Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

OS je srkacenica od operativni sistem. :D Virtualni CD je nesto drugo ali dobro nema veze vidim da nije to.

Cirko bre kako si ti sa tako slabo kompjuterasko znanje primljen u masoni. :D

Подели на овим сајтовима

Isto. Ne znam da li smem da brisem pagefile.sys i hiberfil.sys. Kada sa NOD-ovim skeniram C uz pomoc opcije Clean files odma na pocetku mi izbaci ta dva fajla i pise error opening.

Ako ti je system restore regularno ukljucen, onda je moguce da je on natrpao brdo punktova, koje snima uz put, na C.

Idi u start - all programs - accessories - system tools - disk cleanup, analiziraj C, i cekiraj da obrise:

1) sve temp fileove gde god ih ima, a imace ih,

2) sve osim poslednjeg system restoreta.

Ovo bi trebalo da resi stvar.

Osim toga, ako ono sto skidas sa mreze ide u my documents, a nisi to skoro premestao, proveri da ti se nije tu prepunilo...

Ajd, pa tako... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

OS je srkacenica od operativni sistem. Virtualni CD je nesto drugo ali dobro nema veze vidim da nije to.

Hvala. Ne znam da li imam neki OS spreman u virtealnoj masini.

Cirko bre kako si ti sa tako slabo kompjuterasko znanje primljen u masoni. :D

Hahahahahahaha kriza dobrih kadrova :)

Подели на овим сајтовима

Ako ti je system restore regularno ukljucen, onda je moguce da je on natrpao brdo punktova, koje snima uz put, na C. Idi u start - all programs - accessories - system tools - disk cleanup, analiziraj C, i cekiraj da obrise: 1) sve temp fileove gde god ih ima, a imace ih, 2) sve osim poslednjeg system restoreta. Ovo bi trebalo da resi stvar. Osim toga, ako ono sto skidas sa mreze ide u my documents, a nisi to skoro premestao, proveri da ti se nije tu prepunilo... Ajd, pa tako...

Hvala. Sg cu da pokusam da ga resim :)

Подели на овим сајтовима

2) sve osim poslednjeg system restoreta.

Ne vidim opciju za poslednji. Cistim ja tako disk redovno, evo sada skoro nista nije bilo za ciscenje. Jedino nisam koristio ove opcije :

restore.jpg

Jer da idem na ovu poslednju opciju "Sistem restore" ? Samo tu ne vidim mogucnost koju si mi naveo "osim poslednjeg sistem restoreta".

Подели на овим сајтовима

Da, na ovu donju...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Ignjatije,

.NET Framework nemoj da diras jer je potreban Windowsu, a brisanjem Visual basica nista ne dobijas.

Nemoj samoinicijativno da brišeš fajlove nego desnim klikom na C particiju, properties i imaš tamo tools gde imaš opciju da sistem za tebe obriše fajlove koji su zaista nepotrebni (zastareli kešovi, thumbnailovi... i izveštaji) i tu može da se oslobodi vrlo veliki prostor. Mislim da se opcija zove Disk Cleanup. Inače, trebalo bi i sam da prebaciš svoje velike fajlove (filmove, muziku...) na drugu particiju, ako je imaš.

Подели на овим сајтовима

Memeorija u C mi je mnogo zauzeta i kompjuter mi se dosta koci i secka. Hteo bih da to resim i da obrisem neke fajlove i programe.

Kada sa programom Glary Utilities skeniram disk C izadje mi ovo na pocetku :

kompjuter.jpg

Da li to smem da obrisem narocito prva dva ?

I ove programe :

programi-suvisni.jpg

Немам појма да ли си ишта урадио? Прихватам ово што моје колеге причају, само ја бих то решио на бољи начин. Прво да те питам, шта ће ти system restore? Један добар разлог? Чему то смеће служи? Иначе, ако си икада у рачунару имао вирус, велика је вероватноћа да је остао у system restore фолдеру... Моја искуства су са тим, дакле, врло врло лоша. Иначе, џаба ти бришеш друге фолдере/фајлове са c: када ће ти system restore кад тад поново појести један део харда... И мани разне disc clean-ups из windowsa... Не служи ничему, а притом не обрише шта треба и како треба. И ако се не бакћеш рачунарима не дирај никако и никада реџистри. Ниједним програмом, ама баш никако. Мој предлог:

1. Десни клик на my computer (јербо користиш windows xp, зар не?), па иди на properties. Нађи међ' картицама где пише system restore, кликни и доле штиклирај turn off system restore, па иди на apply. Тако бришеш све фолдере system restore опције. А иначе, system restore се налази у скривеном фолдеру System Volume Information у који немаш приступ осим ако га не дозволиш.

