozda sa pravom ili pogreskom mislio da je taj koji je ubijen radio njemu o glavi, drugi je izjavljivao mnogo gnusnije stvari i o Curuviji i o drugima,treci je ateista i ismevao je crkvu,cetvrti je slavio sa muzikom i pustanjem balona smrt drugog coveka...prema tome kad bi se na ovaj nacin izjasnjavali individualno o politicarima,shvatili bi da su mnogi ne daleko od pravoslavlja,nego miljama daleko,a opet im na grudima sija ordenje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

seselj nije rekao ni slavio to sto vi ovdje tvrdite i likujete nad tim. seselj je rekao da se radovao

:.mislise.

Подели на овим сајтовима

:.mislise.

da, dzabe boldujes tekst, sad cu ti pojasniti posto ne kontas razliku:

seselj je rekao da se radovao a ne da se raduje i dalje kako ovdje tvrdite, velika je razlika radovati se u trenutku i radovati se trajno, sa hriscanskog stanovista velika je to razlika, sustinska....

inace i ja sam se radovao, danas mi je zao, ocete me spaliti na lomaci?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Prvo ovo je licni fejsbuk profil oca Ilariona ovo je dakle njegov status,mislim da je sama greska da se to objavljuje na ovaj nacin,nije to tekst ili neki javni odgovor ili nesto,prosto status,kad bi objavljivali svacije statuse sa fejsa..

Не видим проблем у томе да се објави нечији фб статус, то је данас средство за јавну комуникацију. Дакле, свака порука која је јавна може да се коментарише, постоји и оно да може пост да се угради у други сајт итд...

Друго, о. Иларион није било ко, већ веома значајан човек у Цркви, многи га лично познају и знају колико је он свестран човек.

Треће, у чему је погрешио као један духовник?

На крају, веома је могуће да читава прича има и неку позадину, али ми то не знамо. И ја не видим ништа лоше у овоме, чак мислим да је ово покушај о. Илариона да укаже на грешке свих нас који се радујемо туђој несрећи. Такође, мислим да о. Иларион хоће овом поруком да нам поручи оно што је и смисао: Ко се посветио- тај се обратио.

Подели на овим сајтовима

Треће, у чему је погрешио као један духовник?

eto u tome sto ide da pljuje po seselju , da ga ismijava sa stanovista duhovnistva, da je to radio prema nekom svestenom licu u redu, ali prema seselju daj brate, koja je poenta toga popovanja kazi mi?

to da seselj nije bas primjer dobrog vjernika, to svi znamo i bez ovog popa , a on naso pravi trenutak za akciju...

jos kako malodusno kaze preca seselju vlast neg zdravlje, prije se za to bori, ne nego mu preca ideologija od njega samoga sto je za pohvalu a ne za ruganje, al to pop ne konta ocigledno dok je to napisao....

inace da je hristu bilo prece zdravlje, ne bi ni zavrsio na krstu, glupost

Подели на овим сајтовима

Ni epsikop Grigorije nije imao lepe reči za Šešelja ,  to je govorio u Hramu za vreme Liturgije, mnogo puta.

Crkva se uvek bavila svim dešavanjima u narodu, ne vidim nikakv problem

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...