Jump to content

Дигитални анђео

Оцени ову тему

Препоручена порука

Негде сам на интернету чуо овај термин у шаљивом контексту за теоретичара завере, па изгуглао да видим одакле тај израз и први пут сад наилазим и чујем за овај документарац. Мало сам погледао површно на јутјубу и право да вам кажем **** сам се од самог изгледа филма, али ми делује интересантно. Не плаше ме хорор филмови али ми је ово нешто било језиво, не знам што. Али ме јако интересује да одгледам. Занима ме како је уопште дошло до стварања овог филма, како се не зна ко га је направио, и јел га ваља гледати?

Измењено од Дејан
Подели на овим сајтовима

Имате претраживач овде на сајту, избациће вам теме посвећене овом документарцу. Пре доста година је то била актуелна тема. Писано је баш доста на тему те протестантске апокалиптике.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

Имате претраживач овде на сајту. Пре доста година је то била актуелна тема. Писано је баш доста на тему те протестантске апокалиптике.

Имам 18, кад је било актуелно био сам презаузет играњем у песку :D Претражио сам али ништа конкретно, мада видим да су више негативни него позитивни одрази на филм. Значи, не бисте га препоручили за гледање?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Шимке рече

Имам 18, кад је било актуелно био сам презаузет играњем у песку :D Претражио сам али ништа конкретно, мада видим да су више негативни него позитивни одрази на филм. Значи, не бисте га препоручили за гледање?

А види, није добар за гледање ако се буквално схвати и прихвати. Уколико се гледа из угла едукације, где се један секташки материјал критички посматра и извлаче закључци како се манипулише са људима, онда да. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Дејан рече

А види, није добар за гледање ако се буквално схвати и прихвати. Уколико се гледа из угла едукације, где се један секташки материјал критички посматра и извлаче закључци како се манипулише са људима, онда да. 

Значи исто неки Мирољуб у питању, да заобиђем.  мораш све са четири ока да провераваш пре него што погледаш да је везано за веру... Деловао ми интересантно.

Измењено од Дејан
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Шимке рече

Значи исто неки Мирољуб у питању, да заобиђем. Јбт, мораш све са четири ока да провераваш пре него што погледаш да је везано за веру... Деловао ми интересантно.

Најбоље је заобићи.

Да ли си читао књиге о оцу Порфирију Кавсокаливиту?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Шимке рече

Нисам, што?

То је препорука моја теби, уколико те интересују верске теме.

spacer.png

Подели на овим сајтовима

Samo nemoj da čitaš sv. Pajsija Svetogorca i oca Tadeja. Oni su isto bili u fazonu digitalnog anđela.

Ne znam ko reče...možda Pafailo Boljević. ..kako na Svetoj gori pamte i danas dan kad se prvi put čula motorna testera na Svetoj  gori.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sanja84 рече

Samo nemoj da čitaš sv. Pajsija Svetogorca i oca Tadeja. Oni su isto bili u fazonu digitalnog anđela.

Ne znam ko reče...možda Pafailo Boljević. ..kako na Svetoj gori pamte i danas dan kad se prvi put čula motorna testera na Svetoj  gori.

Треба да их чита, али мало касније.

Отац Пајсије је подлегао сличној литератури као што је Дигитални анђео, али га је старац Порфирије усаветовао да престане са тим.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Шимке рече

Вероватно је боље да, барем засад, заобиђеш то јер су тај и слични филмови направљени у секташком духу застрашивања. Једини разлог који видим да се тако нешто погледа је ово што је написао Дејан изнад, да се неко упозна са техникама манипулације тих апокалиптичара да би могао неком да помогне да се од тога сачува.

Да кажем: „Мрак ће ме сакрити и светлост око мене постати тама.“
Ни тама Теби није тамна, ноћ је светла као дан, мрак Ти је као видело.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sanja84 рече

...

"Ne citajte Pajsija, Tadeja, oni su bili u fazonu digitalnog andjela".

Sanja u medjuvremenu... :ani_biggrin:

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Дејан рече

То је препорука моја теби, уколико те интересују верске теме.

spacer.png

пре 7 часа, .ристић рече

Вероватно је боље да, барем засад, заобиђеш то јер су тај и слични филмови направљени у секташком духу застрашивања. Једини разлог који видим да се тако нешто погледа је ово што је написао Дејан изнад, да се неко упозна са техникама манипулације тих апокалиптичара да би могао неком да помогне да се од тога сачува.

За сад завршавам Нови Завет па планирам да читам тумачење (Омилије, Св. Николаја Жичког, што су ми овде препоручили) и још желим да читам Живот после смрти оног неког оца сад сам му заборавио име опростите, него и мене збуњује много, та дела стараца и отаца, јер их толико има. Јел они у принципу сви причају исте приче на неку тему само на другачији начин, или су то чак скроз различити ставови? На пример волим оца Пеђу да слушам, а има и онај монах са спојеним обрвама што јури покемоне или тако нешто, он ми је онако мало шта знам. Али ваљда обојица морају да се сложе око већине ствари јер ипак припадају истој цркви. Професор веронауке ми је то објаснио као - неки родитељ детету седне и објасни што да се не дрогира а неки узме па га нашамара да овоме то не падне на памет, ал не можеш исто са свима, а исту ствар говоре и један и други.

Планирам да упишем овај нови смер на ПБФ па ћу да паралелно читам и оне 4 књиге које су за припрему.

А разлог што сам хтео да гледам Дигиталног анђела је што сам љубитељ теорија завере, није да верујем у већину њих само волим да чујем неко скроз треће мишљење, па сам мислио да је ово нека православна варијанта теорија завера са запада међутим ништа од тога.

Обавезно ћу погледати књиге дотичног, хвала вам пуно на савету. Волим код наше вере што већина литературе и углавном јутјуб клипова на које сам наилазио су некако позитивни и надахну вас, ови амерички хришћани само мраче, мада и неки наши су такви.

Подели на овим сајтовима

Једино што ми је остало у сећању из Дигиталног анђела је оно кад су браћа Руси радили нека истраживања, па кад су гурнули неку сонду дубоко у земљу, чули преко ње плач и шкргут зуба, директан пренос из пакла. 🥴😁

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...