Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Да ли се неко разуме мало боље у компјутере? Имам проблем са тастатуром да се замрзне и неће да ради, ресетујем комп, ништа, тек пар пута када га угасим и упалим проради. Ово се баш често дешава, а не знам шта је у питању, да л је неки вирус. До тастатуре као уређаја није јер сам је пробао на другом компу.

Подели на овим сајтовима

Да ли се неко разуме мало боље у компјутере? Имам проблем са тастатуром да се замрзне и неће да ради, ресетујем комп, ништа, тек пар пута када га угасим и упалим проради. Ово се баш често дешава, а не знам шта је у питању, да л је неки вирус. До тастатуре као уређаја није јер сам је пробао на другом компу.

Хм, хм.. интересантно... Имао сам такав случај једаред, али то је чисто било до тастатуре од кад је купљена. А како се твоја раније понашала? Све регуларно? Ако је тако, онда може бити да је вирус. Но, који windows имаш? Која је то тастатура тачно? USB ili PS/2? И да ли је плоча стара, а тастатура нова?

Подели на овим сајтовима

Који оперативни систем имаш?

Да ли се то дешава без обзира на околности или баш када је одређени програм покренут?

Подели на овим сајтовима

Без обзира на околности, 7ица је у питању. Није се дешавало до пре неких 2 месеца. Ништа не радим на компу осим што сам на нету и скајпу.

Да ли можда поседујеш више додатака за прикључивање тастатуре?

Нпр. моја тастатура ради на УСБ, али сам је добио са додатком (који је већ био стављен, мада сам га касније случајно оштетио) за ПС/2 улаз.

Ако имаш тако нешто, пробај да промениш.

Ако не, кажи па да тражимо друго решење.

Подели на овим сајтовима

Већ сам написао да тастатура ради, 99,9% је у питању софтверски проблем. Улази нису проблем јер сам преко усб пробао и исто је. Не реинсталира ми се сисстем, па ако је неко имао проблема или решење нека јави. Хвала

Подели на овим сајтовима

Добро, полако, полако... Човек покушао да помогне... Хтедох да кажем... треба ти combofix. Он ти је за почетак одлична алатка. Узгред, који антивирус имаш? Ајд да кренемо од тога да је вирус. И не скидај combofix мораћу да ти објасним како се са њим ради.

Подели на овим сајтовима

АВГ који је за џ она основна верзија 2012

Начуо сам да је за неке тастатуре потребно ручно инсталирати драјвере, стога пробај да нађеш драјвере за твоју тастатуру, па да инсталираш. У девице менаџеру можеш да видиш коју тастатуру имаш.

Има овде на форуму људи који знају више о рачунарским проблемима, можда се и они укључе.

Покушаћемо да решимо, али ако не нађеш одговор пробај на неком другом форуму.

Наравно, после се врни на nasznak9877777777777777777 Овај форум ти је као секта, кад се учланиш нема бегање.

Подели на овим сајтовима

Kakav ti je komp je li noviji ili stariji. Da li imas previse podataka na njemu previse ukljucenih programa kada ti se to desava. CPU radi tako sto postoji odredjeni prioritet svakok U/I urejaja i u zavisnosti od toga on (CPU) odredjuje koga ce prvo da "sluša". Zaboravio sam kako se to zove i cinimi se da je tastatura nije bas medju prioritetnijim uredjajuma. Tako da možda procesor ne može da stigne da obradi podatke koje mu šalje tastatura. Meni se na starom kompu dešavalo da slova "kasne" jedno 3-4 sekunde za onim što ja kucam.

Подели на овим сајтовима

Можда јој је врућина... Мислим тастатури... Без шале... Висока спољна температура, до(г)рађиван рачунар, неко крш напајање, слабо хлађење и може настати проблем...

Подели на овим сајтовима

Комп није пипан од кад је купљен пре 4 год.

Uzmi skini plocu sa strane verovatno imas samo dva srafa i uzmi usisivac ili tako nes. Najjbolje je ako imas onaj stari sto ima nazad rupu kroz koju izduvava i onda tu ubacis cev i odes negde napolje i izduvas svu prasinu.

Valja cistiti komp na svakih 6 meseci minimum inace se skupi prasina i onda se brzo pregrejava. A ukoliko je u BIOS-u podeseno da se gasi na odredjenoj temperaturi ugasice se.

PS. Ja ovaj usisivac cuvam iskljucivo zbog kompa :D

Подели на овим сајтовима

хаха КАко ми смешно што после сваког поста следи моје објашњење. У смислу пипан да сам додавао неке уређаје, комп чистим сваких 10 дана са усисивачем. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...