2. Скини cleanup! (http://stevengould.o.../CleanUp452.exe) и инсталирај. Упутство за коришћење ти је овде: http://www.juliatexa...als/cleanup.htm

Штиклирај само и да ти брише cookies. И обавезно када дођеш до опција не штиклирај две последње. Само прве четири и шесту. Имај то на уму када гледаш упутство.

Једном када наместиш опције, никада више не мораш. Идуће покретање само кликнеш на cleanup! и сам брише шта треба. Чисти sve temp фолдере, чисти све што ти не треба и веома лако се манипулише. Ништа ти није потребно више за брисање глупости са рачунара. Када заврши са чишћењем питаће те да ли да те одјави, кликни да нећеш.

3. Ако имаш још неку партицију, онда што неко рече прекопирај све слике, филмове и музику тамо. Узгред, копирај цео фолдер my documents на другу партицију, па обриши све из њега са c:. Значи, на desktopu десни клик на my documents, па опција copy. Потом уђеш на ту другу партицију па тамо paste. И онда се вратиш на desktop, па уђеш у my documents и све што ти не треба обришеш.

4. Питао си да ли смеш да обришеш прва два фајла. Смеш. Немам ништа против, ионако се не зна чему служе. Али, када бришеш иди само на delete, тако да ти остају у канти. Потом ресетуј рачунар, испробај да ли ти сви програми раде, па ако је све ок, уђи у канту и обриши их и из ње.

Надам се да је све јасно :D

Не дирај реџистри........ x2

Подели на овим сајтовима

A sto da ga ne dira, molim te?

I nije tacno da je system restore djubre, to je jedna retko upotrebljiva f-ja u windowsu, mnogo puta mi je pomogla da izbegnem reinstalaciju sistema...

Inace, covek je problem resio u medjuvremenu... gringrin

Подели на овим сајтовима

A sto da ga ne dira, molim te?

I nije tacno da je system restore djubre, to je jedna retko upotrebljiva f-ja u windowsu, mnogo puta mi je pomogla da izbegnem reinstalaciju sistema...

Inace, covek je problem resio u medjuvremenu... gringrin

Одлично што је речио, драго ми је. Хм, па како коме... Ако се деси да је остао вирус у sysrestore фолдеру, онда и нема неке поенте враћати, зар не? Не коцкам се ја тим стварима, ипак :D А реџистри... на то питање се одговор сам намеће...

Подели на овим сајтовима

Ma reinstaliraj sve iz pocetka, napravi vecu C particiju. A fotke i filmove , muziku i slicno prebaci prvo na neki externi hard disk pa posle vrati.a programe svuci i instaliraj opet. Za 2 sata je sve gotovo. Imas Xp ili neki drugi dres?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

...................................................................................................

4. Питао си да ли смеш да обришеш прва два фајла. Смеш. Немам ништа против, ионако се не зна чему служе. Али, када бришеш иди само на delete, тако да ти остају у канти. Потом ресетуј рачунар, испробај да ли ти сви програми раде, па ако је све ок, уђи у канту и обриши их и из ње.

Надам се да је све јасно :D

Пар постова изнад сам покушао да објасним чему служе прва два фајла, тачно се зна чему служе. Не могу се обрисати са "delete".

Податке из Registry-ја не треба мењати на своју руку. Све измене треба обављати само на основу озбиљне документације са интернета, нпр. technet.microsoft.com је поуздан извор.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Иначе, за Игњатија, често се дешава да је проблем у неусклађеној брзини преноса података, такозвани "bottleneck", између компоненти рачунара.

"Кочење и сецкање" рачунара нема везе са количином и величином фајлова на партицији већ са могућношћу приступа тим подацима. Како се сваки уписани податак на хард диск адресира, добија јединствену ознаку по којој га програм проналази на хард диску, од брзине приступа тим подацима зависи и брзина рада рачунара. Е, сад, систем ти је брз онолико колико ти је брза најспорија компонента у систему па за овакве проблеме које си навео треба да прикажеш индекс твог рачунара кој иће ти показати која је "најслабија карика".

"Прозор 7" по поставци врши дефрагментацију система у позадини па ти не требају разни програмчићи за то. У 90% случајева такви програми само одмажу оптерећујући меморију у коју се смештају приликом подизања система.

Највећи проблем у последње време код рачунарске технике је брзина "тврдог диска" због ограничења у технологији механике. Зато је све актуелнији пласман меморије у облику директне меморије, као картица, само је цена још увек велика.

Да би анулирао проблем са кочењем, потребно је да усагласиш компоненте са потребама посла на рачунару.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...