Срђан Ранђеловић Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Имам ја једно питање. Везано је за веб камеру и микрофон који је интегрисан са њом, па ако неко зна да ми помогне. Када отворим скајп, саговорници не могу да ме чују, тј. микрофон не ради, а када идем на онај тест звука, све је нормално. .mislise. Ако има некакве везе, усб је улаз. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 У подешавањима избаери да ти улаз не буде стандардни, са звучне картице, него са камере, и то би требало да ти реши проблем. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 У подешавањима избаери да ти улаз не буде стандардни, са звучне картице, него са камере, и то би требало да ти реши проблем. Хвала! .smesko. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Помагајте људи! Од јутрос не могу укључити лаптоп. Одма после Биоса, избаци ми црни екран, на којем пише: Intel UNDI, PXE-2.1 (build 002) Copyright © 1997-2000 Intel Corporation For Realtek RTL8101E 10/100 PCI-Express Ethernet adapter PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting PXE ROM. Operating system not found И тако то понавља, док се не загреје толико да се угаси. Иначе, до сад сам имао проблем да се понекад прегреје и угаси. Такође, постоји могућност да се кулер утиша, неким Silent дугчетом, како не би био бучан као што је иначе. У последње време, у том silent режиму није могао радити више од пола сата. А свакако се доста прегреје. Пробао сам такође и да уђем у сејф муд, али није хтео. Покушао сам да га покренем са цд-ом оперативног система(Windows 7), и при покретању цд-а, нуди две опције: Repair system и install Windows. Покушао самна рипејр, али кад сам тамо ушао пише да се нема шта поправљати, као да нема система. У Install Windows, нигде нема партиција, нити се могу правити нове. Празна листа. Такође сам преко неке дијагностике видео да пише да хард диск није пронађен. Поставићу пар слика ако успем са телефона. Ако неко зна шта би могао бити проблем, да ли бих могао "сам" да га решим, односно без сервиса, а ако то није могуће, у који је сервис најбоље однести у Бг-у /Земуну. Иначе, нисам напоменуо да је јуче увече нормално радио, с тим што ми је био укључен сајлент мод, па се угасио од презагрејаности, након чега сам га поново упалио.. Предпостављам да је хард диск црк'о, па ме занима, да ли је икако могуће скинути податке са њега, пошто имам заиста битних података. Сваки предлог је добродошао. Благодарим на утрошеном времену и разумевању. Свако добро! "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 E znaš šta bi bilo dobro kada bi imao od koga da ukradeš HDD pa da ubaciš kod tebe. Nema veze može i eksterni samo da vidiš da li će tada da ga prepozna, ne moraš ništa da instaliraš. Ako prepozna znači HDD je crkao moraćeš novi da kupiš. Što se podataka tiče vrv ,može da se nekako spasu podaci samo ja nzm kako, mada i sve zavisi od vrste i količine oštećena. E ako nije HDD u šitanju tj posle zamene HDD-a i dalje ne prepoznaje onda je problem verovatno negde na matičnoj. Mada kada je krenuo da se pregrejava, trebao si ga otvoriti i očistiti od prašine. Jer napuni se prašine pa ne može lepo da se ohladi. Imao je moj drug sličan problem sa pregrejavanjem na matičnoj mu je temperatura dolazilo i do 80-90 stepeni. Pa je otvorio očistio i sad nema problema. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Благоарим брате на одговору. Нисам у могућности наћи неки хард диск којим бих тестирао. Што се чишћења тиче, тешко да је мгуће тборити тај лаптоп, јер му је маска веома компликоване структуре. Ево пар слика ако@се успеју отворити: http://minus.com/mgvhouDaupH4A н једној од њих је сликан без горње маске, а има их још милион. Ова наранџаста цев зе за пар минута доста загреје. А чини ми се, требало би да хлади. Покушао сам такође и да извадим хард диск, да обришем контакте и да вратим, и опет ништа. На другој слици је порука коју сам добио из горе поменуте дијагностике. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Укључи апарат, повежи га са рачунаром. Десни клик на My Computer -> Manage -> Device Manager. Са десне стране пронађи Universal Serial Bus Controllers, прошири и направи PrintScreen па нам окачи овде. Треба да изгледа слично овако: Evo Milane, konačno sam se sjetila da riješim problem Please heeeeeeeeeeeeeeeeelp Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Благоарим брате на одговору. Нисам у могућности наћи неки хард диск којим бих тестирао. Што се чишћења тиче, тешко да је мгуће тборити тај лаптоп, јер му је маска веома компликоване структуре. Ево пар слика ако@се успеју отворити: http://minus.com/mgvhouDaupH4A н једној од њих је сликан без горње маске, а има их још милион. Ова наранџаста цев зе за пар минута доста загреје. А чини ми се, требало би да хлади. Покушао сам такође и да извадим хард диск, да обришем контакте и да вратим, и опет ништа. На другој слици је порука коју сам добио из горе поменуте дијагностике. Из наведених симптома, може се закључити