Jump to content

Које Вас је искушење "спопало" на почетку Великог поста?

Оцени ову тему

Које исушење сте имали на почетку овог, Великог поста?  

76 члановâ је гласало

1. 1. Које исушење сте имали на почетку овог, Великог поста?

• среброљубље
      1
    • гнев
      30
    • стомакоугађање
      17
    • славољубље
      3
    • прељуба/блуд
      18
    • лагање
      4
    • болест
      3

Препоручена порука

Lista je dugačka,predugačka,ali sad trenutno bih tako slatko pojela neku tobleronu ... pa sam se bacila na ratluk da zamaskiram  facenew22222222

sele nađi svoju crnu čokoladu, bolja je od svake raskošne čokolade.... mmmmmnjammm 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Vrlo korisna tema, mogla bi se preimenovati da vazi za svaki post, pa po potrebi aktivirati. Pa da svako ima retrospektivu - koje slabosti je svjestan, protiv cega je spreman da se bori (javna rijec obavezuje), gdje je napredovao, gdje tapka u mjestu...

Подели на овим сајтовима

дијана, зар није једноставније да се оде на исповест?  animal030

ова тема ионако само служи да се онима који се не исповедају олакша и схвате шта уствари треба да ураде.

Подели на овим сајтовима

Ispovijest je svakako cilj, a komunikacija medjusobna moze da podstakne, uoblici, produbi nasu sposonost samoposmatranja i prepoznavanja sve trulezi iznutra i posredno sluzi kvalitetu ispovijesti... Cega sam svjesna, to mogu da pokusam da ispravim, sto kazem, trudicu se da ispravim. Npr. stid me je i pred samom sobom kad vidim da se nesto tralja i ponavlja, a  kamoli kad to priznam nekom drugom (tu ne mislim na svestenika)...  tako nekako. A podsjetnik kao takav je nepotpun,npr. fali gordost kao osnov mnogo cega drugog sto truje nasu dusu...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

значи да те Господ воли..

најгоре је кад немаш искушења...

и мене, баш воли ...

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Evo će skoro završetak posta, a moja sržba i tuga su me srušile do unijenija. Još sam povrh svega, da se iskčljučim iz tih iskušenja,prionila za TV koji inače rijetko gledam, osobito serije nikad, a sada užas zalijepila sam se za tu kutiju. Prosto ne znam kako da pristupim svetoj čaši, sa ovakvim svojim stanjem.

Подели на овим сајтовима

Evo će skoro završetak posta, a moja sržba i tuga su me srušile do unijenija. Još sam povrh svega, da se iskčljučim iz tih iskušenja,prionila za TV koji inače rijetko gledam, osobito serije nikad, a sada užas zalijepila sam se za tu kutiju. Prosto ne znam kako da pristupim svetoj čaši, sa ovakvim svojim stanjem.

dobro nam došla na forum... Gospod će se postarati

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

врло слично...приближава се крај поста а ја све гора...неописива нервоза, нестрпљење, нетрпљење, језик дугачак....и ко зна шта још... osamucen

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Антифарисеј:

Ја се правим да не постим.

Ја се правим да се не молим.

Ја се правим да не верујем.

Ја се правим да не идем у цркву.

Одакле сад то у овој теми? Па не знам, само ми пало на памет ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...