Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Помаже ли ово: http://support.googl...1&page=guide.cs

Надам се да је то оно што тражиш...

probacu da nadjem opcije i odradim hvala,javicu sta sam uradio ;)

Подели на овим сајтовима

Nista ovo mi ne pije vodu :) jel koliko vidim ima samo opcija da ubacis vec gotov fajl (prevod)

Ахаааа... знам шта мислиш. Мада, то ће ти мало теже ићи, јер ће превод бити штур и никакав (зависно од језика). Нисам пробао никада то да урадим, али на овом линку каже да може: http://www.mediaaccess.org.au/online-media/caption-online-videos

Поступак је скроз доле, али ево c/p:

Auto-captioning a YouTube video

YouTube can caption your video for you using Google’s speech recognition software. This is an automated caption service that is not accurate and requires clear sound.

To request auto-captions on your video:

1. Sign in to your YouTube account
  2. Under the ‘Captions and subtitles’ tab at the top of your video page, click ‘Request processing’
  3. In the list of available caption tracks, you will see ‘Machine Transcription (processing)’
  4. The auto-captioned track can take a few days to become available on your video and for download

Јави да л' ради, то је врло корисна информација...

Подели на овим сајтовима

Znate li kakav dobar ali jednostavan program pomoću kojeg mogu da podesim titlove za film (za sad ne da ih pravim nego samo da podesim dužinu postojećeg), i da ima tutorijal kako se to radi?

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Извине Сире што ти улећем у питање,али ми хитно треба неки сигуран антивирус програм,бесплатан са нета clapc

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Извине Сире што ти улећем у питање,али ми хитно треба неки сигуран антивирус програм,бесплатан са нета clapc

Комодо (Comodo). Имаш га у варијанти бесплатној, годину дана.

Садржи антивирус, заштитни зид, проверу сумњивих садржаја, отварање сумњивих садржаја у изолованој области, редовно ажурирање базе вируса и још доста функција.

Последња верзија је 5.12 мислим.

Има га и на торентима али реално, није ни скуп да се купи, неких 50-так долара или тако нешто.

Ја га имам и на деску и на лаптопу, никаквих проблема задње три године.

Подели на овим сајтовима

Memeorija u C mi je mnogo zauzeta i kompjuter mi se dosta koci i secka. Hteo bih da to resim i da obrisem neke fajlove i programe.

Kada sa programom Glary Utilities skeniram disk C izadje mi ovo na pocetku :

kompjuter.jpg

Da li to smem da obrisem narocito prva dva ?

I ove programe :

programi-suvisni.jpg

Подели на овим сајтовима

Ocisti registry prvo. Imas registry cleaner za to. Pa posle vidi sta kaze.

Isto. Ne znam da li smem da brisem pagefile.sys i hiberfil.sys. Kada sa NOD-ovim skeniram C uz pomoc opcije Clean files odma na pocetku mi izbaci ta dva fajla i pise error opening.

Подели на овим сајтовима

Memeorija u C mi je mnogo zauzeta i kompjuter mi se dosta koci i secka. Hteo bih da to resim i da obrisem neke fajlove i programe.

Kada sa programom Glary Utilities skeniram disk C izadje mi ovo na pocetku :

kompjuter.jpg

Da li to smem da obrisem narocito prva dva ?

I ove programe :

programi-suvisni.jpg

Pagefile.sys је пејџфајл (не знам превод) који служи као swap меморија, тј. користи се као додатак РАМ меморији. Не може се ручно брисати. Ако имаш још коју партицију (d:\ или неко друго слово да се тако изразим) могуће је пребацити овај фајл на ту другу партицију и на тај начин ослободити простор на C:\ диску. Упутство:

http://mintywhite.co...physical-drive/

Hiberfil.sys је фајл који је неопходан ако желиш да користиш опцију хибернације на рачунару приликом "гашења" активне сесије. Ако не желиш, могуће је искључити ову опцију и онда ће овај фајл нестати. Упутство:

http://www.howtogeek...do-i-delete-it/

Наведене програме (.Net Framework) не би требао деинсталирати јер су неопходни за исправно функционисање многих других програма.

Надам се да је од помоћи!

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Disk defragment? RAM defragment?

Ne ogu ni defregmentaciju da izvrsim do kraja ( na klasican nacin ) jer ide do negde i pise da se neke datoteke ( valjda tako ) ne mogu defregmentirati.

Evo kako izgleda kada sa Nod-ovim Clen files skeniram. Ovo mi izadje odmah na pocetku :

skeniranje1.jpg

Подели на овим сајтовима

Jel imas jos neki OS na toj masini? Ili jos neki OS spreman u virtualnoj masini?

Izvini, ali ne znam sta je to OS. Ja sam ti slab sa kompjuterima. :blush: Imao sam ranije program za virtuelni disk zbog igrica ali sam ga obrisao.

Надам се да је од помоћи!

Hvala ! Samo da uspem da nadjem nacina da to prebacim u "D" . Sada sam pokusavao sa Glary-jem ali nisam nasao kako da ga prebacim. Valjda uspem inace moracu novi vindovs.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...