да ти је страдао хард диск. Да ли је уништио и MBR па не може ни да се форматира, ни да се скину подаци (додуше, нема података који не могу да се скину, само је питање вредности). Хлађење је иначе веома битно код лаптопова и зато су на цени они којима хлађење представља мањи проблем. Није потребно да демонтираш све компоненте, ово што си отворио је сасвим довољно за један компресорски третман издувавања прашине и поготово длака које закоче вентилатор. Иначе, ова бакарна цевчица коју видиш води до хладњака који се присилно хлади вентилатором. После чишћења на овај начин (компримовани ваздух) треба обавезно да провериш да ли се вентилатор уопште врти, дешава се да се закочи јер му се прљавштина омота око осовине. Додуше, ако си већ рекао да си због буке спуштао на "тихи" режим рада, то је већ био сигнал да нешто не ваља. Постоје програми који решавају проблеме са MBR али то треба мање да те брине. Јер проблем хлађења ће остати примарни, мораш прво то да решиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Please heeeeeeeeeeeeeeeeelp Није пробллем у рачунару. Промени кабл, умеју да зезају ти које добијеш са фотоапарата. Ја сам имао Канона и два кабла сам променио док нисам купио скуп и добар. Ако имаш картицу у апарату, могуће решење је и да купиш читач картица. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Evo Milane, konačno sam se sjetila da riješim problem Please heeeeeeeeeeeeeeeeelp Клик на плусић поред "Imaging devices" и "Disk drives" па нам пошаљи сличицу. Ако се нигде не види, Жискаров предлог ће бити најближе решењу. Евентуално промени USB порт у који прикључујеш фотоапарат. Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Kako sacuvati podatke sa ostecenog hard diska? Pre nekoliko nedelja imao sam jedan ostecen externi HD, koji sam lepo otvorio da vidim sta ima .. i vidim da bi oni diskovi mogli lepo da se izvade i prebace u drugi HD i da se eventualno ocitaju podaci. Pa me zanima moze li se to tako i ako moze postoji li tu neki "univerzalni" HD da moze sa svakog HD da se prebace oni diskovi ili postoji nesto trece. Ili je ovo sto pricam nemoguce. Cisto iz radoznalosti me zanima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 (измењено) Kako sacuvati podatke sa ostecenog hard diska? Pre nekoliko nedelja imao sam jedan ostecen externi HD, koji sam lepo otvorio da vidim sta ima .. i vidim da bi oni diskovi mogli lepo da se izvade i prebace u drugi HD i da se eventualno ocitaju podaci. Pa me zanima moze li se to tako i ako moze postoji li tu neki "univerzalni" HD da moze sa svakog HD da se prebace oni diskovi ili postoji nesto trece. Ili je ovo sto pricam nemoguce. Cisto iz radoznalosti me zanima. Могуће је и ради се, али је предуслов "чиста соба" јер и најмање зрнце прашине може да направи проблем. Уколико је хард диску оштећено мапирање, онда још теже јер нема референтне почетне тачке а онда сви подаци изгледају као гомила шкработина. Подаци се на диску не уписују у низу већ на прескок па тако рецимо, један филм може физички да буде на неколико хиљада делова издељен у уписивању. Наравно, ништа није немогуће јер да је тако, не би смо повратили све податке са хард дискова из америчке амбасаде после њихове бежаније пред бомбардовање... А можда ја то само измишљам... Иначе, овај процес је прилично скуп па се не исплати ако се ради о колекцији филмова или музике. Једино за очување података који доносе неки профит већи од вредности процеса. Измењено Фебруар 22, 2013 од R.Žiskar Crveni Baron and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Могуће је и ради се, али је предуслов "чиста соба" јер и најмање зрнце прашине може да направи проблем. Уколико је хард диску оштећено мапирање, онда још теже јер нема референтне почетне тачке а онда сви подаци изгледају као гомила шкработина. Подаци се на диску не уписују у низу већ на прескок па тако рецимо, један филм може физички да буде на неколико хиљада делова издељен у уписивању. Наравно, ништа није немогуће јер да је тако, не би смо повратили све податке са хард дискова из америчке амбасаде после њихове бежаније пред бомбардовање... А можда ја то само измишљам... Иначе, овај процес је прилично скуп па се не исплати ако се ради о колекцији филмова или музике. Једино за очување података који доносе неки профит већи од вредности процеса. Баш тако, спасавање података је прилично скуп посао. Све зависи од врсте оштећења, неке ствари се могу и у кућној радиности решити - нпр. ако је само цркла електроника може се пребацити исправна. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Баш тако, спасавање података је прилично скуп посао. Све зависи од врсте оштећења, неке ствари се могу и у кућној радиности решити - нпр. ако је само цркла електроника може се пребацити исправна. Тачно, тако сам ја радио са неким екстерним хард дисковима. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Како се слажемо око ових техничких питања, па то је чудо zru Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука