Anti Palma Crew Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 (измењено) Браћо и сестре, треба ми помоћ... Треба да добијем флешку од 32 гб аимам лаптоп који је купљен 2007. године, XP sp3 1гб рама... Може ли онада шљака на њему уопште... Не знам онај УСБ да ли је 2.0 или не, и дали то има некакве везе? Добих одговор. Хвала @@R.Žiskar, Измењено Фебруар 27, 2013 од Anti Palma Crew . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Браћо и сестре, треба ми помоћ... Треба да добијем флешку од 32 гб а имам лаптоп који је купљен 2007. године, XP sp3 1гб рама... Може ли она да шљака на њему уопште... Не знам онај УСБ да ли је 2.0 или не, и да ли то има некакве везе? Добих одговор. Хвала @@R.Žiskar, Naravno da može da radi. Pozdrav! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 4, 2013 Пријави Подели Написано Март 4, 2013 Ovako pitanje za Muramasa-u ili eventualno nekog drugog ako zna da odgovori. Treba mi neki dobar debuger za kompajler .S i usput bi valjalo za .C. E sada kad kažem .S treba da može da prikazuje registre i sve što je potrebno za programiranje u kompajleru i sad ono glavno, valjalo, ne valjalo neophodno je da radi u treminalu. Postoji gdb koji sam sad gledao i na prvi pogled ne deluje teško. Međutim nekako mi je nepregledan. Shvatam da brzinu i ne korišćenje miša moram da platim ne preglednosti, ali ima li neki malčice pregledniji. I još nešto što se "ddd" debugera pojavio mi se problem koji se pre nije pojavljivao. Kada idem na "edit", pita me za editor koji ću da koristim (iabrao sam vim) e sada umesto kao što bi trebalo i kao što je radio pre da mi otvori fajl i kod koji je trenutno u proceduri. U vimu se otvara prazan fajl. Bez i jednog karaktera ništa. Ono ugasim ga na ":wq" što bi trebalo da sačuva i ništa se ne dešava, tj kompajler kod ostaje nepromenjen. Šta sam to napravio ili možda nešto nisam napravio što bi trebalo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 4, 2013 Пријави Подели Написано Март 4, 2013 Postoji gdb koji sam sad gledao i na prvi pogled ne deluje teško. Međutim nekako mi je nepregledan. Shvatam da brzinu i ne korišćenje miša moram da platim ne preglednosti, ali ima li neki malčice pregledniji. Пробај lldb. Један од разлога због кога је развијен је управо прегледност дебаговања Objective-C кода. Нисам сигуран какав је за C и C++ у односу на gdb. Постоји један потенцијални проблем - не знам да ли ће да ради са gcc или ћеш морати да користиш llvm или clang компајлер. Пробај, па јави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 4, 2013 Пријави Подели Написано Март 4, 2013 Može li lldb regitre da prikazuje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 4, 2013 Пријави Подели Написано Март 4, 2013 Može li lldb regitre da prikazuje? Може. Имаш овде gdb и lldb команде напоредо. http://lldb.llvm.org/lldb-gdb.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 uzeo sam danas laplop dell u podesavanju monitora ima da osvezava screen refresh rate na samo 60 hz sto je jako malo i moj stari monitor je mogao na 85 hz dali trebaju neki drajveri Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 11, 2013 Пријави Подели Написано Март 11, 2013 uzeo sam danas laplop dell u podesavanju monitora ima da osvezava screen refresh rate na samo 60 hz sto je jako malo i moj stari monitor je mogao na 85 hz dali trebaju neki drajveri Лаптоп не мора да има неку велику резолуцију освежавања екрана. ЦРТ монитори (ако је такав твој стари монитор) се базирају на катодној цеви, то јест, млаз електрона пролази преко фосфоресцентне површине линију по линију и тиме ствара слику. Брже и бројније освежење доводи до тога да се светлост не "изгуби", замре, пре следећег освежавања. Иако људско око то не може да примети ни на 60Hz, овакав начин освежавања екрана може да изазове замор ока. Зато је за мониторе са катодном цеви било важно да имају освежавање што чешће, то јест, што већи број херца. Лаптопови имају углавном ЛЦД мониторе а овде је лепо објашњена разлика. Приметићеш да је битнији фактор код ЛЦД екрана време одзива које тренутно стандардно износи 5ms. Као што можеш да прочиташ у тексту, време одзива од 12ms одговара фреквенцији од 75Hz, ако баш желиш поређење. Помогло би да си навео тип лаптопа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 11, 2013 Пријави Подели Написано Март 11, 2013 Naveo je Dell se zove... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 11, 2013 Пријави Подели Написано Март 11, 2013 Naveo je Dell se zove... Питао сам за тип а не за марку произвођача. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 11, 2013 Пријави Подели Написано Март 11, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 E do 2038 uveliko će se koristiti i 128 bita Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Драги форумаши имам проблем, те бих био веома захвалан уколико неко зна да га реши... У последње време, 4-5 пута у току једног часа "искочи" ми прозорчић са оваквом поруком... Када кликнем на "У реду" или "X", како би га уклонио, "отвара" се прозор са поруком да је Виндовс експлорер престао са радом, након чега на тренуутак нестане системска линија у дну екрана, да би се већ следећег тренутка повратила. Уколико се ова порука игнорише, нпр. ако сам сада на форуму и она "искочи", а ја је не искључим, него само мишем кликнем негде ван ње, она не смета и док год је не искључим она ће тако стајати, али ми рецимо неће дозволити приступ претрази докумената на рачунару. Ако је пак искључим, то ће се понављати 4-5 пута у току једног сата, што зна да буде врло иритантно, а још иритантније је ако нпр. играм неку игру и она само "искочи", просто ме уплаши :229229229: и аутоматски ме избаци из игре. Ово не важи за апликације-програме. Покушао сам да нађем нека решења на мрежи, али примена тих неких предлога није показала бољитак, те вас молим, ако неко зна да ми помогне... Унапред захвалан, Милан Ракић Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Драги форумаши имам проблем Јеси ли скоро инсталирао нешто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Јеси ли скоро инсталирао нешто? Само неке игре, конкретно најновији CoD, неку руску online симулацију War Thunder и старији син "закрпу" за Фифа 13, са нашом лигом. Од програма ништа... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука